Ένας… ανήλικος εκτελεστής

Στο κοινό του ΠΑΟΚ είχε συστηθεί ουσιαστικά λίγο νωρίτερα, άλλωστε ήταν αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του στην κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος Κ17 στα τελικά της Ξάνθης, ενώ φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ της Κ20 και το βαρύ πυροβολικό της.

Στην επαγγελματική ομάδα ντεμπουτάρισε στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Απόλλωνα και με τα δύο γκολ που πέτυχε, κέρδισε τις πρώτες ώρες μεγάλης δημοσιότητας!

Ποιός είναι όμως ο Ευθύμης Κουλούρης, για τον οποίο γίνεται τόσος ντόρος από το βράδυ της Πέμπτης;

Κατ΄ αρχάς, είναι ακόμη ανήλικος, όντας γεννημένος στις 6 Μαρτίου 1996, θα έχει να λέει ότι έκανε το ντεμπούτο του και πέτυχε τα πρώτα του γκολ με την επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ, σε ηλικία 17 ετών, 11 μηνών και 7 ημέρων.

Ο Κουλούρης κατάγεται από τη Σκύδρα της Πέλλας κι από την τοπική ακαδημία τον απέκτησε το 2009 ο ΠΑΟΚ, όταν ήταν ακόμη 13 ετών. Σ΄ αυτές τις ηλικίες, άλλωστε, στοχεύει ο ΠΑΟΚ την τελευταία πενταετία και μέσα από τη δουλειά 3-4 χρόνων, οι επικεφαλής των ακαδημιών, προσπαθούν να ετοιμάσουν για την πρώτη ομάδα παίκτες 17-18 χρονών. Έγινε με τον Κάτσε, έγινε με τον Σταφυλίδη, έγινε με τον Πόποβιτς, τον Πέλκα, τον Κίτσιου, και η διαδικασία παραγωγής παικτών συνεχίζεται.

Το προφίλ του Ευθύμη Κουλούρη σκιαγραφεί και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσα από την ιστοσελίδα της.

Ο πατέρας του μικρού, Προκόπης, προσπάθησε κι ο ίδιος να παίξει ποδόσφαιρο, στις ακαδημίες του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο μεγάλος γιος της οικογένειας έπαιξε μέχρι τη Δ’ Εθνική κι αφοσοιώθηκε στις σπουδές του στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.

Ο Ευθύμης, που ζει μαζί με τον αδερφό του στη Θεσσαλονίκη, είναι επίσης καλός μαθητής, και η φιλοδοξία του είναι να σπουδάσει παράλληλα με το ποδόσφαιρο.

Στις ακαδημίες της Σκύδρας έπαιζε και αμυντικός χαφ, στην πορεία έγινε επιθετικός και τα πρότυπά του είναι ο Ιμπραήμοβιτς, αλλά και ο Αθανασιάδης, την πορεία του οποίου ξεκίνησε να αντιγράφει, από τα χαμηλά προς τα υψηλά της Τούμπας. Τόσο χαμηλά, που κι αυτός πέρασε τη σεζόν 2009-10 από τα.. κουλουάρ της Τούμπας, κάνοντας το ball boy…