Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε μεταξύ άλλων για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση, το Νίκο Λάσκαρη, την κατάσταση στην «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ, τον Γιαννάκη αλλά και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας.
Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ»:
Κύριε Αρβανίτη, ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησης και πάμε κατευθείαν στην ουσία. Γιατί τόσο καιρό επιλέξατε τον δρόμο της σιωπής και τι σας κάνει να μιλήσετε σήμερα
«Ήταν μια δύσκολη αλλά σωστή απόφαση και έχω δεχτεί «λάσπη» για αυτήν, παρά το γεγονός ότι ένοιωθα πολλές φορές την ανάγκη να βγω και να πω πράγματα που με ενοχλούσαν και που δεν μπορούσα να ανεχθώ. Εγώ βλέπω τον Άρη σαν μια πολύ μεγάλη ομάδα, επιπέδου τουλάχιστον Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης. Δεν νοείται για μένα να βγαίνει ο πρόεδρος και να μιλάει κατά του μεγαλομετόχου της ομάδας δημόσια, να απαντά ο τελευταίος, να εμπλέκονται κόσμος και δημοσιογράφοι και στο τέλος να γίνεται μπάχαλο η ομάδα. Γιατί να το έκανα αυτό στον Άρη. Θα ήταν ωραία η εικόνα της ομάδας; Επίσης, σεβόμενος την δικαστική διαμάχη του Νίκου Λάσκαρη, δεν ήθελα οτιδήποτε έλεγα να το χρησιμοποιήσει ο αντίδικος του στα δικαστήρια. Δεν ήθελα να του κάνω κακό στο προσωπικό του πρόβλημα. Αυτοί ήταν οι λόγοι, λοιπόν, που με οδήγησαν στην συνειδητή σιωπή. Και τώρα που θεωρώ ότι ξεπεράστηκε ένας πρώτος «σκόπελος», μετά την παρουσία του μεγαλομετόχου στην ανακρίτρια, θεωρώ ότι μπορώ να μιλήσω».
Ξεκινάμε από το απλό. Έχετε παραιτηθεί και τυπικά; Και η παραίτησή σας είναι οριστική και αμετάκλητη:
«Έχω παραιτηθεί και έχω στείλει και στο Νίκο (σ.σ Λάσκαρη) μήνυμα με την αμετάκλητη παραίτηση μου. Δεν έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία με την ενημέρωση στο ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο), θα το κάνω τώρα που έχουν γίνει κάποιες πληρωμές και έχουν φύγει πράγματα από το κεφάλι μου. Γνωρίζεται πολύ καλά και οι δυο σας, γιατί είσαστε πολύ κοντά στην ομάδα, ότι ο πρόεδρος παίρνει αποφάσεις και την ευθύνη αυτών. Και το μεγάλο λάθος μου ήταν που δεν αποχώρησα τον Ιούνιο του 2016. Το συζήτησα με τους συνεργάτες μου και τους είχα πει «αφού δεν μας θέλουν ας φύγουμε», όμως εκείνοι με έπεισαν ότι ήταν προς το συμφέρον του Άρη να μείνουμε και να έχουμε έναν ελεγκτικό ρόλο. Κοιτώντας πίσω πια, θεωρώ ότι έπρεπε να είχα φύγει τότε».
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΑΕ
Γιατί πιστεύετε ότι σας απομάκρυνε από κοντά του; Συζητήσατε ποτέ με τον κ. Λάσκαρη την απόφασή του να πάψει να εμπιστεύεται εσάς και τους συνεργάτες σας:
«Όχι, πραγματικά δε γνωρίζω ούτε και το έχω συζητήσει ποτέ. Ενώ στην αρχή ξεκίνησε με μεγάλη εμπιστοσύνη προς εμάς στα διοικητικά ο Νίκος (σ.σ: Λάσκαρης), το περιβάλλον του μας «τρυπούσε» καθημερινά με ψέματα. Μας έκαναν πολύ μεγάλη ζημιά άνθρωποι με τους οποίους είχα κοντραριστεί στην διάρκεια της διαδικασίας παράδοσης της ΚΑΕ, πριν ακόμα ο Λάσκαρης πάρει την πλειοψηφία των μετοχών. Αλλά υπήρξαν στην πορεία και άλλες καταστάσεις που έφεραν φθορά. Η πρώτη κόντρα μας ήταν η περιβόητη ανακοίνωση με την ΑΕΚ, μετά τον 3ο αγώνα των πλέι οφ του 2016, με τις συγνώμες. Άλλα είχα γράψει εγώ για την ανακοίνωση, άλλα το περιβάλλον του μεγαλομετόχου και έγινε μεγάλη φασαρία. Ο Νίκος (σ.σ: Λάσκαρης) εμπιστεύθηκε το περιβάλλον του και από εκείνη τη στιγμή, κάποιοι φοβήθηκαν ότι μπορεί να είναι «στην απ’ έξω» και άρχισαν να με καρφώνουν πισώπλατα».
