«Υπάρχει πίεση, αλλά θα λειτουργήσει ευεργετικά»

Ένα από τα πολλά νέα πρόσωπα στον Άρη, ο Λευτέρης Ιντζόγλου, παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία αναφέρθηκε στις πρώτες μέρες παρουσίας του στην ομάδα, την άτυχη στιγμή του τραυματισμού, αλλά και τους στόχους του με τον κιτρινόμαυρους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στην εφημερίδα “ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!”!
“Μόνο νίκες παντού και πάντα”

– Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σου από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας;

“Δουλέψαμε πολύ σκληρά στην προετοιμασία και με τον προπονητή και με τον γυμναστή. Τώρα είναι ακόμα, βέβαια, η αρχή και η ομάδα θα πρέπει να δεθεί περισσότερο, κάτι που θα γίνει στη συνέχεια. Δουλέψαμε περισσότερο σε γενικά πράγματα στην τακτική, προκειμένου να αφομοιώσουμε αυτά που θέλει ο κ. Σπανός”.

– Είδαμε ότι δώσατε ιδιαίτερη έμφαση στην επιθετική ανάπτυξη. Αυτό πιστεύεις ότι ήταν το μεγάλο πρόβλημα του ΑΡΗ την περσινή αγωνιστική περίοδο, ειδικά, απέναντι σε ομάδες που παίζουν κλειστή άμυνα;

“Ναι, παρακολούθησα αρκετά παιχνίδια στο προηγούμενο πρωτάθλημα. Αυτή είναι η φιλοσοφία του προπονητή και έχει επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο τομέα. Θεωρώ ότι αυτή θα είναι η λύση απέναντι στις κλειστές άμυνες και όπως θα έχετε δει και εσείς δουλέψαμε πολύ πάνω στον τρόπο διάσπασης τους”.

– Μια από τις αδυναμίες του ΑΡΗ την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο ήταν η έλλειψη λύσεων (σ.σ εκτός του Ρόβα) στα αμυντικά χαφ. Αντίθετα, τώρα βλέπουμε ότι υπάρχει μια ποιοτική τριάδα, με εσένα, τον Μουμίν και τον Νίκιτς…

“Πρόκειται σίγουρα για μια νευραλγική θέση στον αγωνιστικό χώρο. Θεωρώ ότι και οι τρεις που έχουμε αποκτηθεί είμαστε ισάξιοι, δουλεύουμε σκληρά και θα υπάρχει υγιής ανταγωνισμός. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε, προέχει το καλό της ομάδας και όποιος παίζει να τα δίνει όλα”.

– Μετά την περσινή αποτυχία της ανόδου στη Σούπερ Λιγκ, φαντάζομαι γνωρίζετε και εσείς οι παίκτες ότι η ανοχή που θα υπάρχει από τον κόσμο θα είναι μηδενική. Παράλληλα, όμως, περιμένεις και τη πίεση όταν αγωνίζεσαι σε μια ομάδα, όπως ο ΑΡΗΣ, σωστά;

“Ξέρουμε σίγουρα ότι θα υπάρχει πίεση. Ακόμα και να μην υπήρχε η περσινή αποτυχία, πάλι θα συνέβαινε αυτό. Αυτό βγαίνει από το μέγεθος της ομάδας και το γεγονός ότι πρέπει παντού να κερδίζει. Ο ΑΡΗΣ οφείλει να είναι πρωταγωνιστής, οπότε θεωρώ ότι αυτή η πίεση μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά αν τη διαχειριστούμε σωστά”.

– Είναι θετικό για σένα το γεγονός ότι συνάντησες στον ΑΡΗ παίκτες, με τους οποίους είχες συνεργαστεί στο παρελθόν, όπως είναι ο Κάσσος, ο Βαλεριάνος και ο Πασάς;

“Η αλήθεια είναι ότι με τα περισσότερα παιδιά γνωριζόμαστε. Είτε έχοντας αγωνιστεί ως αντίπαλοι, είτε έχοντας παίξει ως συμπαίκτες. Είναι σημαντικό αυτό για την προσαρμογή του κάθε παίκτη στην ομάδα, το κάνει πιο εύκολο να βλέπεις οικεία πρόσωπα”.

