To 2018, η υποχρέωση και η κατάντια

Με το καλό το 2018!!!

Στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ, τα συναισθήματα απ’ τη χρονιά που φεύγει, είναι ανάμεικτα. Τη χαρά της κατάκτησης του κυπέλλου, ακολούθησε η απογοήτευση στα play off. Σήμερα η ομάδα, μια ανάσα από το τέλος της χρονιάς, είναι πολύ κοντά στην κορυφή και φέρνει το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

Ξεφεύγοντας από το ποδόσφαιρο, γιατί ΠΑΟΚ δεν είναι μόνο μπάλα, θα πω πως ο σύλλογος βρίσκεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή της ιστορίας του. Όταν δίπλα μας, αλλά και παραδίπλα και παραπέρα, όλα στον αθλητισμό και γενικά στην κοινωνία καταρρέουν, όταν “ιστορικοί” σύλλογοι αυτοεξευτελίζονται και ψάχνουν τρόπο πως να επιβιώσουν στα τάρταρα, ο ΠΑΟΚ αποδεικνύει πως είναι νοικοκύρης και στίγματα στην ιστορία του, δύσκολα θα υπάρξουν.

Στο μπάσκετ σοβαροί και νοικοκυραίοι άνθρωποι, παλεύουν να κρατήσουν ψηλά την ομάδα, με περηφάνια, μόνοι τους, χωρίς καμιά βοήθεια και τα καταφέρνουν περίφημα.

Στο βόλεϊ, στο χάντμπολ και σε όλα τ’ άλλα αθλήματα, ο ΠΑΟΚ πρωταγωνιστεί και βάζει τη δική του σφραγίδα.

Το 2017 φεύγει και βρίσκει τον ΠΑΟΚ στον καλύτερο δρόμο. Στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ, στο βόλεϊ, στο χάντμπολ και σε όλα τα αθλήματα. Ο ΠΑΟΚ είναι εδώ και μόνο αισιόδοξα μπορούν να είναι τα μηνύματα που έρχονται. Τις καλύτερες ευχές για ένα καλύτερο αύριο στον ΠΑΟΚ και στον αθλητισμό, στην κοινωνία και στον καθένα μας προσωπικά.

Ας είναι το 2018 μια χρονιά θετικής σκέψης και θετικής ενέργειας. Ας αφήσουμε πίσω τον αρνητισμό και τη μιζέρια κι ας αντιμετωπίσουμε τα εμπόδια επιθετικά, περήφανα και με πνεύμα νικητή.

Καλή Χρονιά σε όλους τους καλούς ανθρώπους.

ΒΟΛΕΙ ΠΑΟΚ

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με το βόλεϊ του ΠΑΟΚ, πολλές φορές έχουν αποδείξει πως γνωρίζουν καλά τί πράττουν και με ποιόν τρόπο, μιας και στο τέλος πάντα δικαιώνονται. Γι’ αυτό, δεν χρειάζεται να είμαστε βιαστικοί, βλέποντας τον αντίπαλο Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή. Τα πρωταθλήματα κατακτώνται στα play off.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο και πολλές ευχές, τώρα που φεύγει το 2017, σε όλους αυτούς, όλους μα όλους, που έβαλαν έστω κι ένα λιθαράκι, ώστε σήμερα ο Πανθεσσαλονίκειος Αθλητικός Όμιλος Κωνσταντινουπολιτών, να είναι η μοναδική και κυρίαρχη οντότητα, στον αθλητισμό της πόλης.

Όσα λάθη και παραλείψεις κι αν υπήρξαν, η νέα εποχή βρίσκει τον ΠΑΟΚ υγιή και νοικοκύρη, έτσι όπως πάντα τον ονειρευόταν ο κόσμος του. Ο προσφυγικός σύλλογος μπορεί να υποδεχτεί περήφανα τη νέα χρονιά, να κάνει όνειρα για τίτλους κι επιτυχίες και να συνεχίσει να γράφει ιστορία.

Κατάντια

Περίεργο και πολύ στενάχωρο για τον ΠΑΟΚ της νέας εποχής, η αντιμετώπιση που έχει από μερίδα του τύπου στην ίδια του την πόλη. Σενάρια και υποθέσεις, που μόνο πρόβλημα κι αναταραχή προκαλούν στον κόσμο. Ο σεβασμός είναι αναγκαίος κι όταν δεν τηρείται, επιβάλλεται.

Υποχρέωση…

Διαχρονικά ο κόσμος του ΠΑΟΚ είχε όχι μόνο τη δυναμική, αλλά και τη διάθεση να στηρίζει ανθρώπους που ήταν στο τιμόνι της ομάδας, χωρίς ενδοιασμούς και προκαταλήψεις.

Ο κόσμος είχε τον τρόπο του πάντα, να προσφέρει μια προστασία στα πρόσωπα τα οποία ηγούνταν της ομάδας. Το αποτέλεσμα δεν έχει μεγάλη σημασία, γιατί εκτός ελαχίστων περιπτώσεων, όλα κατέληγαν εις βάρος του κόσμου, μιας και στο τέλος, αυτοί που απολάμβαναν την προστασία του, τον άφηναν εκτεθειμένο και προδομένο. Και δεν πρέπει να παραλείψουμε, πως όλοι αυτοί, απαιτούσαν και πίεζαν προστασία απ’ τον κόσμο.

Σήμερα, που ο ΠΑΟΚ ηγείται από έναν άνθρωπο που δεν άφησε καμία υπόσχεσή του απραγματοποίητη, που η κάθε μέρα που περνά μ’ αυτόν στο τιμόνι του ο ΠΑΟΚ, μεγαλώνει και κυριαρχεί, γιατί ο κόσμος είναι σε απόσταση απ’ όλα αυτά τα απίστευτα προβλήματα που του δημιουργούν, από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στη Θεσσαλονίκη; Ποιος ευθύνεται γι’ αυτό; Και πως θ’ αλλάξουν τα δεδομένα κι ο Ιβάν επιτέλους ν’ απολαύσει όχι μόνο την αγάπη αλλά και την προστασία και στήριξη της ασπρόμαυρης οικογένειας;

(από τη FORZA 30-31/12)