Απόφαση – σοκ για Μάντσεστερ Σίτι!

Μια άνευ προηγουμένου απόφαση έβγαλε η ΟΥΕΦΑ για την Μάντσεστερ Σίτι, σε μία προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας να κόψει τον… βήμα στις ομάδες, που την αγνοούν και παραβιάζουν το Financial Fair Play.

Η ΟΥΕΦΑ επέβαλε πρόστιμο 61 εκατομμυρίων ευρώ (!), περιορισμό του ρόστερ της επόμενης σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ από τους 25 στους 21 παίκτες, και μεταξύ άλλων, επιβάλει στην Σίτι να μην αυξήσει το κόστος του ρόστερ της, καθώς και περιορισμούς στις μεταγραφές.

Την είδηση φιλοξενούν ήδη αγγλικές ιστοσελίδες, ενώ η ΟΥΕΦΑ αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, σε ερώτηση του γερμανικού πρακτορείου αθλητικών ειδήσεων (sid).

Είναι μια πολύ σκληρή απόφαση, που έλαβε η ΟΥΕΦΑ, προσπαθώντας να περιορίσει την ανεξέλεγκτη δράση των Σεήχηδων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, καθώς εδώ και χρόνια ξεκίνησε μια προσπάθεια να επιβάλει την αυτάρκεια στις ομάδες, έτσι ώστε να ξοδεύουν αυτά που εισπράττουν.

Η επόμενη ομάδα που θα νιώσει τον πέλεκυ της ΟΥΕΦΑ είναι η ΠΑΡΙ Σεν Ζερμαίν, η οποία ενημερώθηκε, όπως και η Σίτι, πριν από μέρες ότι θα τιμωρηθεί για την παραβίαση του Financial Fair Play.