Γαλατσόπουλος για All Star και Άρη

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος φιλοξενήθηκε στο Metropolis 95,5 και μίλησε για το All Star Game της Πάτρας που διεξαχθεί το προσεχές διάστημα. Μάλιστα ο Γαλατσόπουλος αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στον Άρη, δίνοντας τις ευχές του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για ποιο λόγο δεν είχαμε All Star Game και για τους λόγους που φέτος επιστρέφει: Δεν γνωρίζω για ποιο λόγο δεν είχαμε. Νομίζω πως ήταν απόφαση των προηγουμένων διοικήσεων του ΕΣΑΚΕ. Εμείς είδαμε την όρεξη και την ανάγκη για την τέλεση του All Star Game. Πήραμε την δύσκολη απόφαση και έτσι το παιχνίδι θα γίνει σε τρεις μέρες στην Πάτρα.

Για τους λόγους που επιλέχθηκε η Πάτρα: Έχει γίνει άλλες τέσσερα παιχνίδια εκεί και όλα πήγαν πολύ καλά. Επίσης πιστεύω πως το κοινό της Πάτρας είναι άκρως μπασκετικό. Το γήπεδο καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις και γι’ αυτό το επιλέξαμε.

Για το τι μήνυμα δίνει το Αll Star Game: Νομίζω πως το έχουν ανάγκη όλοι. Τόσο οι ομάδες, όσο και οι παίκτες μαζί με τον κόσμο. Παράλληλα με το All Star Game γίνονται και άλλες δράσεις που δείχνουν και το κοινωνικό πρόσωπο του ΕΣΑΚΕ και των χορηγών του.

Για το αν έχει υψηλό κόστος η διοργάνωση του θεσμού: Είναι λογικό να υπάρχει ένα μεγάλο κόστος. Εμείς το ξεκινήσαμε χωρίς να έχουμε κάτι δεδομένο. Μετά από έναν αγώνα δύο μηνών καταφέραμε να μην επιβαρυνθεί ο ΕΣΑΚΕ ούτε ένα ευρώ. Τα έξοδα θα τα καλύψουν οι χορηγοί μας.

Για το αν θα έχει τηλεοπτική κάλυψη ο θεσμός: Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη, καθώς η ΕΡΤ θα καλύψει όλο το διήμερο. Αυτό ήταν ακόμα μία επιτυχία του ΕΣΑΚΕ.

Για το αν είναι ευχαριστημένος από το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: Όλοι αναγνωρίζουν ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό από κάθε άλλη φορά. Βλέπουμε συναρπαστικά παιχνίδια που όλοι μπορούν να χάσουν από όλους και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό.

Για το αν στη φετινή βελτίωση του προϊόντος έπαιξε ρόλο και η βελτίωση του ΠΑΟΚ: Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ, αλλά και οι υπόλοιπες ομάδες έδωσαν ιδιαίτερη αίγλη στο φετινό πρωτάθλημα. Έχει πολύ ενδιαφέρον το φετινό πρωτάθλημα.

Για τα προβλήματα του Άρη: Ο Άρης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Εύχομαι όλα αυτά τα προβλήματα να λυθούν γιατί δεν αρμόζουν στην ιστορία του Άρη.

Για το αν ο ΕΣΑΚΕ είναι ευχαριστημένος από την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα: Τα στοιχειά λένε πως υπάρχει αύξηση στο φετινό πρωτάθλημα. Επίσης υπάρχουν υψηλές τηλεθεάσεις όλων των παιχνιδιών.

Για το αν μπορεί να γίνει μία αποτίμηση των εσόδων του ΕΣΑΚΕ: Καταφέραμε να έχει η κάθε ομάδα παραπάνω έσοδα, αλλά φέραμε και νέους χορηγούς στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης βελτιώνουμε το τμήμα μάρκετινγκ ώστε να έχουμε επιπλέον έσοδα στο μέλλον.