Σάντος: «Δύσκολο να εργαστώ στην Ελλάδα»

Ο Φερνάντο Σάντος μίλησε για το μέλλον του και για την απόφαση του γύρω από την 23αδα της Εθνικής ομάδας, που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Εβαλε, μάλλον, τέλος στα σενάρια περί επιστροφής του στον ΠΑΟΚ, λέγοντας ότι «δύσκολα υπάρχει ελληνικός σύλλογος που μπορεί να τον καλύψει όλα αυτά που θέλει και έχει βάλει ως προτεραιότητες για να συνεχίσει την καριέρα του».

«Δεν ξέρω καν τι θα γίνει. Ξέρω, όμως, τι θέλω για το μέλλον μου. Και το βλέπω πολύ δύσκολο να εργαστώ στην Ελλάδα. Δεν θα μιλήσω για συγκεκριμένους συλλόγους, απλά λέω όπως είναι τώρα τα δεδομένα το βλέπω πολύ δύσκολο να εργαστώ στην Ελλάδα. Οι προτεραιότητες που έχω θέσει είναι πολλές και βασικότερος ο οικονομικός, πλέον, δεν συγκινούμαι από την καρδιά μου, αλλά θα αποφασίσω άκρως επαγγελματικά και βάσει το συμφέρον μου», ανέφερε κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής συνέντευξης του στον Nova Sport FM.

Για τον Πορτογάλο έχει ξεπεραστεί το προσωπικό πρόβλημα με τους Κατσουράνη και Μανιάτη, που λογικά θα είναι στην αποστολή για την Βραζιλία, μαζί και με άλλους ποδοσφαιριστές, όπως ο Βύντρα. «Θα πάρω τους ποδοσφαιριστές που θα με κάνουν να νιώσω περισσότερη ασφάλεια. Κατά 99% η βάση της ομάδας θα είναι αυτή και θα περιμένω μέχρι τις 2 Ιουνίου, που έχουμε δικαίωμα για αλλαγές», είπε σήμερα. «Ο κόσμος γουστάρει να ακούσει τα ονόματα τώρα, αλλά δεν θα το κάνω».

Για το θέμα της επιλογής της αποστολής ο Φερνάντο Σάντος τόνισε μετά από… βομβαρδισμό ερωτήσεων γύρω από τους τερματοφύλακες, τους κεντρικούς αμυντικούς, τους φορμαρισμένους και τους έμπειρους:

«Οι κεντρικοί αμυντικοί θα είναι 4 στην 30αδα που θα στείλουμε, αλλά θα πάρουμε τρεις κεντρικούς αμυντικούς στη Βραζιλία. Ο Βύντρα π.χ. που θα είναι μαζί μας μπορεί να παίξει ως κεντρικός αμυντικός, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε, το ίδιο ισχύει και για τον Κατσουράνη, οπότε θα πάρω τρεις κεντρικούς και να πάρω έναν άλλον παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά.
Ξέρω ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις όσων δεν θα είναι μαζί μας. Από τους φίλους τους, από τις ομάδες τους, από τους μάνατζερ τους, αλλά το καταλαβαίνω. Εγώ είμαι εδώ για να υπερασπιστώ τα συμφέροντα της Εθνικής και όχι κάτι άλλο.

Εγώ όμως αποφασίζω τώρα για την Εθνική και θα πάρω αυτούς που πιστεύω, ότι θα μας βοηθήσουν. Θεός δεν είμαι, έχω κάνει λάθη και θα κάνω, αλλά κάνω επιλογές με συνείδηση ότι κάνω το καλύτερο όχι για μένα, αλλά για την Εθνική. Το μέλλον μου δεν εξαρτάται από το τι θα κάνει η Εθνική στη Βραζιλία. Και μένα θα μου κοστίσει να αφήσω κάποιους ποδοσφαιριστές, που έχουν βοηθήσει αρκετά την εθνική ομάδα, αν μπορούσα θα έπαιρνα όλους όσους αγωνίστηκαν τα τέσσερα τελευταία χρόνια, αλλά δεν γίνεται. Ακόμη και από τους 23 θα παίζουν οι 11 και εκεί θα υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Το καταλαβαίνω. Κάποιοι θα απογοητευτούν, αλλά σε άλλες περιπτώσεις αυτοί ήταν μέσα και άλλοι έξω. Η ζωή κάνει κύκλους…

Στο Euro 2012 δεν ήταν μαζί μας ο Καφές, ο Χαριστέας, που βοήθησαν να πάμε στην τελική φάση, αλλά δεν ήταν στην τελική επιλογή. Κάποιοι θα μείνουν έξω. Ετσι είναι η ζωή. Θα φτιάξω την ομάδα με βάση τις ανάγκες και όχι τα συναισθήματα μου. Θα υπάρξουν αντιδράσεις, κανείς δεν θα το δεχτεί εύκολα, απλά το μοναδικό που ζητώ από την στιγμή που θα ανακοινωθεί η αποστολή θα πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με τις επιλογές και να μην αμφισβητεί τις επιλογές. Δεν θα βοηθήσουν την Εθνική ομάδα. Ζητάω να είμαστε ενωμένοι και να μην δημιουργούμε προβλήματα».