«Συγχαρητήρια σε όλους, συνεχίζουμε…»

600 παιχνίδια στη μεγάλη κατηγορία συμπλήρωσε ο Σούλης Μαρκόπουλος ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά και της φετινής Α1. Στη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς του Δικεφάλου τόνισε:

«Συγχαρητήρια στην Κηφισιά, είναι μία πολύ καλή ομάδα, που μας προβλημάτισε. Ήταν δύσκολος αντίπαλος. Συγχαρητήρια και ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την μεγάλη προσπάθεια που έκαναν μέχρι σήμερα. Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι, προσπαθήσαμε όλοι μαζί να φτιάξουμε το ρόστερ της ομάδας, θέλαμε σίγουρα να κάνουμε κάτι παραπάνω.

Ήταν μεγάλη η προσπάθεια όλης της διοίκησης, του τιμ και του τζένεραλ μάνατζερ. Βοήθησαν πολύ για να φτάσουμε ως εδώ, όπως και όλοι μου οι συνεργάτες, ο γυμναστής μας Παναγιώτης Βασιλείου, ο φυσιοθεραπευτής Γιώργος Τσουκαλάς, ο φροντιστής μας Μανόλης Βαλλιάνος, οι γιατροί μας Θεόφιλος Μπέλης και Κώστας Σαμαράς, όλοι οι άνθρωποι της ομάδας και κυρίως τους συνεργάτες μου προπονητές, τον Παντελή Μπούτσκο και τον Χάρη Μαρκόπουλο, που έκαναν την περισσότερη δουλειά.

Δεν έχω μιλήσει ποτέ για τον γιο μου, που τον έχω δίπλα μου, αλλά η βοήθειά που είχα όλη αυτή την περίοδο ήταν τεράστια. Να μου λέει ιδέες, με βοήθησε απεριόριστα όπως και όλη την ομάδα. Ελπίζω να συνεχίσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί σε όλα τα επίπεδα».

Στη συνέχεια εξέφρασε ένα παράπονο για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Αισθάνομαι λύπη γιατί αυτή η ομάδα έχει τόσο κόσμο που πηγαίνει στο γήπεδο στο ποδόσφαιρο, αλλά όχι στο μπάσκετ. Δεν είμαστε ομάδα ΝΒΑ, δεν είπαμε ότι είμαστε σούπερ ομάδα, αλλά οι φίλαθλοί μας πρέπει να έρθουν στο γήπεδο για να βοηθήσουν πρώτα τον ΠΑΟΚ και μετά τους παίκτες και τον προπονητή για την προσπάθεια που έχουν κάνει».

Για το ότι σήμερα ήταν το 600ο του ματς στην μεγάλη κατηγορία: «Το πιο ξεχωριστό παιχνίδι από τα 600 νομίζω ότι ήταν ο δεύτερος τελικός του Κυπέλλου Κόρατς. Θα έλεγα και τον πέμπτο τελικό με τον Ολυμπιακό εκείνη την χρονιά, αλλά εκείνο το παιχνίδι δεν τελείωσε φυσιολογικά. Όλοι θέλουν να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες στο γήπεδο. Πάντα υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται. Εγώ δεν είμαι αρμόδιος για το εάν εφαρμόστηκαν σωστά. Αλλά εμείς πρέπει να βρούμε τρόπο να έρθουν στο γήπεδο οι φίλαθλοι. Δείτε τι γίνεται και στο ποδόσφαιρο. Ο αθλητισμός είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο τρόπου συμπεριφοράς διαμόρφωσης χαρακτήρων, θα πάρετε τον γιο σας εάν είναι 8-10 χρονών στο ποδόσφαιρο; Λάθη πάντα θα γίνονται και πάντα θα υπάρχει σε κάθε σφύριγμα αυτός που ευνοείται και αυτός που αδικείται».