Με την περίοδο των μεταγραφών του Ιανουαρίου να «κλείνει» οι τρεις διεκδικητές του τίτλου έκαναν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους, ενόψει της τελικής ευθείας της σεζόν.
Τι πήραν όμως και τι έδωσαν όμως οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο «παζάρι»;
ΠΑΟΚ
Ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις που έψαχνε εξ αρχής έψαχνε βοήθεια . Μετά την αδρανοποίηση του Λέοβατς ο Δικέφαλος ήθελε ένα αριστερό μπακ, βρίσκοντας το στο πρόσωπο του Αζεβέδο. Η πώληση του Τσίμιροτ στην Σταντάρ Λιέγης έφερε τον Τιμπό Μουλάν στην Τούμπα.
Μαζί του ήρθε και ο ελπιδοφόρος Μάρκο Μιχόγιεβιτς από την Σαράγιεβο για να «κλείσει» την τετράδα των στόπερ.
Με μια πρώτη ματιά ο ΠΑΟΚ «βούλωσε» τις τρύπες που προέκυψαν και δεν βγήκε ζημιωμένος από το μεταγραφικό «παράθυρο». Είναι μάλιστα η μοναδική ομάδα των διεκδικητών που δεν στράφηκε στην εγχώρια αγορά, αποκτώντας δυο παίκτες με υψηλές παραστάσεις από το εξωτερικό (ειδικότερα ο Αζεβέδο) και έναν με προοπτική (Μιχόγιεβιτς).
Το «ταμείο» των μεταγραφών
Ήρθαν: 3
Μάρσιο Αζεβέδο (Σαχτάρ), Τιμπό Μουλέν (Λέγκια Βαρσοβίας), Μάρκο Μιχόγιεβιτς (Σαράγιεβο)
Έφυγαν: 5
Γκόικο Τσίμιροτ (Σταντάρ Λιέγης), Δημήτρης Κωνσταντινίδης (Μπρέσια), Κάρλος Σαμπράνο (διακοπή δανεισμού), Γιάννης Μυστακίδης (Παναθηναϊκός-δανεισμός), Έργκους Κάτσε (Παναθηναϊκός-δανεισμός)
Ολυμπιακός
Ανακατατάξεις στα άκρα, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά, έφερε ο Γενάρης στον Ολυμπιακό που συνεχίζει πλέον με τον Όσκαρ Γκαρσία στο τιμόνι. Ο Φιγκέιρας (που αγωνιζόταν και στις δυο πλευρές των μπακ) αποχώρησε και αποκτήθηκαν οι Χατζισαφί και Ιγκόρ από Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα.
Ο Ιανουάριος έφερε πίσω στον Ολυμπιακό τον Κέβιν Μιραλάς, ως δανεικό από την Έβερτον, που θα ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή των ερυθρολεύκων. Από εκεί αποχώρησαν οι Εμενίκε και Καρσελά που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι.
Επίσης οι Πειραιώτες συμπλήρωσαν την τριάδα των τερματοφυλάκων τους με τον Ίβουσιτς, αντί του παροπλισμένου, εδώ και καιρό, Καπίνο.
Αριθμητικά το ρόστερ του Ολυμπιακού δεν μοιάζει να έχει ελλείψεις, ενώ πολλά θα κριθούν από την απόδοση του Μιραλάς. Στον αντίποδα ηχηρή κίνηση στην άμυνα δεν έγινε, παρότι αυτή αποτελεί το μεγαλύτερο φετινό «αγκάθι» των «ερυθρολεύκων».
Το «ταμείο» των μεταγραφών
Ήρθαν: 4
Χατζισαφί (Πανιώνιος), Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον-δανεικός), Ιγκόρ Σίλβα (Αστέρας Τρίπολης), Ίβιτσα Ίβουσιτς (Άστρα)
Έφυγαν: 6
Ντίογκο Φιγκέιρας (Μπράγκα), Μπεν (Ερυθρός Αστέρας), Εμάνουελ Εμενίκε (Λας Πάλμας- δανεικός), Σάσα Ζντιέλαρ (Παρτιζάν-δανεικός), Γιάγκος Βούκοβιτς (Ελλάς Βερόνα-δανεικός), Μεχντί Καρσελά (διακοπή δανεισμού).
ΑΕΚ
Η ΑΕΚ μπήκε στο μεταγραφικό «παιχνίδι» ξέροντας από νωρίς πως έχει να καλύψει δυο βασικές θέσεις του άξονα, μετά τους σοβαρούς τραυματισμούς για Μάνταλο και Γιόχανσον. Για την θέση του πρώτου αποκτήθηκε ο 33χρονος Σοτζέι Μασούντ, που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο. Ακόμα μια λύση για το κέντρο ήταν ο Μοράν της Λεγανές και η τελευταία κίνηση ήταν και πάλι από την Ελλάδα, με τον Νίκλας Χούλτ.
Οι κιτρινόμαυροι πήγαν σε ακόμα μια μεταγραφική περίοδο με μεταγραφές χαμηλότερου κόστους από τον ανταγωνισμό, ενισχύθηκαν ωστόσο αριθμητικά σχεδόν όπου το είχαν ανάγκη. Εξτρέμ τελικά, παρότι έγινε προσπάθεια, δεν αποκτήθηκε. Σημαντική ήταν η μεταγραφή του Χούλτ που μαζί με τον Έλντερ Λόπες συνθέτουν ένα καλό δίδυμο για την αριστερή πτέρυγα τον μπακ-χαφ.
Το «ταμείο» των μεταγραφών
Ήρθαν: 3
Μασούντ (Πανιώνιος), Ερίκ Μοράν (Λεγανές), Νίκλας Χούλτ (Παναθηναϊκός)
Έφυγαν: 3
Πατίτο (Newcastle Jets- Αυστραλία), Βινίσιους (Σαπεκοένσε), Τραούστασον (διακοπή δανεισμού)