Έρχονται εκλογές και η… Αγιά Σοφιά

Προεκλογικός οργασμός! Οι εκλογές έρχονται και οι κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει όσα περισσότερα ανοιχτά μέτωπα υπάρχουν και σήμερα κατατέθηκε σχέδιο νόμου και για το γήπεδο της ΑΕΚ…

To ρεπορτάζ ειναι από το sentragoal.gr

Νέα θετική εξέλιξη σημειώθηκε στο το θέμα της ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σήμερα (9/5) λατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο οποίο περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Επί της ουσίας αυτό σημαίνει ότι όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο – πιθανότατα μετά το άνοιγμα της Βουλής, που θα κλείσει για τις Ευρωεκλογές μέχρι και τις 25 Μαΐου – θα… ανοίξει επί της ουσίας ο δρόμος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Όπως και να έχει το θέμα πρόκειται για μια άκρως θετική εξέλιξη ως προς την κατεύθυνση της ανέγερσης της «Αγιάς Σοφιάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ:

«Κατατέθηκε, σήμερα, στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τα νέα Ρυθμιστικά Σχέδια Αθήνας – Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στο ίδιο νομοσχέδιο περιλαμβάνεται η νομοθετική ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στόχος είναι με το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής και το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης να αποκτήσουν η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη σύγχρονα ρυθμιστικά σχέδια, που θα ανταποκρίνονται στις εξελίξεις και θα εκφράζουν τις κατευθύνσεις για την ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Τα δύο αυτά ρυθμιστικά σχέδια αποτελούν τον οδικό χάρτη για τα επόμενα 20 χρόνια, με βασική στρατηγική επιδίωξη την βιώσιμη ανάπτυξη, στο πλαίσιο της οποίας η οικονομική πρόοδος, η κοινωνική συνοχή και η προστασία του περιβάλλοντος αποτελούν αναπόσπαστες, ισότιμες και αλληλοσυμπληρούμενες συνιστώσες.

Με την προτεινόμενη ρύθμιση για το σχεδιασμό και την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας Αττικής, στο χώρο όπου βρισκόταν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ιστορικού ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου της ΑΕΚ ορίζεται το κανονιστικό πλαίσιο εντός του οποίου μπορούν να πραγματοποιηθούν και λειτουργήσουν σύγχρονες αθλητικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, οι οποίες θα συγκροτούν το Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, με κύριο φορέα την ΑΕΚ».