Γιαννάκης: «Η ομάδα βελτιώνεται»

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης μίλησε για το αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι του Άρη κόντρα στη Νίμπουρκ (7.30 μ.μ.) για τη 2η αγωνιστική του Basketball Champions League, τονίζοντας πως η ομάδα του θα εμφανίζεται όλο και πιο βελτιωμένη.

Για τη Νίμπουρκ:

«Θα παρουσιαστεί προετοιμασμένη. Στο παιχνίδι με τη Ναντέρ δεν ήταν εύστοχοι, αλλά παρουσιάστηκαν πολύ επιθετικοί στο ριμπάουντ. Αυτό δείχνει ότι είναι ομάδα που παλεύει να βρει τον οποιονδήποτε τρόπο να σε κερδίσει. Έχουμε πολλή δουλειά, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 40 λεπτά και να βελτιώσουμε τον τρόπο που παίζουμε. Είναι ομάδα που έχει εμπειρία από την Ευρωλίγκα, κατά καιρούς έχει παίξει και στην VTB, έχει ποιότητα και εμπειρία από αυτά τα ματς».

Για την απόδοση του ΑΡΗ:

«Νομίζω ότι η ομάδα βελτιώνεται. Άλλες φορές θα φανεί υπερβολικά καλή, άλλες όχι. Παίζει ρόλο ο αντίπαλος και τι ποιότητα διαθέτει. Αντιδρούμε σε πράγματα σαν ομάδα και αυτό είναι καλό. Χάσαμε από έναν αντίπαλο που πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε, αλλά αυτό δεν μας απογοήτευσε. Συνεχίσαμε να δουλεύουμε και παίξαμε δύο δυνατά παιχνίδια, με μια μέρα λιγότερη για ξεκούραση. Όλα αυτά έχουν έναν αντίκτυπο στην ομάδα. Όσο περνάει ο καιρός θα βελτιωνόμαστε».

Για το τι θα κρίνει το παιχνίδι με τη τσεχική ομάδα:

«Ρυθμός, λάθη και αμυντικά ριμπάουντ θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Να μην κάνουμε εύκολα λάθη και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ, κάτι που το κάναμε και με την ΑΕΚ, γιατί και αυτοί είναι επικίνδυνοι σε αυτό, όπως ελέγξαμε και τους αιφνιδιασμούς. Αυτό πρέπει να γίνεται συνεχώς και σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν μπορούμε να έχουμε κενά διαστήματα, ειδικά όταν παίζουμε εκτός έδρας».

Για τη νίκη κόντρα την ΑΕΚ:

«Το να διαχειριστείς μια μεγάλη νίκη είναι πάντα πιο δύσκολο απ’ ότι να διαχειριστείς μια ήττα, ειδικά όταν τα παιδιά δεν έχουν την εμπειρία. Φαίνεται ότι η ομάδα μου έχει λίγο άγχος, αλλά θα το “χτίσουμε” αυτό και θα προσπαθήσουμε μέρα με τη μέρα να είμαστε καλύτεροι και σε αυτόν τον τομέα».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια και την κούραση:

«Μας απασχολεί η κούραση, αλλά αυτή είναι η ζωή του επαγγελματικού αθλητισμού. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να το διαχειριστούμε. Να μάθουμε δηλαδή να ξεκουραζόμαστε, να παίρνουμε πληροφορίες μέσα από την κούραση. Τα όνειρα των παικτών όμως δεν είναι να πάνε την καριέρα τους ένα επίπεδο παραπάνω και για την ομάδα και για τον εαυτό τους; Οπότε ο στόχος μας είναι κοινός».