Προβάδισμα σε ΣΥΡΙΖΑ

Άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές και διεύρυνση της διαφοράς του από τη ΝΔ κατά 0,5% «δείχνει» η κυλιόμενη δημοσκόπηση η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse για «Tο Ποντίκι».

Τη Δευτέρα, τα αποτελέσματα της νέας έρευνας για την εφημερίδα έφερναν τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία κατά 1,5 μονάδα με 22%, έναντι 20,5% για το κυβερνών κόμμα.

Η ΝΔ ακολουθούσε με 20,5%, τρίτη βρισκόταν η Χρυσή Αυγή με 10% και στην τέταρτη θέση  το Ποτάμι με 7%. Ακολουθούσαν Ελιά και ΠΑΣΟΚ με 6,5%, ΚΚΕ με 6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4% και ΔΗΜΑΡ με 3%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της σημερινής δημοσκόπησης, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ (22,5%), οριακά αυξημένοι στην Πρόθεση Ψήφου κατά 0,5% εμφανίζονται η Ελιά, το ΚΚΕ και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ ΝΔ,  Ποτάμι, ΑΝ.ΕΛΛ., ΔΗΜΑΡ, παραμένουν σταθεροί.

Κατά 0,5% υποχώρησε, όμως, η Χρυσή Αυγή.

Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι μένει σταθερός συγκριτικά με το αποτέλεσμα της 5ης Μαΐου, αυξάνει τη διαφορά του από τη ΝΔ, η οποία πέφτει κατά 0,5%.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,5% και η ΝΔ 21,5%.

Ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η Ελιά, το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, ενώ τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 9,5%, σημειώνοντας, ωστόσο, μείωση  σε σύγκριση με τα προηγούμενα στοιχεία.

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο  Αντώνης Σαμαράς με 32% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 26%, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζει, ωστόσο, μείωση της διαφοράς του κατά 2% από κ. Σαμαρά.

Πηγή : protothema.gr