Εικόνα για τα οικονομικά και λόγο για τα διοικητικά είχατε τότε ή σταμάτησε η ενημέρωση;
«Δεν με ενημέρωναν για οτιδήποτε. Ακριβή εικόνα δεν έχω και δε είχα. Όποτε ζητούσα κάτι συγκεκριμένο ποτέ δεν μου έδιναν στοιχεία. Εγώ σταμάτησα να διοικώ από τον Ιούνιο του 2016. Και αυτό αποδεικνύεται από την ομάδα που είχαμε φτιάξει εμείς. Αν θυμάστε είχαμε πάρει τους Ζάρα, Γουότερς και Τσούπκοβιτς, παίκτες που θα μπορούσαμε να πληρώσουμε βάση των δυνατοτήτων μας. Τους είχαμε από τον Ιανουάριο του 2016 κλεισμένους και μετά, εμφανίστηκε ο Λάσκαρης. Έβαλε τα λεφτά 30 Απριλίου, με άκουσε που τον συμβούλευσα να μας εμπιστευθεί και μαζί με τον Πρίφτη να φτιάξουμε μια καλή ομάδα, βοήθησε στο να πάρουμε τους Οκάρο Γουάιτ και Τζέρελ ΜακΝίλ και τελικά, κτίστηκε ένας πολύ καλός Άρης».
Υπήρξαν εσωτερικές κόντρες που έφεραν την ρήξη στις σχέσεις σας; Και αν ναι, για πια θέματα;
«Ένα απλό παράδειγμα θα σας αναφέρω με το θέμα του γηπέδου. Είχα πει από το 2015 να πάμε στα διοικητικά δικαστήρια και να προσβάλουμε την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για τα ποσοστά από τις εισπράξεις για την εκμετάλλευση του Αλεξανδρείου Μελάθρου. Την ίδια στιγμή, στο συμβούλιο υπήρχε η τάση να συμβιβαστούμε με το Υπουργείο. Ο Νίκος (σ.σ: Λάσκαρης) έλεγε «ήρθα να πληρώσω, να βοηθήσουμε το Ελληνικό Κράτος». Αυτά έλεγε τότε. Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσουμε δεν έχουμε. Μου το είπε κιόλας πρόσφατα ότι «εσύ μας τα έλεγες αλλά δεν σε ακούσαμε». Όπως και στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ. Και εκεί δικαιώθηκα. Και για την ψήφο στον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και για την πρώτη εκλογική αναμέτρηση με την υποστήριξη του Γιώργου Χαλβατζάκη. Που ψήφισε ουρανοκατέβατος άνθρωπος της Ομοσπονδίας και που ο Μπαλτάκος έκανε το συμβούλιο μπάχαλο. Αλλά και στο θέμα του Τσάμπιονς Λιγκ, που εγώ επέμενα να πάμε στο Γιούροκαπ για να είμαστε πιο κοντά στην Ευρωλίγκα. Και στα θέματα της Ομοσπονδίας, των εκλογών της ΕΚΑΣΘ, που τον ενημέρωνα για το τι συμβαίνει και ποιος είναι ο ένας και ο άλλος. Γενικότερα, σε όλες τις μεγάλες αποφάσεις, είχαμε πολύ μεγάλες διαφορές και διαφωνίες. Απλά δεν είμαι άνθρωπος της ανακατωσούρας. Και δεν είναι σωστό να βγαίνεις και να λες δημόσια σαν πρόεδρος ότι διαφωνείς με τον μεγαλομέτοχο. Γιατί προκαλείς πρόβλημα στην ομάδα και στο τέλος, ο κόσμος χωρίζεται σε στρατόπεδα».
