Αλλες δύο αγωνιστικές στον ΠΑΟΚ

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγας τιμώρησε με δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός για τα γεγονότα της Λεωφόρου. Οι δύο ΠΑΕ τιμωρήθηκαν με χρηματικά πρόστιμα 65.000 και 68.000 ευρώ αντίστοιχα, ενώ το κυριότερο είναι πως δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών για καμία από τις δύο ομάδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής η ΠΑΕ ΠΑΟΚ γλίτωσε την ποινή αφαίρεσης βαθμών και περισσότερες, ίσως, αγωνιστικές τιμωρίας της Τούμπας, καθώς έκρινε πως δεν ήταν υπότροπη, βάσει της τιμωρίας της για τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό, αφού η τελεσίδικη απόφαση της ΕΠΟ βγήκε δύο ημέρες μετά τα επεισόδια της Λεωφόρου.

Ο ΠΑΟΚ θα “κουβαλήσει” τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών στην επόμενη αγωνιστική σεζόν, καθώς ήδη η Τούμπα έχει “κλείσει” για φέτος, ενώ ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί με κόσμο την Κυριακή κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης και θα έχει μία αγωνιστική τιμωρίας για τη νέα περίοδο.

Πάντως, η επιτροπή έκρινε πως για τα επεισόδια της Λεωφόρου οι δύο ΠΑΕ έχουν την ίδια ευθύνη, άσχετα αν ο Παναθηναϊκός είχε να αντιμετωπίσει και την κατηγορία της εισβολής των οπαδών του στον αγωνιστικό χώρο. Κάτι, το οποίο, μάλλον δεν μέτρησε και τόσο για την Επιτροπή της Λίγκας!

Πιο αναλυτικά η απόφαση για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

«Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: «Συνεκδικάζει τις από 168/6-5-2014 κλήση προς απολογία του Προέδρου της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League και την από 7-5-2014 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ.

Κηρύσσει απαράδεκτη εν μέρει την από 7-5-2014 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ ως προς την 8η πράξη λόγω εκκρεμοδικίας.

Απορρίπτει την υποβληθείσα ένσταση απαραδέκτου της από 7-5-2014 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα.

Δέχεται ότι η εγκαλουμένη ΠΑΕ τέλεσε την πράξη που περιγράφεται στην υπ΄ αριθμ. 168/6-5-2014 κλήση προς απολογία και τις υπ΄ αριθμ. 1η και 4η πράξεις της από 7-5-2014 πειθαρχικής δίωξης του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ.

Δέχεται ότι οι πράξεις που περιγράφονται υπό τον αρθμ. 1 και στις δύο κλήσεις προς απολογία υπάγονται στις διατάξεις της παρ. 3 περ. στ΄ του άρθρου 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ και επιβάλλει χρηματική ποινή εξήντα πέντε χιλιάδων (65.000,00) ευρώ και ποινή διεξαγωγής δύο (2) αγώνων χωρίς θεατές.

Επιβάλλει χρηματική ποινή χιλίων (1000,00) ευρώ για την 2η πράξη του υπ΄ αριθ. 168/2014 κατηγορητηρίου και την 4η πράξη της από 7-5-2014 κλήσης προς απολογία του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ (άρθρο 15 παρ. 3 Π.Κ. της ΕΠΟ).

Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή εξήντα πέντε χιλιάδων πεντακοσίων (65.500,00) ευρώ».