Έκτακτη σύσκεψη για τη Θέρμη

Νομοθετική ρύθμιση για να ξεμπλοκάρει το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ στην Θέρμη θα ζητήσει η Περιφερειακή ένωση δήμων κεντρικής Μακεδονίας.

Θα συνεδριάσει εκτάκτως για το θέμα αύριο το μεσημέρι.

Θα ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να γίνει άμεσα αποδεικτή η πρότασή του.

Μετά από πρωτοβουλία του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), και δημάρχου Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, και του αντιπροέδρου, και δημάρχου Θέρμης, Θόδωρου Παπαδόπουλου, αύριο Παρασκευή, 9 Μαΐου, στις 3.30 μ.μ., στα γραφεία της ΠΕΔ-ΚΜ (26ης Οκτωβρίου 43) πραγματοποιείται έκτακτη κι επείγουσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Το αίτημα και η αντίστοιχη πρόταση της ΠΕΔ-ΚΜ έρχεται με αφορμή τα σχέδια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στη Θέρμη. Όπως είναι γνωστό, το σχετικό με το παραπάνω ζήτημα εξετάστηκε πριν λίγες μέρες και στην αρμόδια επιτροπή του Άρθρου 152 μετά την προσφυγή του δήμου Θέρμης κατά της αρνητικής απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προσφυγή που απορρίφθηκε με ψήφους 2 κατά και 1 υπέρ.

Μετά την εξέλιξη αυτή, που ανέδειξε τις διαστάσεις ενός σοβαρού προβλήματος των δήμων για την αξιοποίηση δημοτικών εκτάσεων, το προεδρείο της ΠΕΚ-ΚΜ, με επικεφαλής τον πρόεδρο Σίμο Δανιηλίδη και το δήμαρχο Θέρμης, και αντιπρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Θόδωρο Παπαδόπουλο, ανέλαβε την πρωτοβουλία νομοθετικών ρυθμίσεων ώστε να αρθούν τα όποια τυπικά εμπόδια και να διασφαλιστούν νομοθετικά οι υγιείς για το δημόσιο συμφέρον αντιλήψεις αξιοποίησης των δημοτικών εκτάσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ, σε συνεργασία με το δήμαρχο Θέρμης, και αντιπρόεδρο της ΠΕΔ-ΚΜ, Θόδωρο Παπαδόπουλο και με έγκριτους νομικούς, επεξεργάστηκαν μία συγκεκριμένη νομοθετική διάταξη με την οποία πλέον οι δήμοι θα μπορούν να αξιοποιούν την ακίνητη περιουσία τους θέτοντας προϋποθέσεις και δεσμεύσεις οι οποίες θα διασφαλίζουν τα τοπικά συμφέροντα.

«Η υιοθέτηση της πρότασης της ΠΕΔ-ΚΜ και η ένταξη της νομοθετικής διάταξης ως τροπολογίας σε συζητούμενο νομοσχέδιο, είναι η μόνη δυνατή επιλογή που μπορεί να δώσει διέξοδο στο θέμα», δηλώνει ο πρόεδρος Σίμος Δανιηλίδης, και προσθέτει: «Με τη νομοθετική πρόταση που εξετάζουμε και θα καταθέσουμε επίσημα, θωρακίζεται νομικά η δυνατότητα μακροχρόνιας μίσθωσης χωρίς οι δήμοι να είναι αναγκασμένοι να οδηγηθούν στο ξεπούλημα της περιουσίας τους, διασφαλίζοντας έτσι την αξιοποίησή της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών του κάθε δήμου».

Τέλος, αύριο μετά τη συνεδρίαση, το προεδρείο της ΠΕΔ-ΚΜ θα ζητήσει κατεπείγουσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, προκειμένου να γίνει άμεσα αποδεικτή η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Πηγή : Ράδιο Θεσσαλονίκη – www.rthess.gr