Υπήρξαν και κόντρες σε προσωπικό επίπεδο, πάντα σε σχέση με τα θέματα της ΚΑΕ Άρης;
«Σε προσωπικό επίπεδο με τον Λάσκαρη δεν είχαμε να χωρίσουμε τίποτα. Ο Άρης ήταν πάντα το θέμα μας. Όμως εγώ γινόμουν ενοχλητικός όταν του έλεγα την αλήθεια ή αντιδρούσα σε κάποια πράγματα που περνούσαν με λανθασμένο τρόπο προς τον κόσμο. Του έλεγα πάντα ότι δεν είσαι ιδιοκτήτης αλλά μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, γιατί ο Άρης είναι Ιδέα και οι Ιδέες δεν έχουν ιδιοκτήτες. Του έλεγα επίσης πως, οι αναφορές του περί διάλυσης αν δεν ερχόταν ο ίδιος στην ΚΑΕ, ήταν εντελώς λάθος . Τους ενοχλούσε που τους το έλεγα συνέχεια ότι ο Άρης δεν θα έπεφτε στην Β Εθνική. Δεν έπεσε με 5,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη και με μοναδικό υπογεγραμμένο συμβόλαιο του Τάσο Δήμα, θα έπεφτε χωρίς τα μεταγραφικά ban της ΦΙΜΠΑ και με τα χρέη διακανονισμένα; Όπως και το ποδόσφαιρο δεν θα έπεφτε εάν έκαναν τα βασικά. Και ας είχε 15 με 20 εκατομμύρια χρέη. Η ομάδα μπάσκετ του Άρη δεν διαλύθηκε και δεν θα διαλυόταν. Πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ ομάδα με απαγόρευση μεταγραφών δεν έπεσε. Τόλμησε να το κάνει άλλος αυτό; Μόνο ο Άρης. Και είχαμε πει ότι Άρης είμαστε και θα πάμε να παίξουμε με μπάτζετ 300.000 ευρώ και θα τους κερδίσουμε όλους. Και το κάναμε εκείνη την χρονιά και χάσαμε, αν θυμάστε, την είσοδο στην τετράδα για μια χαμένη βολή στην Νέα Σμύρνη».
Ζητήσατε να πληρώνεστε για τις υπηρεσίες σας στον Άρη;
«Όχι, δεν ζήτησα ποτέ κάτι τέτοιο. Αντίθετα, ο Νίκος Λάσκαρης πρότεινε να πληρώνεται το διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ Άρης. Και η δική μου εισήγηση σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν αρνητική».
Ο ΕΛΕΓΧΟΣ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥ
Τώρα με τα οικονομικά προβλήματα, πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν κάνατε καλά την δουλειά σας και αν ελέγξατε επαρκώς τον κ. Λάσκαρη, όταν αναλάμβανε την ΚΑΕ. Τι απαντάτε;
«Χαίρομαι που μου κάνετε αυτή την ερώτηση. Γιατί ο φίλαθλος, όταν σκεφτεί χωρίς εμπάθεια, θα καταλάβει ότι εγώ ήμουν ο πρώτος που θα χαιρόταν με την επιτυχία του Νίκου Λάσκαρη. Γιατί εγώ ανέλαβα την ευθύνη να τους φέρω και να τους δώσω την ΚΑΕ. Εγώ και ο Χρήστος Γαλιλαίας είχαμε τις μετοχές της “Γένεσις” και υπογράψαμε την μεταβίβαση και τον Χρήστο Γαλιλαία εγώ τον έπεισα να υπογράψει γιατί δεν ήθελε. Αρά για ποιόν πόλεμο μιλάνε, για πια αντιπολίτευση και άλλες ανοησίες. Τον Λάσκαρη τον ελέγξαμε πάρα πολύ καλά. Βλέπαμε κάποια πράγματα που προκαλούσαν απορίες, όπως το ότι από το 2013 και μετά εμφανίζονται κάποια πράγματα στο διαδίκτυο για εκείνον, γιατί πριν έμοιαζε σαν να μην… υπήρχε. Βλέπαμε ότι όλες του οι εταιρείες ήταν καινούργιες, αλλά βλέπαμε και πάρα πολλά λεφτά σε λογαριασμούς του. Απλά εμείς δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε την προέλευση των χρημάτων, κάτι που δεν γνωρίζει κανείς και για όλους τους μεγαλομετόχους των ΠΑΕ και ΚΑΕ στην Ελλάδα. Εξάλλου υπάρχει και η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία ελέγχει το «πόθεν έσχες» των ιδιοκτητών και το έκανε και στην περίπτωση Λάσκαρη. Μάλιστα, όταν στην αρχή του ζητήσαμε εγγυητική επιταγή, εκείνος μας απάντησε με μετρητά και έβαλε τα λεφτά του αντιτίμου της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών».
