«Λυπάμαι για όσα έζησα στην Τούμπα»

Εδώ και μέρες, είναι γνωστό πως ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει συμφωνήσει με το Μίτσελ για να συνεχίσει και του χρόνου στον πάγκο των “ερυθρόλευκων”. Σήμερα (29/4), παρέθεσε συνέντευξη Τύπου ο Ισπανός τεχνικός, αναλύοντας τα δεδομένα (μεταγραφικός σχεδιασμός, στόχοι, δομή ρόστερ, κλπ) για την επόμενη σεζόν (ναι, από τώρα…), μιλώντας επί παντός επιστητού, την ώρα που δεν παρέλειπε να στηλιτεύσει όλα όσα έζησε στην Τούμπα…

Αναλυτικά, όσα είπε ο Μίτσελ είναι τα εξής:

Για την παραμονή του στον πάγκο: «Δεν είχα καμία αμφιβολία για το αν θα συνεχίσω με τον Ολυμπιακό».

Για τη δομή της ομάδας της επόμενης σεζόν: «Έχουμε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τον σχεδιασμό του Ολυμπιακού για την επόμενη χρονιά. Προτιμάμε φέτος κατά την διάρκεια της προετοιμασίας να μην γίνουν πολλές μεταγραφές. Μου αρέσει περισσότερο ένα μικρό ρόστερ, να υπάρχει χώρος και για τα παιδιά των ακαδημιών».

Για το αν υπάρχουν επαφές με τον Άλαν Πουλίδο και άλλους παίκτες: «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις με τέσσερις ποδοσφαιριστές που πιθανόν να έρθουν στον Ολυμπιακό. Ο Πουλίδο είναι ένας από τους παίκτες που διαπραγματευόμαστε. Μας ενδιαφέρουν παίκτες με συμβόλαια, αλλά και ελεύθεροι, τους έχουμε ήδη πλησιάσει για επαφές. Με κάποιον από τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφερόμαστε έχουμε ξεκινήσει επαφές εδώ και έξι μήνες».

Για το προφίλ των παικτών που θέλει: «Χρειαζόμαστε ποδοσφαιριστές που να έχουν εμπειρία, αλλά και ποδοσφαιριστές με όρεξη για να παίξουν. Το πρώτο που μας απασχολεί είναι δεν είναι να φέρουμε στον Ολυμπιακό παίκτες που να έχουν ένα όνομα αλλά να έχουν όρεξη για να προσφέρουν».

Για τις προτεραιότητες στις μεταγραφές: «Απ’ όλες τις θέσεις κοιτάμε πιο πολύ αυτή του σκόρερ στην επίθεση, γιατί αυτή την στιγμή δεν τον έχουμε».

Για το μέλλον των δανεικών που θέλει να κρατήσει η ομάδα: «Υπάρχουν διαπραγματεύσεις με όλους τους δανεικούς όπως γίνεται με όλες τις ομάδες».

Για το αν εξετάζονται Έλληνες παίκτες του εξωτερικού: «Είναι αλήθεια ότι μας ενδιαφέρουν Έλληνες παίκτες που παίζουν σε ξένα πρωταθλήματα».

Για το αν υπάρχουν προτάσεις για πώληση παικτών: «Δεν υπάρχει καμία ενεργή πρόταση αυτή την στιγμή από άλλη ομάδα για παίκτη του Ολυμπιακού».

Για το μέλλον του Ολυμπιακού: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος μετά τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί από τις αλλαγές στον σύλλογό μας. Η προτεραιότητα μας είναι να επιτύχουμε με τις αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε».

Για τις αλλαγές στο τεχνικό τιμ: «Είναι αλήθεια ότι φεύγουν οι Βίκτορ και Μοράλες, τους ευχαριστώ για την συνεργασία. Συζητάμε την περίπτωση της επιστροφής του Νικοπολίδη στον Ολυμπιακό».

Για τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ: «Οι Έλληνες φίλαθλοι δεν αξίζουν να βλέπουμε τέτοιες εικόνες όπως αυτές στην Τούμπα. Λυπάμαι πραγματικά για ό,τι έζησα εκείνη την ημέρα στην Τούμπα, αν είχε συμβεί στο Καραϊσκάκη θα έλεγα τα ίδια».

Για τους στόχους για τη νέα σεζόν: «Οι στόχοι μας είναι να συνεχίσουμε να είμαστε πρωταθλητές και να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Την επόμενη σεζόν θέλουμε να έχουμε την ίδια καλή απόδοση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος».

Για το αν θα επιστρέψουν οι δανεικοί: «Σίγουρα κάποιοι από τους δανεικούς που επέστρεψαν θα είναι μαζί μας και την ερχόμενη χρονιά. Για κάποιους από τους δανεικούς είμαι σίγουρος ότι θα είναι μαζί μας την επόμενη χρονιά».

Για το μέλλον του Βαλντές: «Η περίπτωση του Βαλντές ανήκει στην ίδια κατηγορία με τους υπόλοιπους δανεικούς, θα συζητηθεί η περίπτωση του για το αν θα μείνει».

Για την περίπτωση του Ολαϊτάν: «Για τον Ολαϊτάν ελπίζουμε να είναι μαζί μας την ερχόμενη σεζόν, είναι σε καλό δρόμο η επιστροφή του. Στην περίπτωση του Ολαϊτάν πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να κοιτάμε τα τεστ που του κάνουν οι γιατροί. Αν με ρωτάγατε ποιον παίκτη θα ξανά έφερνα στον Ολυμπιακό αν είχα την δυνατότητα θα έλεγα τον Ολαϊτάν».