«Να περιμένουμε από σεβασμό»

Την άποψή του για την κατάσταση στον Άρη, το μέλλον του στους «κίτρινους», αλλά και το γιατί «εξαφανίστηκε» φέτος, μετέφερε ο Νίκος Ψυχογιός, ο οποίος τόνισε ότι είναι διατεθειμένος να περιμένει τις εξελίξεις στον Άρη.

«Κάθε μήνα χειροτέρευε η κατάσταση. Ξεκινήσουμε καλά και μήνα με τον μήνα χειροτέρευε η κατάσταση. Στην αρχή υπήρχε διάθεση όλα να γίνουν σωστά, αλλά με τον καιρό όλα άλλαζαν. Είχαν την διάθεση να πληρώσουν, να οργανώσουν τα πράγματα, προφανώς δεν χανόταν η διάθεση. Απλά δεν υπήρχαν οι πόροι και όσο περνούσαν οι μήνες η κατάσταση γινόταν τραγική», δήλωσε αρχικά ο Ψυχογιός στην εκπομπή «AllAboutARIS On Air» και συνεχίζοντας πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι και πάλι φέτος όταν η ομάδα ήταν μέσα στους στόχους της, υπήρχε προσπάξθεια. Όταν χάθηκε ο στόχος η ομάδα δεν… υπήρχε».

Για το που οφείλονται όλα αυτά τα προβλήματα ο Χαλκιδικιώτης μπακ είπε: «Δεν υπήρχε ένα πλάνο εξ αρχής. Τα προβλήματα ήταν γνωστά. Επρεπε να υπάρχει ένα πλάνο ώστε να βγει μια χρονιά νορμάλ. Οι φροντιστές, όσοι περιποιούνταν το γήπεδο, έχουν μήνες απλήρωτοι, δεν κάναν την δουλειά τους απλά γιατί δεν ήθελαν να δουλεύουν τσάμπα. Έκαναν τα βασικά για να μπορούμενα προπονούμαστε.Ο Άρης είχε όλα τα φόντα να είναι από τις καλύτερες επαγγελματικές ομάδες στην κατηγορία. Είχε γιατρούς φροντιστές. Δεν θα έλεγα ότι λειτουργούσε ερασιτεχνικά. Όμως υπολοειτουργούσε…».

Για το αν επηρρέασαν τους παίκτες τα προβλήματα τόνισε: «Η δουλειά μας είναι στο γήπεδο. Το οικονομικό και τα καθημερινά προβλήματα δεν σε αφήνουν να αφοσιωθείς. Σε βάζουν σε δεύτερες σκέψεις. Δεν σου επιτρέπουν να δουλέψεις αφοσιωμένος. Δεν το θεωρώ δικαιολογία για το αγωνιστικό κομμάτι, όμως σε αποσπούν από την δουλειά σου».

Για το ότι μια έπαιζε και μια όχι ανέφερε: «Βασικά δεν δημιούργησα πρόβλημα, σε θέματα πειθαρχίας ή συμπεριφοράς. Αν ήμουν αυτός που έπρεπε στα ματς που έπαιζε ίσως να μην μπορούσαν να με αφήσουν εκτός αποστολής. Ίσως θα έπρεπε να προσπαθώ περισσότερο στα ματς που έπαιζα. Από την άλλη κάθε προπονητής έχει τις δικές του απόψεις και επιλογές. Δεν ξέρω από τι μπορεί να επηρεάζεται ή τι πλάνα είχε στα οποία δεν μπορούσα να συμπεριληφθώ. Το μόνο παράπονο που έχω από τον κ. Σούλη είναι ότι εξ αρχής του είπα ότι αν δεν με υπολογίζει να μου του πει για να φύγω και μου είπε θα με χρειαστεί να βοηθήσω την ομάδα. Ενώ προσπαθούσα και δούλευα στις προπονήσεις δεν μου έδωσε έστω μια ευκαιρία, να μπω έστω σε μία αποστολή».

Ο Ψυχογιός τόνισε ότι άποψή του είναι πως την ευθύνη για την κατάληξη της χρονιάς έχουν οι παίκτες: «Εγώ λέω ότι έχουμε το 100% των ευθυνών γιατί εμείς παίζουμε. Η αγωνιστική μας κατάσταση δεν έσωσε την ομάδα. Ό,τι και να λέμε για προβλήματα μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήμασταν εμείς που παίζαμε. Οι αλλαγές προπονητών επηρεάζουν όλες τις ομάδες. Κάποιες φορές μια αλλαγή παίζει θετικό ρόλο. Οπως έγινε πέρσι με τον Σούλη Παπαδόπουλο. Φέτος προσπαθησαν με τον ίδιο τρόπο να πετύχουν το στόχο αλλά δεν μπόρεσαν.Το λάθος πιστεύω ήταν ότι ο προηγούμενος προπονητής πατούσε καλύτερα, άρχισε να… ρολάρει».

Για το μέλλον του στον Άρη είπε: «Εγώ μπορώ να σκεφτώ ότι θα μείνω στον Αρη, αλλά όταν θα μου παρουσιαζόταν ένα πλάνο, βιώσιμο, όσον αφορά τη δική μου προσωπική ζωή. Δεν θα είχα πρόβλημα να το συζητήσω. Γιατί δεν μπορούμε πάλι να έχουμε τις αμφιβολίες, θα μπορώ να πληρώσω το νοίκι μου, τι θα φάω, τι θα κάνω, πράγματα που ήταν πραγματικότητα. Η νέα διοίκηση μας ζήτησε να κάνουμε λίγες ημέρς υπομονή να τρέξουν κάποια πράγματα. Νομίζω ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν την ομάδα, να τιμήσουν το συμβόλαιό τους μέχρι να λήξει, να κάνουν λίγες ημέρες υπομονή, ως προς σεβασμό προς τον Αρη, για κανένα άλλο λόγο. Ο Αρης είναι μεγάλη ομάδα. Αφού κάναμε υπομονή ένα χρόνο ολόληρο, νομίζω λίγο καιρό ακόμη, μπορούμε».