Παραμανίδης: “Το κέρδος του Άρη οι Έλληνες παίκτες”

Στον Arena FM 89.4, μίλησε μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες του μπασκετικού Άρη, ο Βασίλης Παραμανίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε τον λόγο που ο Νίκος Γκάλης δεν ασχολείται με την ΚΑΕ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την κατάσταση που επικρατεί στον Άρη: «Ο Άρης θα πρέπει διοικητικά να αποκτήσει μία υγιή κατάσταση. Να γίνει αυτό που θέλουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι και λάτρεις του μπάσκετ και του αθλητισμού. Αν ο Άρης αναστηθεί, τα πράγματα θα αλλάξουν για όλη την Βόρεια Ελλάδα. Η Αθήνα είναι δυνατή, θα γίνουμε και εμείς ανταγωνιστικοί. Η ιστορία της ομάδας είναι για να βρίσκεται στην Ευρωλίγκα. Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, όμως, δεν αφήνουν την ομάδα να προχωρήσει και κανέναν να κάνει την δουλειά του. Έτσι η ομάδα βρίσκεται εκεί που βρίσκεται».

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη: «Ο προπονητής, ένας εμβληματικό άνθρωπος για τον Άρη, ο Παναγιώτης Γιαννάκης δεν μπορεί να λειτουργήσει ως προπονητής λόγω των προβλημάτων που έχει στο κεφάλι του. Έχει μεγάλη πίεση, μπορεί να την διαχειριστεί, μπορεί να φέρει ανθρώπους κοντά στην ομάδα, αλλά βλέπω ότι οι εξελίξεις δεν προχωρούν, για να βοηθηθεί η ομάδα με κάποιες προσθήκες. Στο τέλος της χρονιάς να γίνει ένα ταμείο από όλους για να δούμε τι χάσαμε και τι κερδίσαμε. Το κέρδος φέτος για τον Άρη είναι κάποιοι Έλληνες παίκτες που δείχνουν να ανταποκρίνονται».

Για το αν βλέπει διάθεση από τον κ. Λάσκαρη να δώσει λύση: «Το μαχαίρι και το καρπούζι το έχει ο κ. Λάσκαρης. Είναι θέμα δικό του, αφού αυτός έχει τις μετοχές. Πρεπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Ο χρόνος έχει τελειώσει. Κάτι πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Μπήκε με όρεξη στον σύλλογο, αλλη εικόνα είχε όταν ανέλαβε την ομάδα, κι άλλη βλέπουμε τώρα. Πλήρη αδιαφορία, που μπορεί να είναι προσωπική αδυναμία. Αν ισχύει αυτό, πρέπει να το αντιληφθεί και να δώσει συνέχεια στην ομάδα. Ο Άρης δεν είναι μαγαζί κανενός. Πρέπει να έχει μία εικόνα ανάλογη με την πορεία που έχει διαγράψει αυτά τα χρόνια και των τίτλων που έχει κατακτήσει».

Για την κριτική που δέχεται ο Παναγιώτης Γιαννάκης: «Όποιος ξέρει μπάσκετ καταλαβαίνει. Ήξερε ότι θα υπάρξει θέμα. Υπάρχει έλλειψη ατόμων και ρόλων στην ομάδα. Για να λειτουργήσει ένας σύλλογος όπως ο Άρης, πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι να «τρέχουν» πολλά θεάματα που δεν αφορούν το αγωνιστικό. Είναι αδικία να κρίνεις τον Γιαννάκη. Δηλαδή ο Άρης ήθελε προπονητή για να κρατήσει το +11 με τον Κόροιβο; Ο κόσμος έχει απηύδησει. Όμως, την Τετάρτη πρέπει να είμαστε όλοι στο γήπεδο, ασχέτως αν το παιχνίδι είναι βαθμολογικά αδιάφορο. Πρέπει να κρατηθεί η ομάδα ψηλά και να δουν όλοι οι παίκτες, ότι δεν είναι μόνη τους. Σκοπός είναι τώρα που τα πράγματα είναι δύσκολα, να δείξουμε ανωτερότητα. Στα εύκολα όλοι είναι μάγκες».

Για τις αντιδράσεις του κόσμου του Άρη: «Ο κόσμος έκανε υπομονή πολύ καιρό. Πρέπει να λυθούν ορισμένα πράγματα από την πλευρά του κ. Λάσκαρη, για να σταματήσουν και τα προβλήματα. Ίσως να μπει και ο Γκάλης στην ομάδα, για να βοηθήσει μαζί με τον Γιαννάκη τον σύλλογο. Από την αρχή της χρονιάς «κυνηγάω» αυτήν την ιδέα. Αλλά υπάρχει πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη. Όσο είναι ο Λάσκαρης στην ομάδα, ο Γκάλης δεν θα κάνει βήμα μπροστά. Αν φύγει ο Λάσκαρης, τότε πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε τον Νίκο στην ομάδα. Το δίδυμο αυτό, Γκάλη- Γιαννάκη, μπορεί να φέρει χορηγίες στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα. Πρέπει να τελειώνει αυτό το πράγμα. Είναι μία τραγωδία. Είναι άνθρωποι στα γραφεία της ομάδας που ιδρώνουν την φανέλα και είναι απλήρωτοι. Ας έρθουμε στην θέση τους, για να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει».

Για τον ρόλο του στο Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο Σερρών: «Το αντικείμενο είναι λίγο-πολύ γνωστό. Το είχα κάνει και στα Εκπαιδευτήρια του Μαντουλίδη. προσπαθούμε μέσω της προπόνησης και του αθλητισμού να «ενώσουμε» δυο πράγματα. Να είναι τα παιδιά, δηλαδή, καλοί μαθητές και καλοί αθλητές. Η πρώτη ύλη εδώ στην περιοχή είναι καλή. Δεν υπάρχουν γήπεδα, αλλά καταφέραμε με το Αριστοτέλειο Εκπαιδευτήριο, να κάνουμε ένα κλειστό γήπεδο που θα δώσει χαρά στον κόσμο της πόλης».

Για την πορεία των Ίκαρων Σερρών: «Είναι πολύ καλή και ιστορική ομάδα. Είχαν αδικηθεί πολύ στο παρελθόν. Τώρα στην Β’ ΕΘνική πάνε καλά με καλούς παίκτες, διοίκηση και παίκτες. Εύχομαι να ανεβούν στην Α2. Είναι καλό για το μπάσκετ οι ομάδες να έχουν καλή πορεία και καλούς ανθρώπους, γιατί γίνεται κίνητρο για τα παιδιά».