Όλα τα ανοιχτά νομικά μέτωπα. Τι ισχύει…

Δουλειές με φούντες για τη νομική υπηρεσία του ΠΑΟΚ και βέβαια, μεγάλος προβληματισμός σε όλα τα επίπεδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Από την κορυφή, μέχρι τα χαμηλότερα στρώματα. Αυτά που συμβαίνουν και ο ΠΑΟΚ πληρώνει, δεν έχουν λογική.

1. Στις 4μμ ξεκινά στην ΕΠΟ η εξέταση της έφεσης του ΠΑΟΚ για την ποινή των 2 αγωνιστικών και της αφαίρεσης 3 βαθμών, για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Θα μειωθούν οι ποινές και σε ποια διοργάνωση θα αφαιρεθούν οι βαθμοί από τον ΠΑΟΚ. Για το δεύτερο δεν θα δοθεί απάντηση σήμερα, απομένει να δούμε αν θα παραμείνει η αφαίρεση βαθμών. Ο ΠΑΟΚ έκανε την έφεση την Παρασκευή, η επιτροπή εφέσεων την μελέτησε, λογικά σήμερα θα υπάρξει απόφαση. Το ζητούμενο για την ΠΑΕ είναι να αποχαρακτηριστούν τα επεισόδια στο συγκεκριμένο παιχνίδι, κάτι που δεν είναι εύκολο. Ο χαρακτηρισμός «εκτεταμμένα» καίει…

2. Την Πέμπτη ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι κατηγορούμενος, αυτή τη φορά λόγω της δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα (που τον άδειασε η ΕΠΟ) για τα όσα έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ κατηγορείται πάλι για εκτεταμμένα επεισόδια, αν και οι οπαδοί του, κατά γενική ομολογία, συμπεριφέρθηκαν καλά. Εκεί, οι Παναθηναϊκοί δημιούργησαν το μπάχαλο.

3. Αναμένεται η κλήση για απολογία, για τα χθεσινά της Λεωφόρου. Το φύλλο αγώνα καίει τον ΠΑΟΚ (όπως και τον Παναθηναϊκό), αναμένεται και η έκθεση του παρατηρητή, που συνήθως είναι πιο λεπτομερής, και θεωρείται πάρα πολύ πιθανό να κατηγορηθεί πάλι για εκτεταμμένα επεισόδια. Σ΄ αυτή την περίπτωση, ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με νέα τιμωρία της έδρας του και νέα αφαίρεση βαθμών. Σ΄ αυτή την περίπτωση κι αν δεν αλλάξει η απόφαση σήμερα, ο ΠΑΟΚ θα είναι υπότροπος και θα κινδυνεύει ακόμη και με αφαίρεση άλλων πέντε βαθμών!

4. Την Πέμπτη συνεδριάζει η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας για να εξετάσει τα συμβάντα της πρώτης αγωνιστικής (Ατρόμητος και ΠΑΟΚ κλήθηκαν σε απολογία) και λογικά τότε αναμένεται να επιβληθεί ποινή στον Ινσαουράλδε, ο οποίος σύμφωνα με το φύλλο αγώνα γρονθοκόπησε το Κουτρουμπή και πάει για 3 αγωνιστικές. Αν συμβεί αυτό, ο Αργεντίνος, μπορεί να παίξει την Τετάρτη με τον Ατρόμητο, αφού δεν έχει αποβληθεί κι ακόμη δεν υπάρχει τιμωρία.

Το νομικό τμήμα του ΠΑΟΚ είναι γενικώς σε εγρήγορση με τόσα σημαντικά ανοιχτά μέτωπα, την ώρα που αναμένονται αποφάσεις, από τα υψηλότερα κλιμάκια της ΠΑΕ, για το πως θα κινηθεί ο ΠΑΟΚ στο εξής. Είναι πολλά τα θέματα, για να περάσουν απαρατήρητα…