Καμπάνες για Σίτι και Παρί από ΟΥΕΦΑ

Περίπου 20 ομάδες, ανάμεσα τους σύλλογοι-μεγαθήρια όπως η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μάντσεστερ Σίτι, παραβίασαν τους όρους του περίφημου Financial Fair Play της ΟΥΕΦΑ, και αναμένεται να τιμωρηθούν από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία και στην Αγγλία, ο υπεύθυνος του δημοσιονομικού ελέγχου απέστειλε το Σαββατοκύριακο τις αποφάσεις στις ομάδες που «πιάστηκαν» στη δαγκάνα του FFP και σύντομα αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η εφημερίδα Telegraph αναφέρει σε ρεπορτάζ της για την Μάντσεστερ Σίτι πως «η ποινή θα είναι να δηλωθούν λιγότεροι από 25 παίκτες για την επόμενη σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ επιπλέον, η Σίτι θα έχει και περιορισμούς στις μεταγραφές του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με τη γαλλική L’Equipe, η Παρί Σεν Ζερμέν πρέπει να μειώσει δραματικά το μπάτζετ της και να ισοσκελίσει τους ισολογισμούς της κατά τα επόμενα δύο χρόνια, αλλά στην περίπτωση της θα επιβληθεί μεγάλο χρημαιτκό πρόστιμο.

Πέμπτη ή Παρασκευή θα ανακοινωθούν επίσημα τα πορίσματα της ΟΥΕΦΑ με τις ομάδες να έχουν τη δυνατότητα προσφυγής κατά των αποφάσεων.

Ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ, Μισέλ Πλατινί, τόνισε πρόσφατα ότι δεν επιθυμεί να υπάρχουν αποκλεισμοί από το Τσάμπιονς Λιγκ, «αλλά αν κάποιο σωματείο σπάσει τους κανόνες, θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», είπε χαρακτηριστικά.