Όπως είναι γνωστό, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για μείωση της πρωτόδικης ποινής για τα επεισόδια στον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και μάλιστα, αποφάσισε πως οι 3 βαθμοί θα αφαιρεθούν από την τρέχουσα βαθμολογία των play off.
Γι’ αυτή την απόφαση -που αμφισβητείται εντόνως από πολλούς νομικούς αλλά και από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ επισήμως-, μίλησε ο έγκριτος δικηγόρος και συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη σε νομικά ζητήματα και υποθέσεις, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο οποίος δήλωσε έκπληκτος από τις αποφάσεις, εκτιμώντας πως οι δικαστές “εγκλωβίστηκαν” στο κλίμα που διαμορφώθηκε μετά τα επεισόδια της Τούμπας, ενώ τόνισε με εμφατικό τρόπο πως υιοθέτησαν ως πραγματικά, κάποια γεγονότα που δεν προκύπτουν από κανένα στοιχείο και μεταμορφώθηκε η οποιαδήποτε βιαιοπραγία σε σωματική βλάβη.
Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τις αποφάσεις των επιτροπών της ΕΠΟ στην υπόθεση του ΠΑΟΚ: «Έχω μείνει κατάπληκτος. Και η εισηγήτρια και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής είναι πολύ καλοί δικαστές. Έχω την εντύπωση πως εγκλωβίστηκαν στο κλίμα μετά τα επεισόδια. Υιοθετούν σαν πραγματικά κάποια γεγονότα που δεν προκύπτουν από κανένα στοιχείο. Τόσο η έκθεση του παρατηρητή, όσο και το φύλλο αγώνα δεν μιλούν για σωματικές βλάβες. Η βιαιοπραγία δεν τεκμηριώνει και σωματική βλάβη. Αν σε χαστουκίσω δεν υπάρχει σωματική βλάβη. Όταν αναγράφεται στο φύλλο αγώνα ‘χωρίς τραυματισμό’, δεν μπορεί αυτό να αγνοείται και να μεταμορφώνεται σε σωματική βλάβη.
Οι επιτροπές αυτές έχουν υποτίθεται ανεξαρτησία, αλλά εδώ πιστεύω πως υπερέβησαν και ένα υλικό α’ μορφής μεταμορφώθηκε και μετονομάστηκε σε υλικό β’ μορφής. Νομίζω πως ήταν ένα νομικό ολίσθημα και της πρώτης απόφασης και της δευτεροβάθμιας»
Για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας: «Όταν ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, είχε γίνει μια μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν όλοι παρόντες και υποτίθεται πως είχε αποφασιστεί να ληφθούν μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ταραξιών. Από τότε έχουν περάσει εννιά χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα. Αν δεν υπάρχει βούληση, η οποία τουλάχιστον δεν έχει αποτυπωθεί με συγκεκριμένες ενέργειες, και περιοριζόμαστε στο να καταδικάζουμε τα επεισόδια, δεν θεραπεύεται αυτή η κατάσταση».