Ελγκέτα: «Να πάρουμε ξανά τα πάντα»

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Χόρχε Ελγκέτα, μίλησε στο Αθλητικό Metropolis 95,5 για την έναρξη της Volleyleague, για το θέμα των ξένων και για την κατάσταση του Γκόμεζ.

Για την έναρξη της Volleyleague: «Το ερώτημα είναι αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Λογικά θα ξεκινήσουμε στις 28 του μηνός αλλά πιο πριν έχουμε το Λιγκ Καπ. Η ομάδα είναι έτοιμη, έχουμε 14 παίκτες και στόχος είναι νίκη σε κάθε ματς. Μεγάλος στόχος είναι να κάνουμε μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ, προέχουν τα παιχνίδια του Λιγκ Καπ που θέλουμε αρχικά να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Για το αν είναι δύσκολο να πάρει και φέτος το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ: «Είναι διαφορετικά τα πράγματα φέτος. Είμαστε σαν οικογένεια και πρέπει να δουλέψουμε δυνατά και σκληρά για να πάμε όσα ψηλά μπορούμε. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός αντίπαλος μας, σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Κάθε χρόνο το πρωτάθλημα γίνεται πιο δύσκολο το πρωτάθλημα. Υπάρχει αυτό το θέμα με τους ξένους, γιατί επηρεάζει και την Εθνική ομάδα. Το να έχουμε 7-8-9 ξένους είναι χειρότερο για το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το αν είναι μειονέκτημα του ΠΑΟΚ να έχει 4 ξένους ενώ ο Ολυμπιακός έχει 5: «Μόνο ο Ολυμπιακός έχει 5 ξένους, όλοι οι υπόλοιπες ομάδες έχουν λιγότερους. Δεν είναι αυτό καλό για το ελληνικό βόλεϊ. Εγώ είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα που έχω».

Για την κατάσταση του Γκόμεζ: «Μέχρι τώρα έχει ανέβει, χρειάζεται ακόμη λίγο χρόνο. Μέχρι τέλος Οκτώβρη θα είναι στο 90% για να παίξει κανονικά».

Για το Τσάμπιονς Λιγκ: «Παίζει ρόλο ο όμιλος που θα πέσουμε. Από εκεί και πέρα εμείς κάναμε δύο μήνες προετοιμασία για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε το Τσάμπιονς Λιγκ και το πρωτάθλημα. Είναι δύσκολο για τον ΠΑΟΚ να κρατηθεί στην κορυφή, όλοι θέλουν το κεφάλι του ΠΑΟΚ. Εμείς κοιτάμε από μέσα τι μπορούμε να κάνουμε για να πάρουμε το πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ έχει στόχο όλους τους τίτλους στην Ελλάδα. Είμαι ευχαριστημένος στην ομάδα, έχουμε οργάνωση και για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι μέσα στο γήπεδο».

Για την παρουσία του κόσμου: «Είναι πάρα πολύ σημαντική η παρουσία του κόσμου, ο ΠΑΟΚ έχει μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία 3 χρόνια. Θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί σαν οικογένεια και να μας βοηθήσει ο κόσμος στην πορεία μας».