«Ήταν κτηνωδία στην Τούμπα»

Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, φιλοξενήθηκε στην τηλεοπτική εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha με την… καινούρια του ιδιότητα, αυτή του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου Πειραιά με το σχηματισμό “Πειραιάς Νικητής”, που ηγείται, βεβαίως, ο Γιάννης Μώραλης.

Αναλυτικά τα όσα είπε :

«Για εμένα είναι πρόβλημα, χάνω χρόνο από τη δουλειά μου και δεν θα πάρω πράγματα από τον Δήμο. Μόνο να δώσω έχω. Νομίζω πως ο Γιάννης Μώραλης θα έχει όλο το χρόνο μπροστά του να ασχοληθεί με τον Πειραιά. Θα υπάρχουν αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που ο καθένας θα έχει το ρόλο του. ΣΕ ότι αφορά εμένα, πέντε πράγματα που έχουμε πει πως θα κάνουμε, θα τα κάνουμε. Είτε με δωρεές, είτε με το ΕΣΠΑ, είναι δέσμευση δική μου πως θα γίνουν. Είναι ένα στοίχημα για εμένα και τα στοιχήματα τα κερδίζω», είπε αρχικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στην οικονομική διαχείριση που έκανε από την ημέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό.

Για τον Ολυμπιακό και τη σχέση με τον Πειραιά, είπε: «Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη εκτός ελληνικών συνόρων. Δεν μπορεί ο Πειραιάς με αυτή τη φυσική ομορφιά να μην μπορεί να ορθοποδήσει και να δίνει την εικόνα μιζέριας. Με κλειστά μαγαζιά και ανθρώπους άνεργους χωρίς ελπίδα. Εμείς αυτό θα το αλλάξουμε».

Για όσους τον κατηγορούν πως θέλει να γίνει ο «Έλληνας Μπερλουσκόνι», απάντησε: «Αν ήθελα να φτιάξω κόμμα θα το έφτιαχνα. Θα μπορούσα να έχω το δικό μου ποτάμι, τη δική μου ελιά, τη δική μου Νέα Ελλάδα που μου αρέσει και σαν όνομα. Θα δείτε τον νέο Πειραιά, τον Πειραιά νικητή. Αν ήθελα κόμμα, θα το έκανα και θα προσπαθούσα για το καλύτερο. Όμως ο Μαρινάκης δεν έχει δουλειές με το ελληνικό δημόσιο κι ούτε θα έχει. Η μόνη μου δουλειά είναι ο Ολυμπιακός. Οπότε το Μπερλουσκόνι είναι άκυρο. Ο Μιχαλολιάκος τα λέει αυτά στον πανικό του. Όταν ένας αποτυχημένος βλέπει έναν άνθρωπο με όρεξη και ικανότητα, έχει πανικό. Εμένα δεν με ενδιαφέρει να κάνω κόμμα, να κυβερνήσω τη χώρα. Το κεφάλαιο αυτό κλείνει γιατί δεν έχει περάσει καν από το μυαλό μου. αυτό που περνάει από το μυαλό μου είναι να δω τον Πειραιά νικητή. Είναι κάτι που θα κάνουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα είναι καλό για όλα τα παιδιά του Πειραιά. Για όλους τους Πειραιώτες».

Σε άλλη ερώτηση για τον Ολυμπιακό, είπε: «Ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια κοινωνική προσφορά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και ειδικά στον Πειραιά. Τα λεφτά τα βρίσκεις με σωστή διαχείριση, από πάρα πολλά κονδύλια του ΕΣΠΑ που είναι τραγικό να είναι ανεκμετάλλευτα και από ανθρώπους που θέλουν να δωρίσουν χρήματα στον Πειραιά. Είναι πολλοί αυτοί οι άνθρωποι αλλά για να το κάνουν θέλουν να ξέρουν πως τα λεφτά θα πιάσουν τόπο. Είναι άνθρωποι από το χώρο του εφοπλισμού που αγαπάνε τον Πειραιά και θέλουν να αφήσουν κάτι πίσω τους. Θα το κάνουν όταν βλέπουν εμάς να προσπαθούμε και να θέλουμε να κάνουμε έργο. Θα ξεκινήσει από τον Πειραιά και θα γίνει σε όλη την Ελλάδα θέλω να πιστεύω».

