«Δύσκολα και σκληρά τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ»

Η Νέα Κηφισιά αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη της φετινής σεζόν στη Basket League, καθ’ ότι τερμάτισε στην 5η θέση και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των play off τον 4ο ΠΑΟΚ.

Για αυτά τα παιχνίδια -δύο τουλάχιστον- με το “δικέφαλο”, αρχής γενομένης από αύριο (6/5, 20:00, Nova 2) στο “Παλατάκι”, μίλησαν ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, αλλά και ο Δημήτρης Τσαλδάρης, οι οποίοι εμφανίστηκαν αισιόδοξοι και έτοιμοι για να συνεχίσουν ακόμη περισσότερο την ήδη πετυχημένη χρονιά τους. Βεβαίως, αναγνώρισαν πως ο ΠΑΟΚ πρόκειται για έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο, μια εξαιρετική ομάδα, με εμπειρία από τη διαδικασία.

Αναλυτικά, δήλωσαν στην επίσημη ιστοσελίδα του EΣΑΚΕ:

Αρχικά, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, δήλωσε: «Έχουμε μια σειρά παιχνιδιών απέναντι στον ΠΑΟΚ, μια πολύ καλή και δυνατή ομάδα. Εμείς έχοντας αναπροσαρμόσει τους αρχικούς μας στόχους θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας σε μια σειρά συνεχόμενων παιχνιδιών απέναντι σε μια ομάδα εξαιρετική που έχει το πλεονέκτημα της έδρας και γνωρίζει και τη διαδικασία των play offs. Από την πλευρά μας έχοντας ξεπεράσει τους βασικούς μας στόχους, έχουμε ακόμα μεγαλύτερες φιλοδοξίες και θα προσπαθήσουμε για ακόμα μια φορά να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων»

Ο  έμπειρος γκαρντ της ομάδας, Δημήτρης Τσαλδάρης, είπε: «Είμαστε εκεί που θέλαμε από το ξεκίνημα, στα play offs. Για μας βέβαια τα play offs άρχισαν στο ματς της Ελευσίνας γιατί ήταν ένα παιχνίδι που έπρεπε να το κερδίσουμε και να κλειδώσουμε την πέμπτη θέση που είχαμε εδώ και καιρό. Με τέτοιες νίκες σαν και αυτή που πετύχαμε στον αγώνα με τον Πανελευσινιακό χτίζει χαρακτήρα η ομάδα και γίνεται πιο σκληρή. Τώρα έχουμε μπροστά μας τον ΠΑΟΚ και αυτό που θέλουμε είναι να εμφανιστούμε καλύτεροι απ ότι στην Ελευσίνα. Πρέπει να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας και να προσπαθήσουμε όλοι να ενσωματώσουμε τα νέα παιδιά στην ομάδα, καθώς η αλλαγή και για αυτούς αλλά και για μας είναι μεγάλη και τα χρονικά περιθώρια περιορισμένα. Τα παιδιά όμως δείχνουν ότι έχουν θέληση να τα καταφέρουν. Με τον ΠΑΟΚ δεν έχουμε μυστικά ο ένας ξέρει τον άλλον. Τα παιχνίδια θα είναι δύσκολα και σκληρά. Εμείς ψάχνουμε μια νίκη στη Θεσσαλονίκη και αν την κάνουμε στο πρώτο ματς θα προσπαθήσουμε στη συνέχεια στο γήπεδο μας να πάρουμε την πρόκριση και να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερο την ήδη πετυχημένη χρονιά μας».