Αποσύρθηκε λόγω υγείας ο Κούβελος

Άνοιξε ο δρόμος για την επανεκλογή του Σπύρου Καπράλου στην θέση του προέδρου της ΕΟΕ με την γνωστοποίηση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Ισίδωρου Κούβελου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ενημέρωσε με γραπτή του επιστολή τον Γιώργο Βασιλειάδη για τις προθέσεις του. Όπως σημειώνει σχετική αποσύρει την υποψηφιότητά του «προκειμένου να διευκολυνθεί η επανένωση όλων των δυνάμεων της ΕΟΕ για το καλό του ελληνικού αθλητισμού».

Μετά την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος στην ΕΟΕ, ο Σπύρος Καπράλος είχε στείλει επιστολή στη ΔΟΕ προκειμένου να ζητήσει τη συγκατάθεσή της για κυβερνητική παρέμβαση στο θέμα. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ήταν θετική σε αυτό το ενδεχόμενο αρκεί να μην παραβαίνει το πρωτόκολλο.

Αυτό όμως όπως φαίνεται δε συμβεί αφού ο Ισίδωρος Κούβελος απέσυρε την υποψηφιότητά του για την προεδρεία της ΕΟΕ. Αυτό που δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό είναι αν ο μέχρι πρότινος υποψήφιος πρόεδρος θα διεκδικήσει κάποιο άλλο πόστο, όπως αυτό της προεδρίας της Διεθνούς Ολυμπιακής ακαδημίας.

Κλείνοντας να θυμίζουμε ότι οι εκλογές στην ΕΟΕ τον Φεβρουάριο εξελίχθηκαν σε πραγματικό θρίλερ. Την ημέρα των εκλογών ο Ισίδωρος Κούβελος εισήχθη στο νοσοκομείο «Ωνάσειο» και ζήτησε την ακύρωση της διαδικασίας.

Τελικά οι 14 ομοσπονδίες που στήριζαν τον Σπύρο Καπράλο προχώρησαν στην διαδικασία έχοντας την απαραίτητη πλειοψηφία. Ο Σπύρος Καπράλος εκλέχθηκε ξανά πρόεδρος αλλά οι εκπρόσωποι των 13 ομοσπονδιών που στήριζαν στον Ισίδωρο Κούβελο προσέφυγαν στο ΣτΕ που αποφάσισε την ακύρωση του εκλογικού αποτελέσματος.