Εφαρμόζεται το instant replay

Tα play off της Α1 μπάσκετ ξεκινούν αύριο και ο ΕΣΑΚΕ έκανε γνωστό πως όταν χρειάζεται, θα χρησιμοποιείται το instant replay. Kάτι παρόμοιο είχε γίνει και πέρυσι, ενώ εφαρμόζεται στο NBA εδώ και χρόνια.

Το δίχως άλλο, πρόκειται για μια καλή κίνηση από τη διοργανώτρια αρχή, καθώς διακυβεύονται σημαντικά πράγματα στους αγώνες των play off για όλες τις ομάδες και, σίγουρα, θα βοηθήσουν τις διαιτητές να πάρουν τις σωστές αποφάσεις σε αμφισβητούμενες φάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ και σε ανακοίνωσή του: “ «… θα υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής στους τηλεοπτικούς αγώνες του άρθρου 46.12 του Κανονισμού Παιδιάς της FIBA, σύμφωνα με τον οποίο ο Α’ διαιτητής του αγώνα έχει την εξουσία να εγκρίνει και να χρησιμοποιήσει τεχνικό εξοπλισμό, εφόσον είναι διαθέσιμος, για να αποφασίσει προτού υπογράψει το φύλλο αγώνα (περιοριστικά), αν η τελευταία προσπάθεια για καλάθι στο τέλος κάθε περιόδου ή κάθε παράτασης έγινε κατά τη διάρκεια του χρόνου του αγώνα και/ή εάν η προσπάθεια αυτή για καλάθι προσμετράται για 2 ή για 3 πόντους».