«Φταίνε οι απουσίες…»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου είδε σήμερα την ομάδα του να χάνει και το πέμπτο επίσημο παιχνίδι στη σειρά, ο ίδιος επισήμανε πως η αιτία γι΄ αυτές τις ήττες είναι το γεγονός ότι κάθε βδομάδα του λείπουν παίκτες από τις προπονήσεις και πλέον θέλει όσο τίποτα μια νίκη για να το… γυρίσει.

Αναλυτικά όσα είπε μετά την ήττα από τους Τούρκους :

«Θέλω να συγχαρώ την Γκαζιαντέπ και τον Στέφανο Δέδα για τη νίκη. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το παιχνίδι. Το καταφέραμε στο δεύτρερο ημίχρονο, όμως κάποιες λεπτομέρειες δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τη νίκη. Ήταν ένα ακόμη κακό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια, αρχής γενομένης από τον αγώνα με την Κύμη».

Για το μεγάλο αριθμό χαμένων βολών:

«Ο αριθμός ήταν αρκετά μεγάλος για τα δεδομένα ενός ματς που κρίνεται στο τέλος και χρειάζεται ο κάθε πόντους. Υπάρχουν άλλες πιο σημαντικές λεπτομέρειες όμως που πρέπει να διορθώσουμε…»

Για την αντίδραση της άμυνας του ΠΑΟΚ στο καλάθι και φάουλ του Άρμαντ που έκρινε τη νίκη:

«Είναι μια ειδική κατάσταση. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Προμηθέα. Το ζητούμενο είναι να κοντρολάρουμε ένα παίκτη στα 15 μέρα και πιέζουμε πάρα πολύ….

Για την παρουσία των ψηλών της ομάδας:

«Δεν θέλω να επικεντρωθούμε σε κοντούς ή ψηλούς. Είναι δύσκολο για τους ψηλούς παίκτες, σπανίζουν οι ψηλοί με επιθετική ικανότητα. Υπάρχουν πολλά μικρά πράγματα που μπορεί να πει κανείς για την παρουσία μας, ειδικά μετά από ήττες. Η ομάδα πρέπει να βελτιωθεί ατομικά και συνολικά, έτσι θα παίρνουμε νίκες. Δεν θέλω να το φέρω ως δικαιολογία, όμως παίζει ρόλο η χημεία κι ο χρόνος που έχεις περάσει με τον συμπαίκτη σου. Εμείς αυτό δεν το έχουμε καταφέρει ως τώρα. Είναι μια δικαιολογία που δεν μπορούμε όμως να την επαναλαμβάνουμε συνέχεια».

Για την λεπτομέρεια που έχει στοιχίσει μέχρι τώρα περισσότερα στον ΠΑΟΚ:

«Το γεγονός, ότι δεν έχουμε καταφέρει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Μίνιμουμ τρεις παίκτες λείπουν κάθε εβδομάδα από τις προπονήσεις κι αυτό είναι κάτι το ανεξέλεγκτο. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως θα είμαστε, αν είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να κερδίζουμε όμως να κερδίσουμε. Χρειαζόμαστε νίκη οπωσδήποτε…

Για το αν χρειάζεται να γίνει κάποια κίνηση για την βελτιώση της εικόνας της ομάδας:

Πρέπει να δούμε την ομάδα όλη μαζί. Αν υπάρχει κάποιο σημαντικό πρόβλημα σε κάποια θέση, τότε θα κάναμε κίνηση. Ζητούμενο είναι η συνοχή. Δεν μπορούμε όμως να σταθούμε στο πρόβλημα αυτό. Παίζει ρόλο με ποιον αντίπαλο παιζείς. Ξέρουμε ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Η νίκη θα είναι φάρμακο.

Για την μην χρησιμοποίηση του Χρυσικόπουλου:

«Δεν έπαιξε για λόγους τακτικής, δεν υπάρχει κάποιος λόγος…»