Μίνιτς: “Καλύτεροι στο δεύτερο παιχνίδι”

Απογοητευμένος από την βαριά ήττα του Άρη με 77-44 στο πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ο Μίλαν Μίνιτς δεν είχε όρεξη για πολλές κουβέντες στη συνέντευξη Τύπου.

«Θέλαμε σήμερα να παίξουμε λίγα παραπάνω λεπτά καλού μπάσκετ αλλά δεν τα καταφέραμε. Ήξερα πως στο 3ο δεκάλεπτο θα δεχθούμε πίεση. Δεν είχαμε ενέργεια και δεν παίξαμε καλά ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση. Μας στοίχισε η ήττα στον Κολοσσό, ήμασταν κουρασμένοι και αυτό φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Τα 18 λάθη που κάναμε ήταν προπομπός για τα εύκολα καλάθια του Ολυμπιακού. Είμαι ευχαριστημένος από το πρώτο ημίχρονο, θα προσπαθήσουμε στο δεύτερο παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι αντίπαλο για περισσότερη ώρα» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός των “κιτρίνων”, ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας από την πλευρά του επεσήμανε: “Το να παίζεις 16:00 δε νομίζω πως είναι η καταλληλότερη ώρα για κανέναν. Ούτε για τους παίκτες, ούτε για τον κόσμο. Αυτό, αποτυπώθηκε στο πως παίξαμε στο πρώτο ημίχρονο.

Χωρίς ενέργεια και πάθος. Χρειάστηκε να μιλήσουμε στα αποδυτήρια για να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγισης του ματς. Ήταν λογικό να κουραστεί ο Άρης που έχει και έλλειψη στα γκαρντ μετά την αποχώρηση του Αθηναίου. Έχουμε παίκτες που γύρισαν πρόσφατα από τραυματισμό και θα χρησιμοποιήσουμε αυτά τα παιχνίδια για να βρουν ρυθμό. Θα πάμε τη Πέμπτη για τη δεύτερη νίκη».

Τους παίκτες του Άρη στη συνέντευξη Τύπου εκπροσώπησε ο Νίκος Γκίκας που στάθηκε ιδιαίτερα στην ήττα του Άρη από τον Κολοσσό στην τελευταία αγωνιστική της Α1.

“«Προερχόμασταν από ένα στραπάτσο στην Ρόδο. Χάσαμε από τον Κολοσσό και η ψυχολογία μας δεν ήταν καλή, γιατί θέλαμε να αποφύγουμε τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ. Έχει περισσότερη ποιότητα, λύσεις και ενέργεια. Είναι φορμαρισμένος για τους τελικούς και αυτό είναι δύσκολο. Καταφέραμε να τον κοντράρουμε για ένα ημίχρονο αλλά μετά καταρρεύσαμε σε άμυνα και επίθεση. Στο δεύτερο ματς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να παλέψουμε να πάρουμε ο,τι καλύτερο» .

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης Παπαπέτρου είπε: “Ο μόνος στόχος που μας έχει απομείνει είναι το πρωτάθλημα. Θέλαμε να μπούμε δυνατά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά βελτιωμένοι. Παίξαμε άμυνα, τρέξαμε στον αιφνιδιασμό και βάλαμε εύκολα καλάθια. Θα πρέπει να προσέχουμε το ξεκίνημα των παιχνιδιών για να μη δίνουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Πάμε με σοβαρότητα στο δεύτερο ματς τη Πέμπτη, όπου θα τα δώσουμε όλα”