Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης παραδέχθηκε ουσιαστικά την «αβλεψία» σχετικά με την αλλαγή στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, όσον αφορά στις διατάξεις για τα επεισόδια μεταξύ οπαδών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο συνδρομητικό.
Αναλυτικά τα όσα είπε στην κάμερα της Nova:
«Συνομίλησα με τον κ. Γραμμένο σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα και ίσως ήταν μια αβλεψία, πρέπει σίγουρα να γίνει μια μικρή αλλαγή στη διατύπωση του ΚΑΠ και μάλιστα άμεσα, ώστε να διευκρινίζεται πιο καθαρά το τι θα προβλέπεται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις.
Πάντως, ήταν σωστή η απόφαση κατάργησης της διάταξης για μεμονωμένα και εκτεταμένα επεισόδια, με βάση την κρίση του διαιτητή. Όταν ξεκινήσαμε είχαμε σοβαρότατα προβλήματα.
Το θέμα είναι ότι έγινε μια προσπάθεια από όλες τις πλευρές και από μας ως πολιτική ηγεσία να μπορέσουν να μπουν κάποιοι στέρεοι κανόνες και να γίνει η αρχή για να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα. Νομίζω ότι αυτό το καταφέραμε. Ελπίζω ότι αυτό το καταφέραμε. Το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ κρίσιμο και από τη σοβαρότητα όλων μας και κυρίως των ανθρώπων του ποδοσφαίρου θα φανεί αν τελικά πετύχαμε κάτι ή απλά μείναμε στις διακηρύξεις.
Σχετικά με τον τελικό του Κυπέλλου, νομίζω ότι αυτή την πολύ άσχημη μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό κατάλαβαν όλες οι πλευρές την σοβαρότητα της ασθένειας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ή
ταν, ας μου επιτραπεί η έκφραση ένα σημείο καμπής στην όλη ιστορία και των σχέσεων μας με τη FIFA και την UEFA αλλά και των σχέσεων με όλους τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Από εκείνο το σημείο και μετά αρχίζει και αλλάζει η όλη κατάσταση και η όλη συνεννόηση με τις διεθνείς ομοσπονδίες και μολονότι είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία από τις πρώτες μέρες, που ανέλαβα, καταφέραμε να οικοδομήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης, ένα κλίμα κατανόησης και αλληλοσεβασμού και το πιο σημαντικό για μας ήταν να δείξουμε ότι δεν υπάρχει κάποια εμμονή είτε κάποια ιδεοληψία απέναντι στα προβλήματα αλλά να καταδείξουμε ότι υπάρχει ένα καθεστώς ανομίας και ένα καθεστώς προβληματικό.
Δεν μπορεί καμία ελληνική νομική οντότητα να είναι πέρα και πάνω από τον ελληνικό νόμο. Αναγνωρίζοντας βέβαια τα πλαίσια ντου αυτοδιοίκητου στο μέτρο όπως που αυτό είναι αυτοδιοίκητο.
Πάνω σε αυτό χτίσαμε μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ. Πάνω σε αυτό βαδίσαμε, προχωρήσαμε και πάνω σε αυτό οργανώνεται και η επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Είπαμε ότι ο τελικός είναι το σημείο καμπής. Ήδη όμως είχε οικοδομηθεί μια σχέση εμπιστοσύνης και ήδη είχε γίνει κατανοητό το βάθος και το εύρος του προβλήματος στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προφανώς κάναμε κι εμείς υποχωρήσεις.
Δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλο μου. Το θέμα της απλής αναλογικής, που ήταν κομβικό για μας, κάναμε ένα βήμα πίσω προκειμένου να κερδίσουμε το καθεστώς ευνομίας του ελληνικού ποδοσφαίρου αφενός και αφετέρου κάποια ζητήματα τα οποία μολονότι δεν είναι εκ φύσεως πολιτικά είναι κομβικά για την εξέλιξη του ποδοσφαίρου.
Αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης είναι ότι πλέον ο ελληνικός αθλητικός νόμος, τα βασικά του σημεία, διέπει και την ΕΠΟ όπως είναι κατανοητό οτιδήποτε άλλο θα ήταν προβληματικό, έγιναν αντιληπτά τα προβλήματα, αντιληπτές οι διαφορές και το κυριότερο είναι ότι καταφέραμε για πρώτη φορά να δείξουμε το πρόβλημα, που υπάρχει στη σχέση εξάρτησης μεταξύ διαιτησίας, διοικητικού συστήματος και παραγοντικού συστήματος του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Πάρθηκαν λοιπόν οι αποφάσεις και από τα όργανα του ποδοσφαίρου, οι οποίες είναι στη σωστή κατεύθυνση, σας θυμίζω ότι για πρώτη φορά η επιτροπή διαιτησίας απαρτίζεται από διαιτητές και όχι από παράγοντες. Μένει όμως να δούμε στην πράξη και να μην πανηγυρίζουμε εκ των προτέρων πως θα λειτουργήσει αυτό το σχήμα, είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα.
Θα έλεγα ότι κρατάω μικρό καλάθι. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα καλό σημείο αλλά δεν μπορούμε να πανηγυρίζουμε για τα αυτονόητα. Τα προβλήματα είναι πολύ μεγάλα κυρίως στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έχουν αντίκτυπο και στο ερασιτεχνικό, το οποίο έχει αφεθεί στην τύχη του και για μας είναι εξαιρετικά κομβικό και θέλουμε να βοηθήσουμε την ΕΠΟ να δουλέψει πάνω στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με υποδομές.
Φαίνεται ότι το κλίμα είναι κάπως καλύτερο αλλά πάντοτε κρατάω μικρό καλάθι. Το σίγουρο είναι και αυτό θέλω να περνάει από τούτο εδώ το υπουργείο , από αυτή τη τγενική γραμματεία ότι εμείς τους αντιμετωπίζουμε όλους με τον ίδιο τρόπο.
Προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις και είμαστε δίπλα σε όποια θεσμική αλλαγή είναι προς το καλό του αθλήματος και προς το καλό του ποδοσφαίρου και του ερασιτεχνικού αλλά και του προϊόντος, που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Δεν πρόκειται να κάνουμε χάρες σε κανέναν, δεν πρόκειται να κάνω τα στραβά μάτια, θα στηλιτεύσουμε ότι προβληματικό μπορεί να υπάρξει. Δεν θα γίνουν ανεκτές από την πολιτική ηγεσία, ούτε χαλιφάτα, ούτε εμιράτα, ούτε νέες καταστάσεις, που παραπέμπουν σε σκιώδεις εποχές. Για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η πολιτεία μπορεί να φτάσει μέχρι ένα σημείο.
Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι επαγγελματικό προϊόν. Είναι κάτι που τα περιθώρια παρέμβασής σου, ορθά, είναι περιορισμένα.
Εσύ θες να υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες από κει και μετά αν οι ίδιοι οι παίκτες δεν ενδιαφέρονται για το πώς μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορεί να φέρει χρήματα και να δημιουργήσει πλούτο και θέσεις εργασίας, εάν οι ίδιοι δεν ενδιαφερθούν γι αυτό εσύ δεν μπορείς να τους το επιβάλλεις.
Είδαμε τα προηγούμενα χρόνια της ευμάρειας να πέφτει πακτωλός χρημάτων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Που πήγαν όλα αυτά; Έγιναν επενδύσεις; Δεν έχουμε γήπεδα, δεν έχουμε προπονητικά κέντρα, όλες οι ομάδες, πέραν των τεσσάρων μεγάλων, και αυτές ανά διαστήματα και ανά ιδιοκτήτη πολλές φορές δεν είναι στανταρ όλες σε πολύ υψηλό επίπεδο, φυτοζωούν και πολλές φορές ξεκινάμε τα πρωταθλήματά μας, φέτος μάλλον αυτό δεν υπάρχει τουλάχιστον στη Σουπερ Λιγκ, γνωρίζοντας ότι στο τέλος της χρονιάς δεν θα είναι όσες ομάδες ξεκινάνε.
