«Εντονο το αίσθημα αδικίας στην Ελλάδα»

Ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία της έφεσης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, όπου ο «Δικέφαλος» επιδίωξε να καταρρίψει τις κατηγορίες και τη βαριά πρωτόδικη τιμωρία της αφαίρεσης τριών βαθμών και των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Ηλίας Γεροντίδης ήταν ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης της ασπρόμαυρης ΠΑΕ, ενώ στην εκδίκαση ήταν παρών και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ζήσης Βρύζας, ο οποίος αν και δεν ήταν ανάμεσα στους μάρτυρες παρενέβη δύο φορές ζητώντας το λόγο από τον πρόεδρο της Επιτροπής.

«Όταν έρχονται στην Τούμπα για έναν ευρωπαϊκό αγώνα, έρχονται για να ευχαριστηθούν το ποδόσφαιρο και δεν τους διακατέχει το αίσθημα της αδικίας, όπως συμβαίνει στους ελληνικούς αγώνες. Δείτε και θυμηθείτε ότι χωρίς λόγο παίξαμε με 10 παίκτες για μία ώρα εναντίον του Ολυμπιακού στον πρώτο ημιτελικό. Ο κόσμος πήγε προκατειλημμένος και ήταν σε έξαρση», απάντησε o Ζήσης Βρύζας στο ερώτημα του προοέδρου κ. Λεοντή, “για ποιο λόγο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δεν ανάβουν ούτε κερί στους αγώνες της Ευρώπης, ενώ στους ελληνικούς είναι εφοδιασμένοι με δεκάδες πυρσούς οι ίδιοι αστυνομικοί δεν κάνουν τον έλεγχο…”

Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα αύριο, αλλά δεν αποκλείεται ως το βράδυ να έχει ανεπίσημα γνωστοποιηθεί.

Στα… ωραία της ακροαματικής διαδικασίας η ατάκα του προέδρου για τους γαύρους στον πάγκο του Ολυμπιακού. Η νομική πλευρά των ερυθρόλευκων το χαρακτήρισε ως «κακόγουστο αστείο», για να απαντήσει ο πρόεδρος: «Ε, όχι και τόσο κακόγουστο…».

Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσκόμισε χαρτί από την εταιρία σεκιούριτι που είχε αναλάβει την φύλαξη του αγώνα με το οποίο ενημερώνει ότι ο σεκιούριτι με το νούμερο 59 ήταν γυναίκα κι αυτό γιατί στην έκθεση του παρατηρητή αναφέρεται ότι άνδρας σεκιούριτι με το νούμερο 59 χτύπησε τον Παραγουανό ποδοσφαιριστή Βαλντές του Ολυμπιακού.