Πόσα χρήματα είχε βάλει στην αρχή ώστε να πάρει τις μετοχές της ΚΑΕ Άρης;
«Ήταν συνολικά 980.000 ευρώ, πληρώθηκαν σε δύο δόσεις και όλα πήγαν στα χρέη. Η μεταβίβαση έγινε με αντίτιμο μισό ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα πήγαν σε παλιές υποχρεώσεις. Ήταν η περίοδος των capital controls, υπήρχε ένας φόβος για κούρεμα καταθέσεων και προς αποφυγή τέτοιου ενδεχομένου, πλήρωναν συνέχεια όφειλες. Για όλους μας ήταν έναν «θετικό σημάδι» που με την είσοδο του έριξε ένα εκατομμύριο μετρητά, αφού μόνο η «Γένεσις» στο παρελθόν είχε ρίξει τόσα λεφτά στον Άρη».
Πόσα ήταν τα χρέη της ΚΑΕ Άρης όταν ανέλαβε ο Νίκος Λάσκαρης και πόσο είναι τώρα, αν μπορείτε να μας κατατοπίσετε έστω και κατά προσέγγιση;
«Όταν ανέλαβε τα χρέη της εταιρείας ήταν 3,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ είχαμε και άλλο ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ τα οποία ήταν χρέη που δεν είχαν απαιτηθεί ποτέ μέχρι εκείνη την στιγμή. Κάποια από αυτά ζητήθηκαν στην συνέχεια και πληρώθηκαν, οπότε το συνολικό χρέος που ανέλαβε η οικογένεια Λάσκαρη ανέρχεται στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Όταν τον Ιούλιο του 2017 μάθαμε τα πραγματικά χρέη της περιόδου 2016-17, είδαμε ότι είναι 2,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τα επίδικα. Μέχρι τότε δεν μας έλεγαν την αλήθεια με ακρίβεια και μετά από φασαρία που προκάλεσα εγώ, λέγοντας ότι θέλω να δω τα πάντα ευρώ προς ευρώ πιστωτή προς πιστωτή για να ξέρω τι μπορώ να κάνω και εγώ για να βοηθήσω, μάθαμε το νούμερο. Σήμερα, λοιπόν, υπολογίζω ότι μετά τις τελευταίες πληρωμές προς ΙΚΑ και εφορία, μαζί με τα υπόλοιπα του άρθρου 99, το χρέος είναι περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ».
Σαν να διορθώθηκε, κάπως, η εικόνα, σε σχέση με ότι ίσχυε πριν το καλοκαίρι.
«Η εικόνα όσον αφορά τις όφειλες προς την Πολιτεία είναι καλή. Έχουν πληρωθεί όλες οι υποχρεώσεις προς το ΙΚΑ και της χρονιάς 2016-17 που ήταν καταστροφική αλλά και οι δόσεις για το «άρθρο 99». Είναι ενήμερη η εταιρεία, ενώ έχουν πληρωθεί και όλες οι όφειλες προς την εφορία για την περίοδο 2016-17. Σε αυτά είμαστε καλά γιατί το τελευταίο διάστημα, ο μεγαλομέτοχος πρέπει να έχει δώσει ένα ποσό από 150.000 ως 190.000 ευρώ στο ΙΚΑ και περίπου 300.000 ευρώ στην εφορία. Με ανησυχούσε πολύ η κατάσταση μετά την περασμένη χρονιά, όπου η ΚΑΕ μπήκε πολύ άσχημα μέσα, όμως οι πρόσφατες πληρωμές που έγιναν λίγο πριν παρουσιαστεί ο μεγαλομέτοχος στην ανακρίτρια για την δικαστική του υπόθεση, βελτίωσαν κάπως την εικόνα μας».