Εάν οι ίδιοι δεν καθίσουν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον του ποδ0οσφίρου, φοβάμαι ότι θα μας προλάβουν οι εξελίξεις, φοβάμαι ότι θα χρειαστεί να πάρουμε αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο και αυτό πάλι δεν θα είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου. Είναι η κατάλληλη στιγμή για να δείξουν όλοι σοβαρότητα και να πάρουν τις αποφάσεις που χρειάζεται για την επόμενη μέρα.
Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η πεποίθηση μου για τη μείωση των ομάδων. Ξεκίνησε μια συζήτηση. Αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε εκεί. Εάν θέλετε να είμαστε ειλικρινείς εγώ πιστεύω ότι δέκα ομάδες σηκώνει, δεν βγαίνει οικονομικά. Δέκα ομάδες, που θα έχουν γήπεδο, εγκαταστάσεις, κόσμο και μια σοβαρή Footbal League.
Ερχόμαστε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μετά από μια περίοδο που και οι μεγάλες ομοσπονδίες ταλαιπωρήθηκαν από θέματα διαφθοράς. Μέσα από μια διαδικασία αυτοκάθαρσης, προσπαθούν να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα. Αυτή είναι ευτυχής συγκυρία.
Θέλουν να διασφαλίσουν πως δεν θυα υπάρχουν εστίες διαφθοράς που θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερη ζημιά σε αυτές. Επομένως ο ρόλος της FIFA και της UEFA εδώ, είναι να δουν πως τηρούνται οι κανόνες. Αυτό που πρέπει να κάνει η διοίκηση, είναι να σεβαστεί το νομικό πλαίσιο και να ακολουθήσει μια πολιτική ίδια, απέναντι όλων. Να ξέρουμε πως θα είναι ακριβοδίκαιη και θα οραματίζεται το καλό του ποδοσφαίρου και όχι ίδιων συμφερόντων.
Νομίζω ότι δεν θα χρειαστεί να επέμβω εγώ, Είναι εδώ η FIFA και η UEFA που θα διασφαλίσουν την νομιμότητα. Νομίζω θα είναι ένα στήριγμα στον κύριο Γραμμένο, οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι πολλές, μεγάλες, δομικές.
Θα έχει πολύ μεγάλες πιέσεις ο κύριος Γραμμένος από τα κατεστημένα, αλλά έτσι όπως τον έχω γνωρίσει δεν τον φοβάμαι και θα έχει στήριξη και από αυτό το γραφείο και από τη FIFA και από την UEFA.Θα πρέπει να τολμήσει να προχωρήσει στην επόμενη μέρα, με δομικές αλλαγές. Τα ξέρουμε όλοι τα προβλήματα.
Απλά όπως σε κάθε πρόβλημα στην Ελλάδα, το βάζουμε κάτω από το χαλί ή πετάμε την μπάλα στην εξέδρα. Δεν είναι έτσι. Ξέρουμε ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα, εφόσον παρθούν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, όταν σπάσουν οι δεσμοί και αυτοί που μείνουν στο ποδόσφαιρο θα είναι αυτοί που γουστάρουν και τους αρέσει,. Που έχουν όραμα και σκέφτονται το καλό του αθλήματος. Και έτσι θα προχωρήσουμε.
Είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι τραγικό πως έχουμε ξεχάσει την καζούρα. Η καζούρα είναι κομβικό στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στον αθλητισμό. Έχουμε ξεχάσει να χαιρόμαστε. Δεν θέλω να πω ότι δεν υπήρχαν προβληματικές καταστάσεις. Αλλά έχουμε μια βαθιά άρρωστη αθλητικά κοινωνία και βαθιά άρρωστους θεατές, οπαδούς. Αυτό δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη, μην κοροϊδευόμαστε. Θέλει πολλή δουλειά και πολλή προσπάθεια από όλους και κυρίως οι τέσσερις μεγάλοι, να διαχωρίσουν τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα, τις πολιτικές τους θέσεις και απόψεις, από το ποδόσφαιρο αυτό καθεαυτό. Η ελληνική κοινωνία έχει πληγωθεί πάρα πολύ αυτά τα χρόνια, είναι κουρασμένη, χρειάζεται να της προσφέρουμε τη χαρά, να πάει σε ένα γήπεδο και να διασκεδάσει.
Υπερμεγενθύνθηκε μια αβλεψία που και νομικά μπορεί να μην υφίσταται. Μείναμε στην παράγραφο 15 και αφήσαμε το άρθρο 14 που μιλάει και για τη βία στις εξέδρες απέναντι στους οπαδούς, για αντικειμενική ευθύνη των ομάδων, είναι σαφές και παραπέμπει στο γενικό πλαίσιο ποινών.
Ενδεχομένως να χρειάζεται μια μικρή αλλαγή στη διατύπωση και από όσο μίλησα και με τον κύριο Γραμμένο, αυτό θα διαμορφωθεί άμεσα.
Σταμάτησε ορθά κατά τη γνώμη μου, ο διαχωρισμός ανάμεσα σε εκτεταμένα και μεμονωμένα επεισόδια. Μια λεπτή γραμμή που την όριζε εκείνος που συνέτασσε το φύλλο αγώνος ή ο παρατηρητής.
Νομίζω πως αυτά τα ορίζει ο δικαστής με βάση τα πραγματικά γεγονότα, όπως καταγράφονται από το αποδεικτικό υλικό που γίνεται αποδεκτό στη διαδικασία.
Ενδεχόμενα χρειάζεται μία απλή αλλαγή εκεί αλλά νομίζω πως είναι σαφές. Υπάρχει αντικειμενική ευθύνη, υπάρχει τιμωρία, πάει στις γενικές διατάξεις που προβλέπει βαρύτατες τιμωρίες.
Ταυτόχρονα ξεχνάμε όμως, μια ιδιαίτερη αυτησροποίηση που υπήρξε με το νέο άρθρο 15, σχετικά με όλα τα άλλα.
Από λέιζερ, καπνογόνα, από οτιδήποτε. Μεγάλη αυστηροποίηση στις ποινές, κατά τη γνώμη μου λογική και εφικτή να τηρηθεί με δεδομένο πως εγώ αδυνατώ να καταλάβω, ότι Τετάρτη και Πέμπτη τα γήπεδά μας είναι εκκλησίες και Σάββατο και Κυριακή γίνονται εκκλησίες με μανάλια.
Αν έχεις αναπνευστικά προβλήματα δεν μπορείς να πας σε γήπεδο ή σε ντέρμπι. Εκεί θα κριθεί και το δικαστικό σύστημα και η ίδια η ΕΠΟ, εάν θα καταφέρει να τηρήσει τους κανόνες που θεσπίστηκαν. Και αν δείξουν πυγμή και ισονομία, ίδια αντιμετώπιση σε όλους, θα βγούμε ολοι κερδισμένοι.
Το έχει πει ωραία ο Πανούτσος, ζούμε σε μια ευκτική δημοκρατία και ευχόμαστε να λειτουργήσει! Δεν έχω καμία απολύτως πρεμούρα να φέρω νόμο Βασιλειάδη. Με ενδιαφέρει να φέρω όποια νομοθετική ρύθμιση χρειάζεται, για να λύσω προβλήματα. Αυτό με ενδιαφέρει και τίποτα άλλο.
