Γιατί ψήφισε την επικύρωση;

Θέμα έχει προκύψει με την αφαίρεση 3 βαθμών από τον ΠΑΟΚ μέσα στα πλέι οφ και υπάρχει μια απορία, που υπήρχε, πριν καν εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό, η υπόθεση των επεισοδίων. Γιατί ο ΠΑΟΚ ψήφισε στο συμβούλιο της Λίγκας υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας  του πρωταθλήματος, ενώ γνώριζε με βάση το κατηγορητήριο, ότι κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών;

Αν δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία, η αφαίρεση των 3 βαθμών θα γίνονταν από την βαθμολογία του πρωταθλήματος και δεν θα επηρέαζε την τύχη του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ.

Χθες, ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, με εμπειρία δεκαετιών στο αθλητικό δίκαιο και εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες νομικός της Ξάνθης, είπε ότι ήταν λάθος του ΠΑΟΚ που ψήφισε την επικύρωση.

“Αν δεν είχε επικυρωθεί η βαθμολογία, θα αφαιρούταν κατά την άποψη μου από το πρωτάθλημα οι βαθμοί και δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ο ΠΑΟΚ καθώς θα ξεκινούσε πάλι με δύο βαθμούς στα πλέι οφ. Εμείς ζητούσαμε να γίνει ένας ειδικός πίνακας για τις τέσσερις ομάδες των πλέι οφ”, είπε.

Σήμερα, για το θέμα αυτό, μίλησε και ο νομικός Γιώργος Παναγόπουλος, ο οποίος υπερθεμάτισε, λέγοντας ότι “ήταν γκάφα του ΠΑΟΚ που ψήφισε υπέρ της επικύρωσης της βαθμολογίας του πρωταθλήματος”.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά της επικύρωσης της βαθμολογίας ψήφισαν Ξάνθη, Άρης και Απόλλων Σμύρνης και μάλιστα η Ξάνθη επιμένει, το μέρος της πήρε και ο Αστέρας Τρίπολης, και έχει προσφύγει στην επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ και αύριο εκδικάζεται η υπόθεση.

Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ διέρευσε πως ψήφισε υπέρ της επικύρωσης, διότι αν καθυστερούσαν τα πλέι οφ, υπήρχαν ρήτρες με την Nova, ενώ ο νομικός της, Λάμπρος Μπίρδας, είπε στον “ArenaFM”, ότι ο ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε και ψήφισε υπέρ, διότι “δεν υπήρχε νομικός λόγος να μην επικυρωθεί η βαθμολογία”.