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΩΝ “ΠΕΝΤΕ”
Πότε ήταν η τελευταία φορά που προσπαθήσατε να προσεγγίσετε τον Νίκο Λάσκαρη, προκειμένου να βρεθεί μια ουσιαστική λύση στα προβλήματα της ΚΑΕ;
«Είχαμε μιλήσει το καλοκαίρι, όταν υπήρχαν τα σοβαρά προβλήματα των προσφυγών. Και είπαμε να μιλήσουμε όλοι μαζί, να βρούμε χρήματα και να βρούμε κάποιους ανθρώπους να μας δανείσουν. Όλο το καλοκαίρι έψαχνα να βρω ανθρώπους να βοηθήσουν με ταμειακές διευκολύνσεις. Άτοκα δάνεια θα ήταν».
Είναι η γνωστή ιστορία με τους “πέντε” που θα έβαζαν από 100 χιλιάδες ευρώ; Μιλήστε μας λίγο για αυτούς, γιατί πολύς κόσμος το θεώρησε πυροτέχνημα εντυπώσεων από πλευράς σας.
«Αρχικά, πρέπει να τονίσω ότι αυτοί δεν έχουν καμία σχέση με τους γνωστούς Αρειανούς εξωδιοικητικούς παράγοντες που πάντα χρηματοδοτούσαν την ομάδα. Ούτε με τον Ντίμη Παπαϊωάννου, ούτε με τον Ηλία Πόππη, ούτε με τον Θανάση Πλιάκη. Είναι άγνωστοι στα μέρη μας, είναι άνθρωποι της ηλικίας μου και προσωπικοί φίλοι από την Αθήνα που έχουν υγιείς επιχειρήσεις. Τελικά δικαιώθηκαν για την απόφασή τους να μην δώσουν τα χρήματα, αφού οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν τους φόβους τους. «Τα βλέπεις; Θα χάναμε τα λεφτά μας. Ούτε χορηγίες θα παίρναμε και θα έμεναν οι μετοχές στα χέρια μας» μου λένε και ευτυχώς που έγινε έτσι, γιατί θα είχα εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Τους έλεγα θα πάρετε τις χορηγίες από την Τουρκία, θα πάρετε το ένα και το άλλο που υποσχόταν ο μεγαλομέτοχος και τελικά, τίποτα δεν θα έπαιρναν. Γιατί ήταν διατεθειμένοι να δανείσουν άτοκα χρήματα στην ΚΑΕ, αλλά ήθελαν τα χρήματα τους πίσω μέχρι τα Χριστούγεννα. «Είναι λεφτά των οικογενειών μας, δουλεμένα και τα θέλουμε πίσω» μου έλεγαν και δεν είχαν άδικο. Τους πρότεινε ο Νίκος Λάσκαρης να πάρουν μετοχές της ΚΑΕ Άρης σαν εγγύηση και αρνήθηκαν, γιατί δεν ήθελαν να εμπλακούν μετοχικά. Ήθελαν να βοηθήσουν γιατί εγώ τους το ζήτησα, γιατί γνώριζαν ότι είχαν πέσει στο κεφάλι μου 2,5 εκατομμύρια ευρώ χρέη και κινδύνευα. Κάποια στιγμή θα πω και τα ονόματα τους, όμως τώρα δεν το κάνω γιατί εάν τα πω, θα τους κάνουν «γιο-γιο» και οι δημοσιογράφοι και οι Αρειανοί. Να ξέρετε ότι μετά από κάποια χρόνια θα εμφανιστούν και στο γήπεδο, αλλά δεν πρόκειται να εκφράσουν ποτέ επιθυμία εμπλοκής στα κοινά της ΚΑΕ μετοχικά».
