“Το Ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τον Άρη”

Στο Libero 107.4 φιλοξενήθηκε ο πρώη προπονητής ακαδημιών του Άρη, Τάσος Θέος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την πορεία του ΑΡΗ φέτος:“Πιστεύω πως το Ελληνικό ποδόσφαιρο χρειάζεται τον ΑΡΗ στην πρώτη κατηγορία. Τηλεοπτικά έχω παρακολουθήσει κάποια παιχνίδια. Επικεντρόνεται στην ουσία και παίρνει την ουσία.”

Για το αν μερικές φορές οι προπονητές στοχεύουν μόνο στην ουσία:“Σίγουρα όταν στήνεται το καλοκαίρι η δομή του επιτελείου, ο στόχος είναι η άνοδος. Θέλουμε και εμείς να παίξουμε ποδόσφαιρο, αλλά η ουσία είναι το αποτέλεσμα. Πάνω σε αυτό στηρίζονται οι ομάδες και στη συνέχεια προσπαθουν να βελτιώσουν το ποδόσφαιρο που παίζουν. Όλοι γνωρίζουν ότι η Β εθνική είναι ένα πρωτάθλημα με τη δική του αύρα και ιδιομορφία.”

Για το δυνατό σημείο του ΑΡΗ:“Δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια. Η βάση του ΑΡΗ είναι ότι δέχεται δύσκολα φάσεις και μπορείς να την προβληματίσεις δύσκολα. Ο προπονητής προσπαθεί να περάσει κάποια κομμάτια δικής του φιλοσοφίας. Δεν γνωρίζω προσωπικά τον Δημήτρη Σπανό, αλλά στον χώρο τον ξέρω.”

Για το τι λέγεται στην Αθήνα για τον ΑΡΗ:“Σίγουρα αυτό που συζητούν είναι ότι ο ΑΡΗΣ λείπει από την SuperLeague.”

Για τον αδικοχαμένο Άγγελο Τσιπούρα:“Ο Άγγελος ήταν από τα καλύτερα παιδιά. Ήταν Σάββατο και δεν είχαμε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Με συγκινεί ότι εκείνη η φουρνιά, τιμάει πάντα τον Άγγελο αυτή τη μέρα. Κάθε φορά που τους συναντώ, μιλάμε για αυτόν, και από εκεί που βρίσκεται πάντα μας παρακολουθεί. Με τον πατέρα του, έχω επικοινωνία πολύ συχνά και μου θυμίζει διάφορα πράγματα που έλεγε ο Αγγελος. Αυτό μας βγάζει και από την καθημερινότητα των ομάδων και μας θυμίζει ότι στεναχωριόμαστε καθημερινά για το τίποτα. Οι κουβέντες του πατέρα του, μας δίνουν δύναμη.”

Για την σταδιοδρομία του:“Βρίσκομαι στη Κ17 του Ολυμπιακού και πέρσι πήραμε το πρωτάθλημα. Εδώ είναι το υψηλότερο επίπεδο γιατί ο Ολυμπιακός επενδύει στις ακαδημίες του. Αποκτάει παίκτες από όλη την ομάδα και επιμορφωνόμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές. Επικεντρωνόμαστε για να προετοιμάσουμε παιδιά για την μεγάλη ομάδα. Η Κ17 του Ολυμπιακού εκπροσωπεί την Ελλάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 5 χρόνια στον ΑΡΗ και άλλα 5 στον Ολυμπιακό, είναι μεγάλη παρακαταθήκη. Θέλω να είμαι στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η τριβή και τα σεμινάρια σε κάνουν καθημερινά καλύτερο. Για αυτά τα παιδιά είναι το τελευταίο στάδιο πριν τον επαγγελματισμό. Εύχομαι να συνεχίσω στα γήπεδα και να μεταδώσω σε αυτά τα παιδιά τις γνώσεις μου και να τα εξελίξω.”

Για την επιστροφή στις επενδύσεις των νεαρών ποδοσφαιριστών: “Βλέπουν τα παιδιά ότι δεν υστερούν σαν χώρα και σαν ταλέντο, αλλά υστερούν σε δομές στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Να υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο για να μη χάνονται τα παιδιά και να μπορούν να επιστρέψουν και να βοηθήσουν.”