Καταγγελίες Σανκαρέ για Λαγό

Ρατσιστική συμπεριφορά εις βάρος του από τον Τάσο Λαγό του Παναθηναϊκού, κατήγγειλε ο Καλίφα Σανκαρέ του Αστέρα Τρίπολης! Ο Σενεγαλέζος αμυντικός σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αρκαδία 93.8» ανέφερε το περιστατικό και τα λόγια του νεαρού παίκτη των «πράσινων» εναντίον του:

«Ήταν μέσα στο παιχνίδι. Ηταν μια εκτέλεση κόρνερ. Ο ένας σπρώχνει τον άλλον, ο αντίπαλος μπαίνει μπροστά, εγώ πάω πίσω. Δεν τον είδα, πάλεψα για τη μπάλα, πήγε στη μια μεριά, εγώ στην άλλη. Είχαμε τζαρτζάρισμα. Τότε μου λέει «Τι κάνεις; Fuckin nigger, κάτι τέτοιο» και εκείνη τη στιγμή τρελάθηκα. Έκανα υπομονή να τελειώσει το παιχνίδι και μόλις τελείωσε πήγα να τον πιάσω να μου πει τι πράγματα είναι αυτά που κάνει, τι λέξεις είναι αυτές που λέει».

Για το αν θα κυνηγήσει την υπόθεση είπε: «Δεν θέλω να καταστρέψω τον ποδοσφαιριστή. Είναι ένα νέο παιδί. Το μέλλον του ανήκει, αλλά θέλω να καταλάβει πως το ποδόσφαιρο είναι να ενώνει και όχι να γίνονται τέτοια πράγματα. Είμαστε όλοι μαζί και για να επιβιώσουμε μέσα σε τέτοια προβλήματα πρέπει να παραμείνουμε ενωμένοι. Είναι ένα παιχνίδι. Δεν χρειάζονται πράγματα σαν αυτά που έγιναν και στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ή στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ. Εμείς πρέπει να δείχνουμε στον κόσμο πως είμαστε απλά αντίπαλοι στο άθλημα και ενωμένοι σαν άνθρωποι. Αν το κάνουμε αυτό θα βοηθήσουμε το ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Δεν πρέπει να αρχίζουμε τέτοιες καταστάσεις όπως αυτές. Εγώ είμαι έτοιμος να το ξεχάσω αυτή τη φορά. Το έχω ήδη ξεχάσει. Δεν θέλω να καταστρέψω κανέναν. Αλλά την επόμενη πρέπει να προσέχει. Ποτέ δεν ξέρεις…».