Υπάρχει περίπτωση σήμερα να βρείτε ένα σημείο επαφής με τον Νίκο Λάσκαρη, που φαίνεται ότι διοικητικά έχει μείνει μόνος;
«Εγώ από την αρχή σας έλεγα ότι το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά, αλλά η διοικητική λειτουργία. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ήταν σωστά στελεχωμένη η ομάδα και αργούσαμε πολύ στην λήψη αποφάσεων γιατί για όλα αποφάσιζε ο Νίκος. Είτε ήταν στην Μύκονο, είτε στην Αφρική για κάποια δουλεία, περιμέναμε την απόφαση του για όλα. Περιμέναμε αργά το βράδυ να σκεφτεί να πάρει μια απόφαση για ένα πρόβλημα που υπήρχε στην Θεσσαλονίκη, χωρίς να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους του θέματος. Δηλαδή το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω από το κάθε θέμα, τα πρόσωπα, τις επιπτώσεις. Δεν παίρνονταν οι σωστές αποφάσεις. Τώρα, όσον αφορά το σημείο επαφής, φυσικά και μπορεί να υπάρξει. Εγώ και στην γιορτή του τον πήρα να του πω χρόνια πολλά. Ούτε δουλειές έχουμε να χωρίσουμε, ούτε άλλα αλισβερίσια έχουμε μεταξύ μας. Όλη μας η τρέλα για τον Άρη βγαίνει».
Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΠΟΧΩΡΙΔΗ
Πάμε και στο αγωνιστικό. Την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη πως την κρίνετε και παράλληλα, ποια η άποψή σας για την ομάδα με όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα;
«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι αναμφισβήτητα μια μεγάλη προσωπικότητα με προσφορά και παρελθόν στον Άρη. Τον είχα γνωρίσει προσωπικά το 2013, στο περιθώριο της εκδήλωσης προς τιμήν του Νίκου Γκάλη. Θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα μέσα στα όρια που θα του βάλει η διοίκηση, ώστε να μην «καεί» εμπλεκόμενος σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του προπονητή. Όταν μιλήσαμε την πρώτη φορά του είπα ότι δεν πρέπει η ομάδα να δημιουργήσει χρέη. Να κάνουμε οικονομία σε όλα. Του είπα, επειδή τότε γίνονταν οι πρώτες μεταγραφές, ότι ανεβαίνει πολύ το αγωνιστικό μπάτζετ και ότι επειδή υπάρχουν παλιότερα χρέη, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Είχαμε και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης κάποιες διαφωνίες για την στελέχωση του ρόστερ, κυρίως ως προς το ότι ανέβηκε πολύ το μπάτζετ σε σχέση με τα ισχύοντα οικονομικά δεδομένα της ΚΑΕ. Από εκεί και πέρα, είναι ακόμη νωρίς να κριθεί το αγωνιστικό, αφού υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στις υποχρεώσεις της ομάδας».
Αποτελεί σημείο αναφοράς η επιστροφή του Λευτέρη Μποχωρίδη, ο οποίος είναι ένα δικό σας μπασκετικό παιδί;
«Τον γνωρίζω από εννέα ετών και τον είχα σαν γιο μου. Διατηρήσαμε επαφή και την σχέση μας ακόμα και όταν έφυγε από τον Άρη και πήγε στην Αθήνα. Πάντα του φύτευα τον σπόρο της επιστροφής στο μυαλό του, γι’ αυτό και με ρώτησε πριν πάρει την απόφαση να έρθει ξανά στην ομάδα. Μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς και μέσα στο γήπεδο αλλά και στα αποδυτήρια. Οφείλω να ομολογήσω ότι επέστρεψε ένας άλλος, ολοκληρωμένος παίκτης. Και οφείλω να ομολογήσω ότι δεν αισθάνομαι τύψεις για την πώληση του. Και ο παίκτης ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα αλλά και με τα χρήματα αυτά έπρεπε να άρουμε την απαγόρευση μεταγραφών. Ο Πάσαλιτς, είχε φύγει, ο Χαντ έπαιζε με ένα πόδι, δεν υπήρχαν παίκτες να πάρουμε. Θυμάμαι τον είχα ρωτήσει «έχουμε συμφέρουσα για την ομάδα πρόταση, αλλά εάν δεν θέλεις απαντάμε αρνητικά». Απάντησε ότι θέλει να πάει γιατί πίστευε ότι θα πετύχει. Τελικά ο Παναθηναϊκός μας τον έφτιαξε…».