– Έχεις πετύχει άνοδο με τον Ηρακλή. Αυτό που λεγόταν πέρυσι για τον ΑΡΗ ήταν ότι σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ του αποτελούνταν από παίκτες που δεν γνώριζαν την κατηγορία. Αντίθετα, τώρα αποκτήθηκαν παίκτες που γνωρίζουν τη Φούτμπολ Λιγκ. Παίζει αυτό ρόλο;

“Θεωρώ πως παίζει κάποιο ρόλο. Όχι, σίγουρα, τον σημαντικότερο, όμως, όσοι έχουν παίξει στη κατηγορία, γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που έχει. Παίζεις σε γήπεδα που δεν έχουν και τον καλύτερο αγωνιστικό χώρο, σε δύσκολες έδρες, αντιμετωπίζεις κλειστές άμυνες και αντιπάλους που θέλουν να βγουν στην αντεπίθεση. Είναι σίγουρα θετικό το να υπάρχουν παίκτες, που γνωρίζουν τι σημαίνει Φούμπολ Λιγκ, αλλά δεν είναι αυτός ο βασικότερος παράγοντας της επιτυχίας”.

– Έχετε, επίσης, να αντιμετωπίσετε και το γεγονός ότι όλες οι ομάδες που παίζουν με τον ΑΡΗ έχουν ένα επιπλέον κίνητρο;

“Ακριβώς, έτσι είναι. Όλοι οι αντίπαλοι απέναντι στον ΑΡΗ θα δώσουν το 100% των δυνατοτήτων τους και αυτό είναι λογικό”.

– Έχετε συνεργαστεί ξανά με τον Δημήτρη Σπανό;

“Ναι, η αλήθεια είναι ότι είχαμε συνεργαστεί πριν αρκετά χρόνια στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τη ομάδα του Βύζαντα Μεγάρων. Είναι γνώστης του αντικειμένου, προσιτός σαν άνθρωπος και θέλει να εξηγεί και να αναλύει στον ποδοσφαιριστή τι είναι αυτό που θέλει στον αγωνιστικό χώρο. Με αρκετές φωνές, βέβαια, αλλά είναι για καλό σκοπό”.

– Είχες προτάσεις από ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Εκτός από το όνομα του ΑΡΗ, λειτούργησε θετικά στην απόφασή σου να συνεχίσεις τη καριέρα σου στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και η παρουσία του Παύλου Μυροφορίδη;

“Με τον Παύλο είχαμε συνεργαστεί πρόσφατα, πριν από δύο χρόνια και, μάλιστα, με επιτυχία. Φυσικά και έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου η παρουσία του. Ξέρουμε ότι είναι συνεχώς επιτυχημένος στο έργο του, γνωρίζει πολύ καλά τη κατηγορία και τις καταστάσεις που θα συναντήσουμε, αλλά και πως θα τις χειριστεί και σίγουρα ήταν ένας από τους λόγους που με έφεραν στον ΑΡΗ, μαζί, βέβαια, με το μέγεθος της ομάδας”.

– Εσύ μεγάλωσες και μέσα στο ποδόσφαιρο, καθώς και ο πατέρας σου και ο θείος σου ήταν επιτυχημένοι παίκτες…

“Ναι έτσι είναι. Από πολύ μικρός. Και ο μπαμπάς μου και ο θείος μου έπαιζαν ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Η αλήθεια ήταν ότι ο πατέρας μου δεν με πίεσε προς αυτή τη κατεύθυνση, όμως, ήταν μάλλον έμφυτο. Ο θείος μου έπαιζε επιθετικός και ο μπαμπάς μου στόπερ και αριστερό μπακ. Και εγώ στο κέντρο, πιάσαμε από μια γραμμή (γέλια…)”.

– Ένα μήνυμα που θα ήθελες να στείλεις στον κόσμο της ομάδας που βρέθηκε στο πλευρό σας και στα δύο φιλικά παιχνίδια, που έχετε δώσει μέχρι στιγμής;

“Σίγουρα δεν περιμέναμε τόσο κόσμο, λόγω της εποχής, καθώς όλοι βρίσκονται σε διακοπές και μας έκανε έκπληξη. Ξέρουμε ότι οι οπαδοί του ΑΡΗ στέκονται πάντα δίπλα στην ομάδα τους, είτε αγωνίζεται εκτός έδρας είτε στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Το μόνο που έχω να τους πω είναι ότι θα δώσουμε τα πάντα, για να πετύχουμε τον στόχο μας και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δίπλα μας”.