Βαράτε όσο θέλετε τον Σάντος…

Πως το είπε ο Κώστας Κατσουράνης; «Πουλάει το θέμα με τον Μανιάτη». Ε, δεν έχει και πολύ άδικο ο 34χρονος Πατρινός μέσος. Το φραστικό επεισόδιο στον ημιτελικό του κυπέλλου, που οδήγησε στις αποβολές των δύο διεθνών ποδοσφαιριστών, συνεχίζει ένα μήνα μετά να απασχολεί συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου.

Διαβάζοντας τις εφημερίδες, με… κόκκινες αποχρώσεις, διαπιστώνεις πως όλα τα πράγματα είναι μελετημένα και δρομολογημένο σ’ αυτό το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ακόμη και η «επίθεση» προς το πρόσωπο του Φερνάντο Σάντος, λίγες μόνο ημέρες πριν από μεγάλο ραντεβού του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Βραζιλίας, μόνο τυχαία δεν είναι. Τελικά, ορισμένοι δεν είναι Ελληνες. Είναι, απλά, οπαδοί! Μόνον…

Ευτυχώς, ο Σάντος, αν και Πορτογάλος, ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει στην Ελλάδα και στο ποδόσφαιρο της. Ξέρει καλά τι στόχο έχουν όλα αυτά τα δημοσιεύματα, διαβάζει γιατί μπορεί ελληνικές εφημερίδες, ενημερώνεται και κυρίως δεν δίνει καμία σημασία στο αν η Εθνική ομάδα αποκαλείται από ορισμένους «μαγαζάκι του Σάντος»!

Ευτυχώς, ο Σάντος έχει αποφασίσει για τους 23 της αποστολής, που θα ταξιδέψει στη Βραζιλία, με γνώμονα το συμφέρον της Εθνικής ομάδας και όχι κάτω από την οποιαδήποτε πίεση του ασκείται για συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Όπως, είπε πρόσφατα «δεν είμαι Θεός, θα κάνω και λάθη, αλλά θα πάρω μαζί μου αυτούς τους παίκτες με τους οποίους αισθάνομαι ασφάλεια».

Βαράτε, λοιπόν, τον Σάντος, όσο θέλετε. Αντέχει ο μίστερ. Γιατί, είναι σίγουρο πως ο γεννημένος στο Εστορίλ της Πορτογαλίας, είναι πιο Έλληνας, από πολλούς που γεννήθηκαν με φόντο την Ακρόπολη και τον Λευκό Πύργο.

Ο Κατσουράνης, άλλωστε, είχε το θάρρος να βγει και να παραδεχθεί το λάθος του. Αλλά, είπαμε, το «θέμα πουλάει», εξ ου και οι διαρροές από τους περίφημους «κύκλους» για τη διαφορετική εκτίμηση και θέση του Μανιάτη γύρω από το όλο θέμα. Ας τον ακούσουμε κι αυτόν, επιτέλους κι ας μην μένουμε μόνο στις διαρροές.

Πάμε και στο θέμα του προπονητή για τον ΠΑΟΚ. Κι αυτό κινείται σε πορτογαλικό φόντο. Τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο τεχνικός της Σπόρτινγκ διέψευσε τα δημοσιεύματα στην πατρίδα του, χωρίς αυτό να λέει απαραίτητα και κάτι. Ούτε κι αυτό που είπε το περασμένο Σάββατο ο Φερνάντο Σάντος, λέει σε πολλούς κάτι…

«Θεωρώ δύσκολο να βρω ομάδα στην Ελλάδα», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής, χωρίς όμως να κλείσει (μια και καλή) την πόρτα. Μπορεί να βάζει αυτή τη φορά μπροστά το οικονομικό, αλλά όπως έγραψαν και οι συμπατριώτες του «ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη είναι ένας ιδανικός προορισμός…».

Ιδωμεν…