“Αλλάξτε το όνομα…”

«Δώσε δύο λεπτά από τον εαυτό σου και κουβέντιασε για ένα θέμα που πιστεύεις, ότι δεν είναι σοβαρό, αλλά στην πραγματικότητα είναι…». Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία με φόντο τον τελικό του Super Bowl στο NFL και τον ξεσηκωμό των απανταχού Ινδιάνων, οι οποίοι απαιτούν την παρέμβαση από την ομοσπονδία προκειμένου να αλλάξει το λογότυπο και το όνομα των Washington Redskins!

Ο ινδιάνος απεικονίζεται ως σήμα της ομάδας από την αμερικανική πρωτεύουσα, οι οποίοι αποκαλούνται «ερυθρόδερμοι», κάτι που έχει εξοργίσει τους γνήσιους Αμερικανούς – Ινδιάνους. Η Εθνική Επιτροπή Αμερικανών Ινδιάνων δεν διέθετε τα κονδύλια για να προβληθεί κατά τη διάρκεια του τελικού η διαφήμιση της καμπάνιας τους με τίτλο «Υπερήφανος που είμαι» (Proud to be) και σύνθημα: «Αλλάξτε τη μασκότ» (change the mascot. Κατά τη διάρκεια του τελικού του Super Bowl, Νο 1 τηλεοπτικού προϊόντος στις ΗΠΑ, απαιτούνται δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για μερικά μόνο δευτερόλεπτα διαφήμισης. Όμως, χάρη στο διαδίκτυο, κυρίως τη δύναμη του Twitter, οι Ινδιάνοι βρήκαν τον τρόπο να προωθήσουν την καμπάνια τους και να κάνουν γνωστό το αίτημά τους.

Μάλιστα, εκτός από το βίντεο στο Youtube, το οποίο ήδη αγγίζει το ένα εκατομμύριο προβολές, στη σελίδα της οργάνωσης καλούν όλους τους Αμερικανούς να εμπλακούν στην καμπάνια τους. Πως; Κατακλύζοντας με ηλεκτρονικά μηνύματα και «τουίτ» τους επίσημους λογαριασμούς της ομάδας της Ουάσινγκτον στο Facebook και στο Twitter, των τοπικών εφημερίδων, της Λίγκας και του κομισάριου του NFL, Ρότζερ Γκούντελ.

Το αίτημα είναι ένα: Να αλλάξει όνομα και σήμα η ομάδα της Ουάσινγκτον!

Για την ιστορία στον χτεσινό τελικό του Super Bowl οι  Σιάτλ Σίχοκς διέσυραν με 43-8 τους Ντένβερ Μπρόνκος και για πρώτη φορά στην ιστορία τους κατέκτησαν τον τίτλο του Super Bowl. Οι Σιάτλ Σίχοκς, του ομογενή Χριστόφορου Μαραγκού, μετέτρεψαν σε παράσταση για έναν ρόλο το κορυφαίο αθλητικό γεγονός των ΗΠΑ. Η διαφορά των 35 τερμάτων άλλωστε είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί την τελευταία 20ετία!