«Λειτούργησε το ένστικτο του “Σάλπι”»

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αναστασίου, καυτηρίασε στη συνέντευξη Τύπου τα επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα, τόνισε πως η ομάδα του μπορούσε να είχε καθαρίσει το παιχνίδι, στάθηκε στην κούραση των παικτών του αλλά και στο… ένστικτο του Σαλπιγγίδη, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες του ΠΑΟΚ, εκτός από έναν (σ.σ. τον Ινσαουράλδε, που σύμφωνα με πληροφορίες χτύπησε τον Κουτρουμπή στη φυσούνα).

Αναλυτικά, δήλωσε τα παρακάτω:

Αρχικά, είπε: «Θέλαμε να είναι μια γιορτή. Αυτά που έγιναν είναι ντροπή για όλους μας. Συγχαρητήρια στην διοίκηση που ήθελε να φέρει οπαδούς. Σαν χώρα δεν έχουμε πολιτισμό να δούμε παιχνίδι και να το ευχαριστηθούμε ήρεμα και όμορφα. Πρέπει όλοι σαν κοινωνία να ντρεπόμαστε. Ντροπή! Είμαστε στο 2014…».

Για τον αγώνα: «Ήταν το τρίτο ματς σε μία εβδομάδα. Ξέραμε πως θα υπάρχει κούραση. Ξέραμε πως θα ήταν σημαντικό μετά το 1-0, να το τελειώναμε το ματς. Δεν το κάναμε. Όσο μένει ο αντίπαλος στο παιχνίδι, και δεν τελειώνεις τις φάσεις… Δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο τελευταίο μισάωρο. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πιο επιθετικά. Όπως πήγε το ματς το 1-1 είναι δίκαιο. Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες εκτός από έναν παίκτη του ΠΑΟΚ που μέσα στην φυσούνα αντέδρασε άσχημα. Δεν θέλω να πω ποιος και τι. Αν γραφτεί στο Φ.Α θα το μάθετε…».

Για το Δημήτρη Σαλπιγγίδη και την έκβαση των play off: «Ο Σαλπιγγίδης είναι ποιοτικός. Προσπαθεί για το καλύτερο. Είχαμε κακή αμυντική λειτουργία από το ξεκίνημα της φάσης. Εκεί λειτούργησε το ένσικτο του. Αυτές οι φάσεις είναι η… ειδικότητα του και μας στέρησε την νίκη. Όλες οι ομάδες είναι κοντά. Υπάρχει κούραση και όχι το καθαρό μυαλό. Θα πάει μέχρι το τέλος. Όλες οι ομάδες πετάνε βαθμούς. Όποιος έχει μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση, έχει τον πρώτο λόγο».

Για τις αλλαγές του Καρέλη και του Πέτριτς: «Η αλλαγή του Πέτριτς έγινε γιατί ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο και δεν θέλαμε να τον χάσουμε. Είχαμε συμφωνήσει. Για την αλλαγή του Καρέλη, θέλαμε να κλείσουμε τους χώρους για να έχουμε καλύτερη λειτουργία. Είχαμε δυσκολία να πάρουυμε τις δεύτερες μπάλες. Ήταν καθαρά κομμάτι του ότι δεν είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Κάποια στιγμή όταν δεν έχεις αυτό, θα σου κοστίσει».