«Μα δεν τελειώσαμε…»

Οι τίτλοι του τέλους στην (επίσημη) σχέση του Ούλι Χένες με την Μπάγερν έπεσαν σήμερα το βράδυ, καθώς ο 62χρονος ισχυρός άνδρας των Βαυαρών, που καταδικάστηκε σε 3,5 χρόνια φυλάκιση για φοροδιαφυγή, αποχώρησε από τη θέση του προέδρου.

Στη γενική συνέλευση της Μπάγερν, που έγινε σήμερα το βράδυ στο «Audi Dom», το κλειστό που παίζει η ομάδα μπάσκετ, νέος πρόεδρος της ομάδας εκλέχτηκε ο Καρλ Χόπφνερ, αλλά την παράσταση την έκλεψε ο Χένες.

«Δεν τελειώσαμε. Όταν θα εκτίσω την ποινή μου και επιστρέψω, δεν θα μπορώ να είμαι ήσυχος. Φεύγω από την Μπάγερν με ήσυχη τη συνείδησή μου. Δεν φοβάμαι για την Μπάγερν, γιατί αν είμαστε όλοι ενωμένοι, ο σύλλογος δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα» είπε από το βήμα ο Χένες, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τα 1.593 μέλη της Μπάγερν, που ήταν παρόντα στη γενική συνέλευση και τον χειροκροτούσαν για πολλά λεπτά, μετά την ομιλία του.

Συγκινητική ήταν η ομιλία του νέου προέδρου της Μπάγερν. «Είσαι το κεφάλι, η κοιλιά, η καρδιά, η ψυχή της Μπάγερν. Αγαπητέ Ούλι έχεις μια υπέροχη οικογένεια, αλλά έχεις και μια ακόμη οικογένεια, που θα σε στηρίζει πάντα, αυτόν τον σύλλογο», είπε ο Χόπφνερ.

Στη γενική συνέλευση ήταν φυσικά και ο επικεφαλής της ομάδας, Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε, ο οποίος είπε ότι θα χαρεί όταν θα επιστρέψει ο Χένες στην ομάδα.

Με την ευκαιρία, ο Ρουμενίνγκε ανακοίνωσε ότι ο Νόιερ ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι τι 2019, ενώ στήριξε τον Γκουαρδιόλα, που την… άκουσε μετά το βαρετό ποδόσφαιρο κατοχής και το 0-4 από τη Ρεάλ.

«Ανάμεσα στην ομάδα και στον Γκουαρδιόλα, δεν χωράει ούτε ένα φύλλο χαρτί» είπε ο Ρουμενίνγκ, θέλοντας να πει ότι ο Καταλανός απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της διοίκησης κι επισήμανε ότι το καλοκαίρι θα γίνουν ποιοτικές μεταγραφές.