Αν χρειαστεί κάποιες φορές τα πράγματα να πάνε λίγο πίσω, το προτιμώ από το να φέρω ένα νομοθέτημα που δεν θα λύνει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όλες μας οι πρωτοβουλίες μέχρι στιγμής, είναι πολύ καλά μελετημένες και προσπαθούν να λύνουν προβλήματα. Για το νομοθέτημα των αθλητικών εγκαταστάσεων, πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλία για να αλλάξει κάποια στιγμή αυτό το άρρωστο πράγμα που υπάρχει σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Έπρεπε να υπάρξει επιτέλους κατηγοριοποίηση. Να σταματήσει το αστείο, το γήπεδο στο χωριό μου, μέχρι το ΟΑΚΑ να έχουν την ίδια διαδικασία αδειοδότησης. Αυτό είναι αστείο. Αυτό το αλλάζουμε. Το ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, πήραν άδεια πρώτη φορά πέρυσι.
Έχουμε εγκαταστάσεις ολυμπιακές οι οποίες είναι παράνομες! Δεν έχουν άδεια, δεν υφίστανται στα χαρτιά, δεν υπάρχουν! Θα ήταν ανέκδοτο αν δεν το πληρώναμε τώρα. Γιατί ο λογαριασμός ήρθε και έρχεται και εμείς καλούμαστε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά.
Δεν έχουμε πρόβλημα με τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα καταρχήν. Έχουμε ένα καλό νομικό πλαίσιο που στην ουσία όμως δεν μπορεί να λειτουργήσει. Ακόμα και όταν έχουμε συλλήψεις μέσω καμερών και περνούν ακόμα και μια εβδομάδα, δέκα μέρες μέχρι να έχουμε αποτέλεσμα, χάνεται η αυτόφωρη διαδικασία και πάμε σε μια ιστορία που το δικαστήριο για ένα αδίκημα που γίνεται τώρα, βγάζει τελεσίδικη απόφαση μετά από μια δεκαετία.
Μετά από μια δεκαετία αυτός που έχει κάνει το έκτροπο μπορεί να κάνει το οτιδήποτε. Να έχει φύγει από τη χώρα. Άρα δεν μπορούμε να ενεργήσουμε αποτρεπτικά. Να βρούμε τον τρόπο να υπάρξει αυτόφωρη διαδικασία για τα αδικήματα αυτά αφενός και αφετέρου οι ποινές να μην έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα, να εξορθολογιστούν.
Δεν θέλω να βάλω έξι μήνες στη φυλακή ένα παιδάκι 17-18 χρονών που μέσα στη βλακεία του, γιατί τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά μέσα στη βλακεία είναι. Οι εγκληματικές φυσιογνωμίες είναι ελάχιστες. Δεν θέλω να το καταστρέψω ακόμα περισσότερο βάζοντάς το στη φυλακή. Η ποινή πρέπει να έχει σωφρονιστικό χαρακτήρα. Αλλά να καταλάβει πως έκανε ένα λάθος.
Να υπάρχει μια στερητική της ελευθερίας ποινή, κοινωνική εργασία και σίγουρα να υπάρχει άμεσα η απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Που για μένα αυτό είναι το πιο κομβικό. Έχουν περάσει οι εποχές που οι πεφωτισμένη πολιτική ηγεσία φτιάχνει ένα ωραίο νομικό πλαίσιο, το οποίο μπορεί να μην έχει αρχή μέση και τέλος. Σε συνεργασία με τους αθλητικούς μας εισαγγελείς, θα είμαστε έτοιμοι να φέρουμε στη βουλή τις επόμενες μέρες, κάποιες τροποποιήσεις του υφιστάμενου πλαισίου. Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι και είναι η ασπιρίνη.
Η χώρα από πέρυσι, υπέγραψε τη σύμβαση συμβουλίου της Ευρώπης για ασφάλεια στα γήπεδα.
