Ενωμένοι στη μάχη

Σμπαράλια και θρύψαλα. Μια έκφραση, που μπορούμε εύκολα να χρησιμοποιήσουμε για τα δρώμενα στον ΠΑΟΚ. Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες όμως. Και σε τέτοιες καταστάσεις, είναι αναγκαίοι οι άξιοι καπεταναίοι. Δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε καθένα τα γεγονότα ξεχωριστά και να τ’ αναλύσουμε. Να ψάξουμε ευθύνες, να αφορίσουμε πρόσωπα και να τα πετάξουμε στα λιοντάρια.

Η αποτυχία είναι γενική και η ευθύνη ανήκει σε όλους. Περισσότερο σε ορισμένους, λιγότερο σε άλλους. Σημασία έχει, πως υπήρξε πλήρης αποτυχία παντού. Το νταηλίκι στον Ολυμπιακό ξεπληρώνεται ακριβά, γιατί έλειπε η εμπειρία και η αποφασιστικότητα, για να αντιμετωπιστούν έξυπνα και προσεκτικά τα παρεπόμενα του ημιτελικού με τον Ολυμπιακό.

Το πιο εύκολο αυτή την στιγμή, είναι ο αναθεματισμός, η διχόνοια και η γκρίνια. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη στιγμή. Ή θα πολεμήσει ενωμένος για ν’ αντιμετωπίσει τους εχθρούς του και θα τα καταφέρει ή θα είναι διχασμένος, θα αναλώνεται στις επιθυμίες της παναγιάς και σε αφορισμούς, με αποτέλεσμα την καταρράκωση και τη στασιμότητά του, στα ίδια που παρακολουθούμε εδώ και χρόνια.

Θέλει μεγάλη καρδιά και μεγάλη ψυχή. Θέλει αληθινή αγάπη και σεβασμό. Να καταφέρει ο ΠΑΟΚτσής να ξεπεράσει την πίκρα, τη στεναχώρια και τα προσωπικά του θέλω, ώστε να προσφέρει τον εαυτό του χωρίς ενδοισμούς και απαιτήσεις, σε έναν αγώνα ανελέητο που θα’ ναι δύσκολος, γιατί οι ρίζες του σάπιου αυτού συστήματος, είναι βαθιά και καλά προστατευόμενες, ώστε με κάθε τρόπο να προσφέρει εύνοια στους βρυκόλακες του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φίλοι δεν υπάρχουν, ούτε σύμμαχοι. Αυτό είναι μια ουτοπία. Αυτό είναι αναγκαίο να το καταλάβει ο ίδιος ο μεγαλομέτοχος, για να πορευτεί ανάλογα και να’ χει επιτυχία ο αγώνας. Ή θα γίνουμε μια γροθιά και θα τα καταφέρουμε ή θα συνεχίσουμε να’ χουμε το ρόλο του κουρδισμένου παιχνιδιού που το οδηγούν εκεί που θέλουν, το σύστημα και οι εκπρόσωποί του. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να γίνει πιο έξυπνος, πιο ευφυής, να αντιλαμβάνεται γρήγορα και να ξεφεύγει από τα εμπόδια που του βάζουν.

Όσοι πιστεύουν ότι είναι εύκολο οι παράγοντες και μεμονομένα πρόσωπα να αλλάξουν αυτή την κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι βαθειά γελασμένοι. Η ενότητα του κόσμου, η μαζική του αντίδραση, είναι το δόρυ και η ασπίδα, για να μπορούμε να ελπίζουμε πως θα τα καταφέρουμε.

Υ.Γ.1. Το επόμενο κουμάντο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, θα είναι μια εταιρία. Προσαρμοστείτε γρήγορα, για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Υ.Γ.2. Ένα μεγάλο μπράβο, αξίζει στον Ηλία τον Ηλιάδη, τον αφανή ήρωα των τμημάτων υποδομής. Τελικά αποδείχθηκε και στην πράξη. Ό που δεν εμπλέκονται οι ποδοσφαιράνθρωποι της μεγάλης ομάδας, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Υ.Γ.3. Όταν γίνονται αξιολογήσεις στα τμήματα μιας ανώνυμης εταιρίας, πανικό έχουν μόνο οι μέτριοι και οι ανίκανοι. Οι ικανοί, το απολαμβάνουν.

Υ.Γ.4. Στη Λεωφόρο έγιναν πράγματα, τα οποία πρέπει να προβληματίσουν κι αυτοί που πρέπει, να μην αφήσουν να επαναληφθούν.