Μπουτάρης: «Ο Γκάλης, ο Γιαννάκης και ο Άρης»

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης με αφορμή την βράβευση του Παναγιώτη Γιαννάκη από τον Αετό και κατέθεσε τις απόψεις του για τον Άρη, τον Γκάλη και τον Γιαννάκη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

«Ήταν μια πολύ όμορφη εκδήλωση. Ο Αετός όπως ξέρουμε όλοι είναι ένα ερασιτεχνικό σωματείο το οποίο είναι και από τα παλιά στον κόσμο του μπάσκετ. Πήρε την απόφαση να βραβεύσει τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη είπε: Ο Γιαννάκης είναι υπόδειγμα αγωνιστικότητας, δύναμης και συλλογικότητας. Ο Παναγιώτης πέρα απ’ όλα τα άλλα είναι ένας δάσκαλος, μαθαίνει στον αθλητή πώς να παίζει, και πώς να συμπεριφέρεται μέσα στο γήπεδο. Ο Παναγιώτης είναι ένας πάρα πολύ ζεστός άνθρωπος στις ανθρώπινες σχέσεις του. Με τον Γιαννάκη έχουμε ιδιαίτερη σχέση.

Για την ομάδα-αυτοκρατορία του Άρη είπε: Έχω πάρα πολλά να θυμάμαι από εκείνη την ομάδα. Εγώ εκείνη την περίοδο ακολουθούσα σχεδόν πάντοτε την ομάδα, και η κίνηση του Ιωαννίδη να τα «βάλει» με μια ομάδα που συνυπήρχαν ο Γκάλης και ο Γιαννάκης στην ομάδα ήταν μεγάλη υπόθεση.

Για τον Νίκο Γκάλη είπε: Ο Γκάλης είναι σύμβολο ενώ ο Γιαννάκης «φτιάχνει» ανθρώπους είναι δάσκαλος. Ο Γκάλης είναι σύμβολο όπου και να πάει είναι ο «ένας».

Για το  αν είναι πληγωμένος από τον Άρη είπε: Δεν είμαι πληγωμένος από τον Άρη. Δεν έχω κρατήσει κακία για τίποτα.

Για το αν μπορεί ο Άρης να ξαναγίνει η «Αυτοκρατορία» που ήταν είπε: Με τα οικονομικά δεδομένα που χρειάζονται σήμερα είναι πάρα πολύ δύσκολο για να φτάσει ο Άρης στην κορυφή αλλά θα είναι μια ομάδα που θα βρίσκεται πάντα μέσα στην 4αδα.

Για την ομάδα «Θεσσαλονίκη» είπε: Ήταν μια ιδέα του Παναγιώτη Σπύρου και το έχω ξαναπεί και το ξαναλέω, θα ήταν πάρα πολύ καλό να υπάρχει μια ομάδα με το όνομα Θεσσαλονίκη πέρα από τις ομάδες που υπάρχουν ήδη.