Ο Μινούτσι “μπλέκει” και το… Ζήση!

Από χτες (8/5) έχει συγκλονίσει την Ιταλία και ολόκληρο το μπασκετικό κόσμο -τουλάχιστον-, η σύλληψη του προέδρου της Σιένα και ισχυρού άντρα του ιταλικού μπάσκετ, Φερντινάντο Μινούτσι, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή μέσω υπογραφής διπλών ή εικονικών συμβολαίων και μέσω εταιρίας που ίδρυσε στο εξωτερικό και -υποτίθεται ότι- εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της εμπορικής “εικόνας” του αθλητή που του προσέδιδε χρήματα τα οποία δεν μπορούσαν να φορολογηθούν, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από τη γείτονα χώρα. Αυτό το ποσό αγγίζει τα 40 εκ. ευρώ!

Θα αναρωτιέστε πώς εμπλέκεται σε όλο αυτό το σκάνδαλο ο διεθνής Έλληνας γκαρντ, Νίκος Ζήσης, ο οποίος αγωνίζεται στην Ούνιξ Καζάν αυτή τη στιγμή.  Όπως αναφέρεται, λοιπόν, στην Ιταλία αρκετοί παίκτες που αγωνίζονταν στη Σιένα την περίοδο 2007-2012, εισέπραξαν «μαύρα» ποσά και σήμερα (9/5) είδε το “φως της δημοσιότητας” η συγκεκριμένη λίστα (φωτό κάτω). Σε αυτή βρίσκονται 17 παίκτες, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Ζήσης, αλλά και οι  Ρομέιν Σάτο και Χένρι Ντόμερκαντ, πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τα ιταλικά Μ.Μ.Ε. όλοι αυτοί οι παίκτες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για μη δηλωθέντα ποσά, βάσει του άρθρου 5 του νόμου 74/2000.

siena_lista_zisis