Μοντέλο “2+1”

Το θέατρο του παραλόγου έλαβε τέλος. Οι δύο Λίγκες κατέληξαν –επιτέλους- σε μια συμβιβαστική συμφωνία για το θέμα του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την μεγάλη κατηγορία και θα προβιβαστούν από τη Φούτμπολ Λιγκ.
Περίπου μία ώρα πριν από την συνεδρίαση του Διαιτητικού δικαστηρίου η Φούτμπολ Λιγκ αποδέχθηκε την πρόταση της Σούπερ Λιγκ. Έτσι απευθείας από την μεγάλη κατηγορία θα πέσουν οι δύο τελευταίες ομάδες, από την Φούτμπολ Λιγκ θα προβιβαστούν οι δύο πρώτες, ενώ αγώνα μπαράζ θα δώσει η 16η ομάδα της Σούπερ Λιγκ με τον τρίτο των πλέι οφ της δεύτερης κατηγορίας.

Ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μώραλης, χαρακτήρισε «δίκαιη την συμφωνία» επισημαίνοντας πως και «οι δύο πλευρές έπρεπε να βρουν την χρυσή τομή» πριν φτάσει το θέμα στο Διαιτητικό δικαστήριο. «Για πρώτη φορά στα 35 χρόνια ζωής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα φτάσαμε τόσο μακριά χρονικά για να οριστικοποίησουμε κάτι το οποίο πρακτικά και οι δύο Λίγκες είχαν αποφασίσει στους κανονισμούς τους από το περασμένο καλοκαίρι», είπε ο κ. Μώραλης μιλώντας σε αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.

Λίγο μετά τις 16:00 η συμφωνία επικυρώθηκε από το διαιτητικό δικαστήριο, ενώ έγινε γνωστό πως το μπαράζ θα πραγματοποιηθεί 10 ημέρες μετά τη λήξη των πλέι οφ της Φούτμπολ Λιγκ. Αυτό θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ, εφόσον οι ομάδες προέρχονται από την Αθήνα, σε διαφορετική περίπτωση θα οριστεί άλλο γήπεδο, ανάλογα με την γεωγραφική περιοχή των ομάδων

Επίσης, αποφασίστηκε θα υπάρξει και ένα σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα σε περίπτωση που ο χαμένος του μπαράζ προέρχεται από τη Φούτμπολ Λιγκ. Το ποσό αυτό είναι εκείνο που θα έπαιρνε η ομάδα που θα υποβιβαζόταν απο την Σούπερ Λιγκ.