Για το αν η υποψηφιότητα είναι καθαρά του Ολυμπιακού, σχολίασε: «Έχουμε πολύ πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε. Δεν είναι σοβαρά πράγματα. Δεν είναι υποψηφιότητα του Ολυμπιακού. Δεν είναι υποψηφιότητα Ολυμπιακού η Ειρήνη Νταϊφά. Έχει τεράστια κοινωνική προσφορά στον τόπο. Θέλει πραγματικά να προσφέρει και τέτοιους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε. Έχουμε πάρα πολλούς επιστήμονες, και γιατρούς, που θέλουν να βοηθήσουν τον Πειραιά. Υπάρχουν πέντε Παναθηναϊκοί στο ψηφοδέλτιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Και ο Παναθηναϊκός Πειραιώτης θέλει τον Πειραιά νικητή. Και ΑΕΚτζήδες έχουμε, και πάρα πολλούς Εθνικούς. Δεν υπάρχουν τέτοιοι διαχωρισμοί, υπάρχει μια πειραϊκή ταυτότητα».

Για το αν θα κάνει κάποια μεγάλη μεταγραφή για να προσελκύσει ψήφους, είπε: «Ο Ολυμπιακός θα προχωρήσει μπροστά, θα κάνουμε τις μεταγραφές που χρειαζόμαστε, έχουμε ήδη μιλήσει με τον προπονητή μας, ολο το τιμ είναι έτοιμο και προχωράμε διάφορες περιπτώσεις. Δεν χρειάζονται πυροτεχνήματα για να κερδίσουμε εντυπώσεις. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει, ο δρόμος είναι ανοιχτός και τα καλύτερα έρχονται. Να ζήσουμε μεγάλες χαρές με τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας. Αλλά δεν θα κάνουμε μεταγραφή για να πάρουμε τον Δήμο του Πειραιά».

Για το αν θέλει αν φύγει κάποια στιγμή από τον Ολυμπιακό, τόνισε: «Όταν πήραμε το πρώτο πρωτάθλημα είχα υποσχεθεί άλλα είκοσι. Έχουμε πάρει τέσσερα, αλλά χρειαζόμαστε άλλα 17. Οπότε έχουμε δρόμο».

Για τα τελευταία γεγονότα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη βία: «Είναι πονεμένη ιστορία και θέλει πολλή συζήτηση. Όταν έγιναν τα επεισόδια στην Τούμπα πριν μερικές βδομάδες, δεν άκουσα τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να τα καταδικάζει. Θα μπορούσε να τα είχε σταματήσει αλλά δεν το έκανε για δικούς της λόγους. Είναι κτηνωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου όσα έγιναν στην Τούμπα. Είναι λυπηρό και με έχει στεναχωρήσει αφάνταστα. Η διοίκηση του ΠΑΟΚ έπρεπε να το έχει σταματήσει αυτό. Για δικούς τους λόγους, δεν το έπραξαν».

Για το γενικό φαινόμενο της βίας: «Ο Ολυμπιακός είναι από τις πρώτες ομάδες, ίσως η πρώτη ομάδα που έχει ονομαστικό εισιτήριο. Έχει χτίσει όλη την υποδομή γι’ αυτό. Έχουμε πάρει πάρα πολλά μέτρα εναντίον της βίας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, μπορεί ένας οικογενειάρχης να έρθει στο γήπεδο χωρίς πρόβλημα. Στον Ολυμπιακό που έχει τα περισσότερα εισιτήρια στο γήπεδο, τα επεισόδια που έχουν γίνει είναι μηδαμινά».

Για την παράγκα: «Είναι φτηνή δικαιολογία. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη ομάδα, έχει επενδύσει πάρα πολλά και μακάρι και οι υπόλοιποι να μιμηθούν τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Μακάρι να πράξουν κι άλλες ομάδες να κάνουν το ίδιο. Να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες του να επενδύσουν χρήματα και χρόνο για να ανέβουν επίπεδο. Αυτό θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πρωταγωνιστεί καλύτερα. Δεν θα έλεγα ότι υπάρχει το δίκιο του ισχυρού. Όταν δεν έχεις καλή ομάδα, μπορεί να γλιτώσεις μία ή δύο φορές, αλλά στο τέλος θα φανεί. Είχαμε πολύ καλή ομάδα και πήγαμε πολύ καλά στην Ευρώπη. Για λεπτομέρειες δεν περάσαμε τη Μάντσεστερ. Του χρόνου θα είμαστε πιο δυνατοί και το όνειρό μας για ευρωπαϊκή πορεία θα γίνει πραγματικότητα».

Πηγή : sentragoal.gr