Τα σενάρια για ΠΑΟΚ και Άρη

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της 26ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης τα οποία θα καθορίσουν και τα ζευγάρια των πλέι οφ της Α1.

Ο ΠΑΟΚ μετά την ήττα της Κηφισιάς από τον Ολυμπιακό είναι σίγουρα 4ος ανεξαρτήτου αποτελέσματος στο ματς του Σαββάτου με τον Ίκαρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι αδιάφορος. Κάθε άλλο μάλιστα. Μετά την ντροπιαστική ήττα από τον Ηλυσιακό θέλει να κλείσει νικηφόρα και για λόγους γοήτρου, το πρωτάθλημα απέναντι σε μια ομάδα που καίγεται για το θετικό αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα ο ΠΑΟΚ περιμένει τα αποτελέσματα ομάδων όπως ο Άρης, ο ΚΑΟΔ και η Κηφισιά για να μάθει τον αντίπαλο του στα πλέι οφ.

Αναλυτικότερα:

Ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την Κηφισιά αν η ομάδα του Παπαθεοδώρου βγει 5η. Για να συμβεί αυτό πρέπει να κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική την Ελευσίνα. Αν στην τελευταία αγωνιστική χάσουν Άρης και Κηφισιά και κερδίσει ο ΚΑΟΔ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με την ομάδα της Δράμας. Υπάρχει και το σενάριο ο Δικέφαλος να αντιμετωπίσει τον Άρη αν οι κίτρινοι πάρουν την 5η θέση.

Ο Άρης με νίκη επί του Κολοσσού στην Ρόδο στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος βγαίνει σίγουρα 6ος. Έχει ελπίδες και για την 5η θέση εφόσον χάσει η Κηφισιά στην Ελευσίνα και κερδίσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα. Αν επαληθευτεί αυτό το σενάριο θα παρακολουθήσουμε ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη στα πλέι οφς. Υπάρχει όμως ο κίνδυνος ο Άρης να βγει ακόμη και 7ος. Αυτό θα συμβεί εάν χάσει στην Ρόδο και ταυτόχρονα κερδίσει ο ΚΑΟΔ στα Τρίκαλα. Στην περίπτωση που ο Άρης βγει 7ος τότε πέφτει (στα πλέι οφ) πάνω στον Ολυμπιακό.