Μόνος του;

Αν θέσουμε τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την υπόθεση ΣΕΚΑΠ, ως το κερασάκι στην τούρτα στο ανελέητο κυνήγι στο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, δεν είναι απίθανο να εκτεθούμε, μιας και η συνέχεια κανείς δεν ξέρει τί μας επιφυλάσει και ποιά τακτική θ’ ακολουθήσουν όλοι οι ”καλομαθημένοι” στον πόλεμο απέναντι σ’ έναν επιχειρηματία, που δεν έχει καμία σχέση με όλους αυτούς που κατάντησαν την Ελλάδα στην κατάσταση που τη ζούμε όλοι σήμερα.

Μια λογική, έχει η αντίδραση όλων αυτών απέναντι στον Ιβάν, μιας και η εμπλοκή του σε δραστηριότητες που στο παρελθόν τον κυρίαρχο ρόλο είχαν αυτοί που μόνο ξέραν να πέρνουν, χωρίς ποτέ να δίνουν. Το παράλογο και το περίεργο είναι, πως ο Ιβάν τράβα αυτό το δρόμο κι αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που του δημιουργούν, μόνος του.

Είναι φανερό, πως έχει τη μικρότερη στήριξη κι όχι αναμενόμενη, κυρίως από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Έναν ΠΑΟΚ που τον πήρε από τον πάτο της κατάντιας του, σε μια εποχή που ήταν έτοιμος ο σύλλογος να γράψει μαύρες σελίδες στη ιστορία του. Τακτοποίησε όλες τις εκρεμμοτητες του παρελθόντος με συνοπτικές διαδικασίες και μετέτρεψε τον προσφυγικό σύλλογο σε νοικοκύρη. Του πρόσφερε μεγάλη δυναμική και τον έκανε κυρίαρχο στ’ αθλητικά δρώμενα της χώρας. Από την πρώτη μέρα της παρουσίας του, έκανε πράξη όλες του τις υποσχέσεις, κυριαρχώντας αυτή της εξόφλησης των χρεών. Αν και για πολλούς, η εκκαθάριση στην ΕΠΟ ήταν το μεγαλύτερο του επίτευγμα.

Μέχρι σήμερα, ποτέ του δεν προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τη δυναμική των οπαδών της ομάδας που ηγείται, για να πετύχει στόχους έξω από τα δρώμενα του ΠΑΟΚ. Ποτέ και σε καμία στιγμή, δεν κοίταξε στην κατεύθυνση αυτών που στο παρελθόν στήριξαν και προστάτεψαν ανθρώπους αμφιβόλου αξίας, μόνο και μόνο γιατί υπήρξαν στο τιμόνι του ΠΑΟΚ.

Μια δύσκολη ερώτηση είναι, πρέπει να το ζητήσει; Όχι μόνο είναι υποχρέωση της οικογένειας του ΠΑΟΚ από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο να σταθούν δίπλα, αντιδρώντας μαζικά κι επιθετικά σ’ αυτούς που βάζουν εμπόδια στον άνθρωπο, που έκανε νοικοκύρη το σύλλογο, όχι μόνο γιατί είναι τίμιος και το δείχνει, σέβεται και λειτουργεί συναισθηματικά, έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη του αδύναμου κορώνα στο κεφάλι του, αλλά και μόνο που ως μέλος της μεγάλης ασπρόμαυρης οικογένειας, δέχεται έναν πόλεμο βασισμένο στο ψέμα και σε απίστευτα σενάρια, που πάντα στο τέλος διαψεύδονται.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ οφείλει, όσο ο Ιβάν είναι κύριος κι ανταποκρίνεται λύνοντας όλα τα προβήματα και δημιουργώντας μια ισχυρή ασφάλεια γύρω από τον ΠΑΟΚ, ν’ ανταποδώσει αυτή την ευλογία με την απόλυτη στήριξή του και με το δικό του τρόπο, όπως αυτός ξέρει καλύτερα, σ’ αυτόν που σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μετέτρεψε τους εφιάλτες του, σε οράματα για κύπελλα και πρωταθλήματα.