Αγωνιστική πειθαρχία

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε η αγωνιστική αντίδραση του ΠΑΟΚ μετά το νικηφόρο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ιδιαίτερα στην αρχή του παιχνιδιού με τον Πλατανιά στην Κρήτη.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο παιχνίδι βλέποντας τον αντίπαλό του αφ’ υψηλού, υποτιμώντας τον και παίζοντας απείθαρχα, χωρίς κανένα σχεδιασμό και κυρίως χωρίς μυαλό. Μπορεί η τύχη αυτή τη φορά να ήταν με το μέρος του και να μην το πλήρωσε, αλλά είναι βέβαιο πως αν επαναληφθεί, το μοιραίο θα είναι γεγονός.

Είναι απαγορευτικό για μια ομάδα που θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα, να απαξιώνει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έχει την υποχρέωση από δω και πέρα, να είναι απόλυτα σοβαρός και πειθαρχημένος, για να μην υποστεί καμία έκπληξη.

Ο προπονητής έχει την υποχρέωση να βάλει γρήγορα ένα τέλος σε τέτοιου είδους αγωνιστικές καταστάσεις, αντιδρώντας με τον ανάλογο τρόπο. Το ότι δικαιολόγησε την  ομάδας του στο τέλος του παιχνιδιού στην Κρήτη, εύχομαι να ανήκει στη δημόσια αντίδρασή του. Δεν χωρά καμία δικαιολογία κι αυτό θα πρέπει να βρει τον τρόπο να επιβάλλει στους ποδοσφαιριστές στην προπόνηση.

Η αγωνιστική πειθαρχία, όταν δεν γίνεται σεβαστή από τους ποδοσφαιριστές, πρέπει να επιβάλλεται από τον προπονητή, με οποιοδήποτε κόστος. Η συνέχεια θα δείξει αν ήταν η τελευταία φορά ή αν επαναληφθεί….

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Μέρες με πολύ έντονα συναισθήματα αυτές των Χριστουγέννων. Χαμηλώνουν οι τόνοι, παραβλέπονται οι διαφορές, οι συγκρούσεις και οι διεκδικήσεις. Αυτές οι μέρες χαρακτηρίζονται από τη χαρά του να προσφέρεις και να νιώθεις την ευτυχία των άλλων.

Πολλοί υποστηρίζουν πως τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή που ανήκει στα παιδιά. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε απόλυτα, μιας και ποιος δεν γίνεται παιδί αυτές τις Άγιες μέρες. Η γέννηση του Θεανθρώπου και η ελπίδα που προσφέρει σε όλους για κάτι καλύτερο, δίνει σε όλους την ευκαιρία ν’ ανοίξουν την ψυχή τους, να μοιραστούν συναισθήματα με τους αγαπημένους τους και ν’ αφήσουν πίσω την πίεση, τα προβλήματα και τη δύσκολη καθημερινότητα.

Η παιδική αφέλεια, η αγνότητα και η ευαισθησία κυριαρχούν, με το καλό να είναι πάντα ο νικητής. Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο.  Καλά Χριστούγεννα στην ασπρόμαυρη οικογένεια. Καλά Χριστούγεννα σε όλους όσους τα αναμένουν ως μια ανάσα, ώστε να ανταποκριθούν στην απίστευτα δύσκολη καθημερινότητα που μας επιφυλάσσει η νέα εποχή.

Χρόνια Πολλά σε όλο τον κόσμο.

(FORZA 23-24/12)