Πρωταθλήτρια με μαντήλα

Τη λένε Αμπντέλ Φατάχ Σερίνα, είναι από την Ιορδανία ζει από τα 11 της χρόνια στην Ελλάδα και έκλειψε την παράσταση στο 28ο πανελλήνιο πρωτάθλημα νεανίδων, που έγινε στην Πτολεμαίδα.

Η νεαρή Σερίνα δεν εντυπωσίασε για τις μπασκετικές της ικανότητες, αλλά για το θάρρος της, να συμμετέχει σ΄ ένα παιχνίδι, από κάθε άποψη, στην οποίο φαίνεται τόσο διαφορετική.

serina1

Η Σερίνα είναι μουσουλμάνα και αγωνίζεται με τη φανέλα του Πρωτέα Βούλας, με μαντίλα και καλυμμένο το σώμα της, εκτός από το πρόσωπό της και είναι η αναπληρωματική σέντερ της ομάδας, πίσω από την Μαριέλα Φασούλα. Αν το όνομα σας λέει κάτι, ναι. Είναι η κόρη του Παναγιώτη Φασούλα!

serina

Η Αμπντέλ Φατάχ Σερίνα μίλησε στο basket.gr για την εμπειρία της στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ και βέβαια, για το πρωτάθλημα, που κατέκτησε…

-Πως νιώθεις πλέον ως Πρωταθλήτρια Νεανίδων;
«Είμαι πολύ χαρούμενη. Τα καταφέραμε όλες μαζί. Ζήσαμε πολύ όμορφες στιγμές. Για μένα άλλωστε ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε Τελική Φάση και συνδυάστηκε με επιτυχία»

-Πως βίωσες την πρώτη σου συμμετοχή σε Τελική Φάση Πανελληνίου Πρωταθλήματος;
«Για να είμαι ειλικρινής στην αρχή με φόβιζε που ήταν ένα πολυήμερο ταξίδι. Παρά την κούραση που φυσιολογικά υπάρχει όλα πήγαν καλά».

-Γυρίζοντας τον χρόνο προς τα πίσω πως πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με το μπάσκετ;
« Πριν από 10 χρόνια και με την παρότρυνση της μητέρας μου ξεκίνησα να ασχολούμαι με το μπάσκετ. Στην αρχή δεν ήθελα πάω αλλά σιγά-σιγά αγάπησα το μπάσκετ και σ’ αυτό με βοήθησε και το κλίμα που συνάντησα στην ομάδα».

-Ποιές είναι οι φιλοδοξίες σου; Θα ήθελες να παίξεις σε υψηλότερο επίπεδο;
«Για μένα το μπάσκετ είναι ένα χόμπι. Δεν νομίζω να φτάσω ψηλά. Διασκεδάζω να παίζω και για το μέλλον θα δούμε… ποιος ξέρει τι θα γίνει;»

-Πως αντιδρούν όσοι σε βλέπουν ν’ αγωνίζεσαι με τη μαντίλα;
«Καταρχήν εγώ δεν δίνω σημασία. Απλά παίζω και χαίρομαι το άθλημα. Από’ κει και πέρα ούτε στο Πρωτέα αλλά ούτε και στα εκτός έδρας παιχνίδια δεν έχει συμβεί κάτι που να με στεναχωρήσει».