Έχει έρθει η ώρα αυτό να υλοποιηθεί και να το νοοθετήσουμε. Ετσι λοιπόν, ήδη έχουμε ξεκινήσει σε συνεργασία με την UEFA, με το συμβούλιο της Ευρώπης, τους Άγγλους ειδικούς που έστησαν το αγγλικό σύστημα, τους αθλητικούς μας εισαγγελείς, τις μονάδες αθλητικής βίας της ελληνικής αστυνομίας, να φτιάξουμε το καινούριο πλαίσιο. Με σκοπό να εξορθολογίσουμε το σύστημα, το πλαίσιο, πάντα όμως να φτιάξουμε ένα πλαίσιο που να μπορεί να λειτουργήσει.
Όσο αυστηρός και να είναι ένας νόμος, αν δεν είναι λειτουργικός, είναι για τα σκουπίδια. Άρα λοιπόν να φέρουμε διατάξεις που θα ορίζουν την ευθύνη του καθενός, το πλαίσιο της ευθύνης της αστυνομίας, της ευθύνης των σεκιούριτι, που ξεκινά που τελειώνει η ευθύνη του καθενός, να αλλάξει ο σχεδιασμός, για την αντιμετώπιση των φαινομένων και με όλα αυτά να πάμε σε ένα νέο νομικό πλαίσιο και όλα αυτά να γίνουν από τους ειδικούς. Και όπου καταλήξουν όλοι αυτοί, τούτη η πολιτική ηγεσία θα τα κάνει νόμο για να περάσουμε στην επόμενη μέρα.
Αν είναι ένα πλαίσιο που μπορεί να λειτουργήσει επειδή τα μέρη που θα κληθούν να εφαρμόσουν είναι αυτά που διαμορφώνουν το νομικό πλαίσιο, νομίζω ότι θα είναι ένα πλαίσιο που θα εφαρμοστεί.
Το ότι καθυστερεί η αθλητική δικαιοσύνη είναι μόνοι ποδοσφαιρικό πρόβλημα; Αυτή τη στιγμή οι μόνες εκκρεμείς δίκες που υπάρχουν είναι για το ποδόσφαιρο, για την εγκληματική οργάνωση κτλ; Υπάρχει ένα πρόβλημα στην ελληνική δικαιοσύνη και εδώ και δυόμιση χρόνια η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με πρωτοβουλίες να αλλάξει αυτό.
Ήδη στα διοικητικά δικαστήρια έχει εξορθολογιστεί η κατάσταση και στο επόμενο διάστημα νομίζω πως το ίδιο προσπαθεί να γίνει και στην ποινική δικαιοσύνη. Αυτό είναι ένα ζήτημα της ελληνικής δημοκρατίας.
Το ότι η δικαιοσύνη είχε πρόβλημα στους ρυθμούς της, είναι και ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε εδώ που είμαστε. Δεν είναι μόνο ζήτημα του ποδοσφαιρου ένα ζήτημα της ΕΠΟ ή του αθλητισμού.
Προφανώς υπάρχει συνεργασία με το υπουργείο δικαιοσύνης αλλά οι παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε είναι από μηδαμινλες ως ελάχιστες, Οι υποθέσεις έχουν πάρει το δρόμο τους, κάποια στιγμή θα τελεσιδικήσουν. Και επειδή είναι σε εξέλιξη και ως νομικός θέλω να το τηρώ αυτό, δεν παίρνω θέση.
Ούτε θέλω να μιλάω ούτε για παράγκες ούτε για οτιδήποτε. Γιατί πείτε μου τι θα γίνει έτσι και βγει μια αθωωτική απόφαση. Θα έχουν διασυρθεί άνθρωποι χωρίς λόγο. Δεν παίρνω θέση, ο καθένας έχει την άποψή του.
Μένει στην ελληνική δικαιοσύνη να δούμε τι συνέβη. Δεν είναι ζήτημα μόνο του ποδοσφαίρου, είναι ζήτημα λειτουργίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλειάδης στη Nova.