Μπίρδας: «Δεν υπάρχει κίνδυνος»

Ο Λάμπρος Μπίρδας, εκ των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τοποθετήθηκε γύρω από την απόφαση της Δευτεροβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, αλλά και για τη νέα απολογία του «Δικεφάλου» ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας για όσα συνέβησαν στον αγώνα Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Ο Αθηναίος δικηγόρος μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣπορ FM» έδειξε να είναι αισιόδοξος σε ότι αφορά τη μη τιμωρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα γεγονότα της Λεωφόρου.

Πιο αναλυτικά ο κ. Μπίρδας είπε:

Τα παράπονα του ΠΑΟΚ από την επιβολή τριών αγωνιστικών και αφαίρεσης βαθμών:

«Τα εκτεταμένα επεισόδια όπως ασκήθηκαν από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα έχουν τρεις προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να συντρέχουν συσσωρευτικά: έπρεπε να υπάρχει σωματική βλάβη, ικανός αριθμός συμμετοχής οπαδών στα επεισόδια και δεν υπάρχει πουθενά από τις εκθέσεις των αξιωματούχων δεν αποδείχθηκε τραυματισμός. Η ύπαρξη σωματικής βλάβης είναι απαραίτητη στην αναφορά εκτεταμένων επεισοδίων. Ήταν παραδοχή της πρωτόδικης απόφασης. Αναφέρεται πως υπάρχει χτύπημα στον Μανιάτη και τον Βαλντέζ, κάτι που τιμωρείται διαφορετικά από τον τραυματισμό. Δηλαδή, αν χτυπήσεις κάποιον έχεις τρεις αγωνιστικές και αν τον χτυπήσεις και τον τραυματίσεις, τότε γίνεται οχτώ. Κάπως έτσι ήρθε η ποινή αφαίρεσης των τριών βαθμών. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας παράπονα και δεν ξέρω πώς το ξεπέρασε αυτό. Δεν ασκήθηκε έφεση και από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα για την αλλαγή της απόφασης. Στην περσινή τροποποίηση, σύμφωνα με την οποία υπάρχουν συμβόλαια με τη Nova και ο ΟΠΑΠ δεν θέλουν να υπάρχουν τιμωρίες».

Τον λόγο που έφερε αυτή την απόφαση:
«Εγώ απαντώ μόνο σε όσα αφορούν τα νομικά θέματα, η διοίκηση μπορεί να απαντήσει στα υπόλοιπα που με ρωτάτε».

Το κατηγορητήριο για τα επεισόδια στη Λεωφόρο:
«Δεν ασκήθηκε εκεί πειθαρχική δίωξη από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά κληθήκαμε με βάση το φύλλο αγώνα. Θεωρητικά θα μπορούσε να μας καλέσει και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, αλλά αύριο είναι η εκδίκαση από το αρμόδιο όργανο της Σούπερ Λίγκας. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για τον τελικό του Κυπέλλου και θα εκδικαστεί – και αυτή αύριο – στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ. Έριξα μία πρώτη ματιά για τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή και η δίωξη του ΠΑΟΚ δεν γίνεται για εκτεταμένα επεισόδια. Δεν νομίζω ότι κινδυνεύει με νέα ποινή αφαίρεσης βαθμών, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει και από τη Λεωφόρο. Δεν μπορώ να βοηθήσω στις αντιφάσεις που εκτιμάτε πως υπάρχουν».