Μένει ελεύθερος ο Σεπέντα

Δεκατρείς μήνες μετά τον εγκλεισμό τους σε φυλακές της Φινλανδίας με την κατηγορία του βιασμού, τρεις από τους πέντε αθλητές της εθνικής ομάδας της Κούβας βρίσκονται ήδη στην πατρίδα τους, ενώ στα τέλη του επόμενου μήνα θα ακολουθήσει και ο 4ος της παρέας Ρολάντο Σεπέδα.

Ο μόνος που θα μείνει στην Φινλανδία και θα εκτίσει την ποινή των 3.5 χρόνων είναι Μέστρε Ουριάρτε (θα εξηγήσουμε παρακάτω το γιατί).

Πως προέκυψαν όμως τα νέα δεδομένα, ενόσω ουσιαστικά οι εφέσεις που είχαν καταθέσει οι Κουβανοί είχαν ως αποτέλεσμα τον περιορισμό των ποινών τους;

Η Φινλανδή, η οποία είχε κάνει την καταγγελία περί βιασμού, φέρεται να παραδέχθηκε επιτέλους αυτό που ισχυρίζονταν από την πρώτη στιγμή οι Ουριάρτε, Κάλβο (οι δύο που την κάλεσαν στο δωμάτιο τους) πως ότι έγινε μεταξύ τους έγινε με τη συναίνεση της, ενώ οι άλλοι αθλητές που βρέθηκαν στο δωμάτιο (μετά την πρόσκληση του Ουριάρτε) απλά ήταν… θεατές.

Έτσι οι Κάλβο, Άμπραχαμ, Σόσα είναι ήδη στην Κούβα εδώ και λίγες ώρες και στα τέλη Σεπτεμβρίου θα τους ακολουθήσει ο Ρολάντο Σεπέδα.

Ο αρχηγός της εθνικής Κούβας φέρεται να έχει κριθεί ένοχος για την επίθεση στον ευτραφή συνοδό της Φινλανδής, ο οποίος είχε επέμβει όταν μετά απ’ όσα έγιναν προέκυψε διαφωνία για την αμοιβή της.

Κι αν οι τεσσερις μπορούν επιτέλους να απολαμβάνουν την ελευθερία τους, πλέον υπάρχει η αγωνία για την επόμενη μέρα στη ζωή τους καθώς η καριέρα τους έχει καταστραφεί, στην πατρίδα τους είναι δακτυλοδεικτούμενοι, ενώ ο Ουριάρτε θα πληρώσει το γεγονός ότι αυτός προσκάλεσε όλους τους υπόλοιπους και στο δικό του κινητό είχαν καταγραφεί τα… γεγονότα.

Πηγή: sportsfeed.gr