«Υπάρχει πολύ άγχος»

Ίσα – ίσα που ακούγονταν στη συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μετά τη νέα απώλεια βαθμών του Ηρακλή στην έδρα του, ήταν σαφώς απογοητευμένος, κυρίως από την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, για την οποία ανέλαβε και την ευθύνη.

«Για ακόμη μια φορά η ομάδα ξεκίνησε πολύ άσχημα, όπως και στο παιχνίδι με τον Αιγινιακό. Ήταν ένα πολύ κακό πρώτο ημίχρονο και θα αναλάβω εγώ την ευθύνη της κάκιστης αυτής εμφάνισης. Είναι σίγουρο ότι υπάρχει πολύ άγχος. Ώρες – ώρες πιστεύω ότι υπάρχει και φόβος. Στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχώς, όλα άλλαξαν. Πιέσαμε, κάναμε ευκαιρίες και θα έλεγα ότι δικαιούμασταν κάτι παραπάνω, όταν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου είχαμε δύο φάσεις με τον Σιατραβάνη και στη συνέχεια θα μπορούσαν να γίνουν όλα. Είτε να το κερδίσουμε το παιχνίδι, είτε να το χάσουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε. Μπορώ να βρω και δικαιολογίες. Εάν κοιτάξετε τις δύο ενδεκάδες, η Κέρκυρα είχε σήμερα εφτά παίκτες που δεν έπαιξαν στο προηγούμενο παιχνίδι. Πρέπει να αντέξουμε και να πάμε την ομάδα ψηλά. Εύχομαι στην επόμενη αγωνιστική να πάρουμε τους τρεις βαθμούς και να ηρεμίσουμε, αφού βέβαια πρώτα αναλύσουμε το πρώτο ημίχρονο» τόνισε αρχικά ο τεχνικός του Ηρακλή και πρόσθεσε: «Κάτι παρόμοιο έγινε και στον Βόλο, αν και τα ημίχρονα ήταν διαφορετικά. Επιμένω οι παίκτες έχουν μεγάλη πίεση, αλλά πρέπει να καταλάβουν ότι βρίσκονται σε μια μεγάλη ομάδα. Έχουν την πίεση του κόσμου».

Σε ερώτηση για την απομάκρυνση του Ονουάτσι είπε: «Σίγουρα χρειαζόμασταν και χρειαζόμαστε όλους τους παίκτες. Πάντα ο καλός ο παίκτης χρειάζεται. Ο συγκεκριμένος όμως, δεν είχε όρεξη για ποδόσφαιρο και αυτή τη στιγμή η ομάδα θέλει παίκτες μαχητές. Έτσι επιλέξαμε να μην είναι στην ομάδα».

Τέλος αναφορικά με το αν ο Ηρακλής προλαβαίνει πλέον το «τραίνο» της ανόδου είπε: «Ασφαλώς, αρκεί οι παίκτες να αποβάλλουν το άγχος. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την ομάδα. Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, αλλά η ομάδα πρέπει να εδώ. Εγώ δουλεύω πολύ και θα κάνω ότι είναι δυνατόν για να ανεβάσω την ομάδα στην Σούπερλιγκ. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου όπως την έχουμε μέχρι σήμερα».

Από την άλλη πλευρά, ο τεχνικός της Κέρκυρας, Μιχάλης Γρηγορίου, στάθηκε στις δύο φάσεις στις οποίες δεν μέτρησαν κανονικά γκολ της ομάδας του. «Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες. Εμείς επιζητούσαμε ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια πολύ δύσκολη έδρα που γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν ο Ηρακλής παίζει την επιβίωσή του. Όλη η Ελλάδα είδε, ότι στο πρώτο ημίχρονο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Όλοι είδαν ότι το πρώτο 45λεπτο θα έπρεπε να έχει τελειώσει με 0-3, οπότε το δεύτερο θα ήταν τυπική διαδικασία. Και για κακή μας τύχη, βρέθηκαν σε τραγική ημέρα ο διαιτητής και ο επόπτης και έτσι μπήκαμε με το φτωχό 0-1.

Από εκεί και πέρα το λάθος ανήκει σε εμάς. Μέσα σε τρεις ημέρες δίνουμε το ίδιο δικαίωμα, καθώς για 20 λεπτά δεν υπήρχαμε στον αγωνιστικό χώρο. Δώσαμε το δικαίωμα στον αντίπαλο να ισοφαρίσει. Λάθη και αδράνεια, αλλά και μια φάση η οποία και αυτή ελέγχεται, του πέναλτι μας στοίχισαν. Δεν ξέρω αν πρέπει να είμαστε στεναχωρημένοι ή χαρούμενοι. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει τρεις βαθμούς. Και θέλω να πω, ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, καμιά ομάδα δεν είναι υποχρεωμένη να παίζει με την κακή μέρα του οποιουδήποτε και να διακυβεύονται καριέρες και ιστορίες ομάδων. Πρέπει να συνεχίσουμε. Έχουμε τον Αιγινιακό και πρέπει να επανέλθουμε στις νίκες».