“Να απολαύσουμε την τετράδα”

Για την πρόκριση στη “4άδα” του πρωταθλήματος και τα επερχόμενα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό μίλησε ο αρχηγός της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Κώστας Χαραλαμπίδης, τονίζοντας μεταξύ άλλων, πως επιτεύχθηκε ένας βασικός στόχος και από ‘δω και πέρα θέλουν να απολαύσουν τους ημιτελικούς με τους “πράσινους”.

Επίσης, έδωσε απαντήσεις σε όλους όσους είχαν τις… ενστάσεις τους για το κατά πόσο δίκαια προκρίθηκε ο “δικέφαλος” απέναντι στην Κηφισιά, επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα τους νίκησαν τρεις φορές και ό,τι άλλο ακούγεται, δεν αλλάζει το γεγονός πως ήταν καλύτεροι.

Αναλυτικά, δήλωσε στα “Σπορ του Βορρά”:

Αρχικά, είπε: «Έχουμε τρεις μέρες μπροστά μας για να αναλύσουμε σε τεχνικό επίπεδο τον αντίπαλο. Επιτεύχθηκε ένας βασικός στόχος για μας, από την σειρά με την Κηφισιά κρατάμε την εκτός έδρας νίκη και την εμφάνιση της ομάδας σε ένα παιχνίδι που κρίνει την τετράδα, γιατί αυτό είναι από μόνο του ένα πολύ σημαντικό στοιχείο”.

Για τα παράπονα και τις ενστάσεις των ανθρώπων της Κηφισιάς για τη διαιτησία στα μεταξύ τους παιχνίδια: «Σε όλη την σειρά αυτών των αγώνων κι αν εξαιρέσουμε μόνο κάποια μικρά κομμάτια στη διάρκεια των παιχνιδιών, ήμασταν καλύτεροι των αντιπάλων μας. Δώσαμε και πριν ένα περίπου μήνα ένα παιχνίδι ακόμη με την Κηφισιά στην έδρα μας για την κανονική περίοδο και το κερδίσαμε και αυτό. Τρεις συνολικά νίκες πετύχαμε και ότι άλλο ακούσαμε και εκεί και αλλού δεν έχει καμία σχέση με την ουσία, ούτε αλλάζει το γεγονός ότι ήμασταν καλύτεροι. Δεν μας χρωστούσε κανείς την πρόκριση. Εμείς την χρωστούσαμε στους εαυτούς μας, επειδή πέρσι δεν τα είχαμε καταφέρει. Κάναμε καλύτερη προετοιμασία, ξέραμε ότι θα παίξουμε με μία πολύ καλή ομάδα, αντιμετωπίσαμε σοβαρά όλα τα παιχνίδια και προκριθήκαμε. Η ομάδα έχει φιλότιμο, τα παιδιά είναι διψασμένα αγωνιστικά, υπάρχει ένας προπονητής που συμπλήρωσε 600 παιχνίδια στην κατηγορία και έχει δώσει το στίγμα του και σίγουρα θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας».

Για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό: «Θέλουμε να απολαύσουμε την τετράδα, να κάνουμε δυνατά παιχνίδια, αυτή είναι η πεμπτουσία του αθλητισμού και να κάνουμε το μέγιστο δυνατό, όπως κάνουμε όλη την χρονιά. Τα μεγέθη του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού είναι συγκεκριμένα. Υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, αλλά σίγουρα θα δούμε ωραία παιχνίδια. Όποιος μας στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια είναι καλοδεχούμενος».