Τριπλή ένσταση και αστυνομική ευθύνη

Ολοκληρώθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των γεγονότων της Λεωφόρου στην πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας και μέχρι το βράδυ αναμένεται η απόφαση. Μάλιστα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ζήτησε προθεσμία για να καταθέσει υπόμνημη, αλλά η πειθαρχική επιτροπή απέρριψε το αίτημα γιατί όπως ειπώθηκε «υπάρχει πίεση χρόνου, εμείς βγάζουμε τις αποφάσεις αυθημερόν».

Στην εκδίκαση, που προηγήθηκε, οι δύο πλεύρες απέφυγαν να ρίξουν η μία τις ευθύνες στην άλλη και επέλεξαν να ρίξουν την ευθύνη στην αστυνομία, για τους ελέγχους, που δεν έκανε.

Ο Παναθηναϊκός στην ουσία προσπάθησε να ελαφρύνει τη θέση του ΠΑΟΚ, λέγοντας πως «οι ομάδες δεν μπορούν να έχουν ευθύνηση, αν παρείσφρησαν 5-10 άτομα μέσα στους οπαδούς κι αν η αστυνομία δεν έκανε έλεγχο στους οπαδούς του ΠΑΟΚ», ενώ οι πράσινοι σημείωσαν ότι πρώτοι πέταξαν αντικείμενα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά του, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να τα ρίξει στην αστυνομία και να αποκρούσει τον χαρακτηρισμό των επεισοδίων ως «εκτεταμένα», αλλά και να μην θεωρηθεί υπότροπος.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ κατέθεσε τριπλή ένσταση, ζητώντας να μην ληφθεί υπόψιν η πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, αλλά και να μη θεωρηθεί υπότροπος, γιατί :

1) Προηγήθηκε ήδη η κλήση σε απολογία από την πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας, οπότε δεν μπορεί να γίνει νέα δίωξη για το ίδιο αδίκημα,

2) Καλείται ως υπότροπος, ενώ όταν τελέστηκε το αδίκημα στη Λεωφόρο, δεν είχε τελεσιδικήσει η υπόθεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό, και

3) Τιμωρήθηκε για εκτεταμένα επεισόδια με τον Ολυμπιακό, αλλά τα επεισόδια με τον Παναθηναϊκό είναι διαφορετικά, οπότε δεν υπάρχει υποτροπή.

Στην απολογία του, με τους Ποικιλίδη, Μπίρδα και Μαυρομάτη, ο ΠΑΟΚ τα έριξε στην αστυνομία.

«Εμείς σαν ομάδες δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, το δείξαμε και στον τελικό, είδατε κι ότι οι πρόεδροι μπήκαν μαζί στο γήπεδο» ειπώθηκε μεταξύ άλλων, ενώ ο Ποικιλίδης τόνισε ότι «περίμενα μιάμιση ώρα να έρθουν οι οπαδοί μας, και μου είπαν ότι θα έρθουν στις 8.25μμ γιατί η αστυνομία τους κάνει εξονυχιστικό έλεγχο».

Η θέση του ΠΑΟΚ ήταν πως πράγματι έγινε ρίψη αντικειμένων, κάτι που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καταδικάζει, και τίποτα περισσότερο και πως δεν υπήρξαν εκτεταμένα επεισόδια.

«Ναι αλλά στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται πως υπάρχουν δύο τραυματίες, οπαδοί του ΠΑΟΚ» επισήμανε η έδρα, αλλά ο ΠΑΟΚ απάντησε πως δεν έχει ενημερωθεί για τραυματισμούς.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Χαρίλαος Κλουκίνας, ρώτησε τον Ποικιλίδη, πως γίνεται να μην μπορεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να εντοπίσει τους ταραξίες, καθώς οι οπαδοί ήταν μόλις 300, κι ο παράγοντας του ΠΑΟΚ, απάντησε πως «εμείς γνωρίζουμε τους επικεφαλής, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε και τους 300».

Στην εκδίκαση της υπόθεσης, οι εκπρόσωποι του ΠΑΟΚ τα… έχωσαν και στην ΕΠΟ.

«Είμαστε σίγουροι πως αν μας δικαιώσετε, θα ασκήσει έφεση η ΕΠΟ και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της. Ο ΠΑΟΚ έκανε το λάθος να αποκλείσει τον Ολυμπιακό» είπε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, τονίζοντας πως αυτός είναι ο λόγος, που ο ΠΑΟΚ μπήκε στο στόχαστρο της ΕΠΟ.