Θέρμη για 40 χρόνια, μετά τις εκλογές

Με την κατάθεση της σχετική τροπολογίας χθες στη Βουλή, φαίνεται πως το νερό μπήκε στο αυλάκι, σε ότι αφορά την υπόθεση της κατασκευής αθλητικού κέντρου στην Θέρμη, για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

Η τροπολογία δεν ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, τελευταία μέρα της λειτουργίας της προεκλογικά, καθώς αυτό δεν ήταν δυνατό για “τεχνικούς λόγους” και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, θα ψηφιστεί όταν ανοίξει η Βουλή μετά τις Ευρωεκλογικές της 25ης Μαίου.

Μ΄ αυτή την τροπολογία, ο Δήμος Θέρμης θα μπορεί να εκμισθώσει στον Ιβάν Σαββίδη την συγκεκριμένη έκταση των 200 στρεμμάτων στην περιοχή των Ταγαράδων, για 40 χρόνια έναντι 4.000.000 ευρώ. Το 1.000.000 ευρώ θα πρέπει να δοθεί προκαταβολικά, και το υπόλοιπο ποσό σε βάθος χρόνου…

Σήμερα συναντήθηκαν οι Δήμαρχοι που συμμετέχουν στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, όχι για την περίπτωση του ΠΑΟΚ, αλλά να ζητήσουν να διευρυνθεί το αντικείμενο της τροπολογίας, που κατατέθηκε χθες.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, αναφέρεται σε εκτάσεις που προορίζονται για αθλητικές επιχειρηματικές δραστηριότητες και οι Δήμαρχοι θέλουν να αφορά αυτή η τροπολογία όλες τις αναπτυξιακές ή επιχειρηματικές δραστηριότητες, που μπορούν να αναπτυχθούν στις εκτάσεις τους.

Ενολίγοις, η σημερινή συνάντηση των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκης δεν αφορά ιδιαίτερα τον ΠΑΟΚ και την έκταση, που θέλει στην Θέρμη.

Υπόθεση των χρεών

Σε ότι αφορά τα χρέη του ΠΑΟΚ στο δημόσιο, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό, όπως η τροπολογία που κατατέθηκε για την υπόθεση της Θέρμης. Στο θέμα των χρεών, υπάρχουν απλώς προφορικές διαβεβαιώσει ότι “το θέμα θα το δούμε μετά τις εκλογές”.

Το ποιος πιστεύει τέτοιες διαβεβαιώσεις και… καθησυχάζει, είναι μια άλλη ιστορία.